reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

Mistrala S. Nie jest tragiczny.. ale do miękkości roana się nie umywa;) Mi się w teutoni podoba to że jest fotelik z bazą na pasy na "klik" mocowany do stelaża wózka.. WIęc wszelkie wyjścia to nie problem (a ja z malutką Kingą i potem z Sylcią zawoziłam dzieciaki do przedszkola, potem je odbieralam, zawoziłam na zajęcia itd, czyli przynajmniej dwa razy dizennie dłuższa podróż autem, zapięcie fotelika, wypięcie z fotelika, przeniesienie go.. Szybkość mocowania w aucie jest dla mnie bardzo istotna - no i możliwość wpięcia fotelika do stelaża bez zbytnich zabiegów typu ciągłe mocowanie adaptera albo opuzsczanie jakiś dźwigni (tak jak jest w foteliku Milo Roana).
A gondola Roana bardzo długo w domu służyła mi za przenośne łóżeczko :) mieszkamy w domu piętrowym więc bieganie co chwile do łóżeczka na piętro byłoby zabójstwem - a tak, młode do gondoli, wózek do kuchni i robilam obiad bujając młodzież nogą ;)

reklama
Milagros - mocowanie pasów jest chyba na kilku wysokościach.. ale sprawdzę dokładnie jutro i zrobię Ci fotki, ok?

Ja też roana nie uważam za ideał.. Ma wady - np w spacerówce łączenie spacerówki z budką, poza tym boki spacerówki nie są "trendy" tylko to po prostu gruby plastyk.. Ale miękkość i to że daje ra∂ę na każdym terenie załatwia wszystkie wady :/ (mieszkam na wsi, tuż przy lesie i niedaleko plaży. Jeździłam nim wszędzie - łącznie z piaskiem plażowym;) jedzie jak czolg tak gdzie inne sięi od razu zakopują... I nawet "zderzenie" z kamieniem leżącym na ścieżce nie budzi maluszka bo to tylko wieksze bujnięcie a nie twarde uderzenie..

Ivi obawiam się trochę bo ja mieszkam na 2pietrze bez windy klatka ciasna, czy się zmieszcze z dużym wózkiem :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Mistral a nie znam. Ogólnie wózki cieszą się dobrą opinią dlatego byłam zdziwiona tym jak mnie zniechęcil. Ale model modelowi nie równy. Pójdę do sklepu gdzie będę mogła postawić obok siebie roana i navi tak bedxie najlepiej.

Jest jeszcze taki wózek jedo model bartatina i on ma też podobno super bujanie bo jest na takich pasach. Ale osobiście go nie widział na żywo. .

Z takich klasyków to jeszcze Emmajlunga zostaje.

Ivi a mi akurat ta zabudowana spacerówka odpowiada więc dla mnie to plus :) jakbyś miała chwilę to poprosze o zdjęcie :) a jak wspominasz korzystanie z tych pasów ?

Co do budki i spacerówki też średnio mi to wizualnie podchodzi.

Emaljunga odstrasza mnie ceną :)

Jedo też podobno genialnie siei buja, a różni się detalami - np koszt tam jest materiałowy a w roanie jest metalowy.. Ja biorąc pod uwagę zakuy, które robię, wolę metalowy - bo wiadomo że się nie podrze, nie pobrudzi itd.. Ale mam koleżankę dla której prawie że najważniejsze było by koszyk był materiałowy i wybrala ostatecznie jedo :)

Jak będziesz widziala navi to koniecznie zrób fotki mocowania budki przy spacerówce bo jestem ciekawa jak ajest różnica między tym a roanem :)

Katerineczka ja tego jedo nie widziałam. U mnie w mieście brak takich wózków...
Jaki model navi bierzecie pod uwagę? Obejrzeć go sobie dokładnie też.

Oki zrobie fotki tylko napisz o co chodzi z tym mocowaniem budki , tzn. Na co mam zwrócić uwagę? w tym Caravel kosz tez jest metalowy. W galeonie materiałowy.

Milagros navington albo Caravel albo galeon. Budy te same

Doczytałam ze bujanie duxo lepsze w Caravel, więc jednak dużego wyboru nie ma.

reklama
Katerineczka pewnie czy są osobne budki... Tak mi się wydaje

Do góry