reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

Mama 4, widziałam ten wózek na żywo, dół był w dmuchawce, reszta Biała eco skóra :) bajka :) do dzis się ślinie na jego widok hahaha :D
Jest mniejszy niż np wózki adamexa, camarelo tzn zgrabniejszy jest :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Troszkę inny od pebble. Ja wzielam pebble bo ma płynną regulacje wysokości pasów i sam jest ciut większy, a cenowo różnica niewielka. No i mnie osobiście jakoś bardziej się podoba.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Joasia a kojarzysz ze jest jeszcze wersja plus tego pebble? Doszukuje się różnić ale widzę je tylko w tej wewnętrznej wkładkce... kupujesz tez bazę family fix? Ja właśnie jeszcze wciąż myślę nad fotelikiem, przeglądam wyniki crash testów, ale jak dla mnie one nie są miarodajne bo przecież nijak ma się 5 gwiazdek sprzed 7 lat do tych dzisiejszych. Myslalam do tej pory nad cybexem cloud ale on tez jest tylko na 4 gwiazdki. A ja chciałabym kupić z 5.

Katerineczka tak, różnica jest tylko w tej wkładce i plus podchodzi tylko pod bazę 2WayFix. Jeśli jako następny fotelik planujesz kupić 2WayPearl to można zainwestować w droższą bazę, ale ja chce kupić bazę familyfix, bo jest tańsza i większa szansa na używkę w dobrej cenie i dlatego biorę ten zwykły pebble, a bazę 2wayFix też mam, ale jeździ na niej Zu w foteliku 2waypearl wlaśnie, ale jak bobas będzie przechodził na następny fotelik, to Zu dostanie większy, bo będzie mieć prawie 4 lata już, a bobas odziedziczy fotelik po niej. Tak to sobie wykalkulowałam, a jak będzie to się okaże.
A co do gwiazdek, to czasami gwiazdka jest obcięta za to, że materiał źle oddycha albo dziecko nie ma super widoczności z fotelika.

Joasia dziękuję za odpowiedź, chce żeby Mały jeździł tylem do kierunku wiec wychodzi ze 2 way fix baza wchodzi w grę. Ciekawe dlaczego ten pebble plus tylko z ta baza jest kompatybilny. ... liczyłam i naprawdę drogi biznes ok. 1500 zł ale ten cybex który brałam pod uwagę tez podobnie. A tu jednak będę miała bazę do następnego fotelika. Ale wniosek jest taki ze musze do auta przymierzyć oba foteliki i ten pebble plus i ten 2 way pearl . Żeby później nie było jakiś niespodziankę ze mi do auta nie pasuje.

Dziewczyny zanim zdecydujecie sie na bazę pod kolejny fotelik to przemyślcie dobrze wybór kolejnego fotelika / testy adac to raz ale testu i plus szwedzkie to fajna sprawa /
Tylko dziecko w kolejnym tez jeździ tyłem - my taki mamy dla syna, one sa dużo droższe te foteliki.
Warto tez pomysleć nad systemem montowania potem np pod katem odbioru czy założenia dziecka do przedszkola - pisze z własnego doświadczenia - mamy ten tyłem w moim aucie , a maz młodego bedzie zawoził i gdybyśmy mieli przepinac
Ten nasz to ja bym nie dała
Rady go dobrze podpiąć , wiec zmuszeni byliśmy do meza
Auta kupić inny, i tu np szukaliśmy raz jednego z
Tańszych dwa bezpiecznych 3 łatwy do montażu zeby w razie co maz mogl zostawić go w przedszkolu gdyby moi rodzice mieli Odbierac młodego z przedszkola i tu np super łatwe montowanie Romer king ii super sprawa :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
EmKa akurat ten 2wayPearl montuje sie na dwa kliknięcia - jeden klik to baza a drugi klik to fotelik. Tylko trzeba mieć isofixy w samochodzie.
Ja myslalam o tym romerze, ale że chciałam tyłem to wzięłam ten maxicosi.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Do góry