reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jazda na czterech kółkach czyli wątek wózkowy

Keejti - travel chyba większy (wyższy i szerszy). I cięższy. No ale wszystko zależy czego szukasz - czy solidnej spacerówki czy czegoś lekkiego "małego" .. Ja tam z tego mini jestem zadowolona :) Jeździ cicho (nic nie klekocze jak w parasolce - parasolki składają się "kopertowo" i to zawsze z czasem kończy się klekotaniem wózka na nierównościach bo się elementy wyrabiają.... ), Młoda miejsca ma dużo, budka - rewelacyjna opcja z opuszczeniem aż do pałąka bo dobrze przed słońcem chroni :) Z tym że ja szukałam wózka po kątem wyciągnąć dziecko, wózek "wziąć w jedną rękę" (bez składania) i wnieść po schodach.

Milagros - ten navington ma jedną rzecz co najmniej inną niż roan - przednie koła skrętne. Z tym, ze marita jest tak 'miękka' przez zawieszenie, że nigdy mi tych przednich skrętnych kół nie brakowało...

reklama
Roana tez brałam pod uwagę. Z tymże mam argumenty na korzyść navington ów. Lepsze wykończenie, możliwość dokupienia spacerowki później i to w innym kolorze niż gondola. Navingtonowe spacerówki podobają mi się dużo bardziej niż te z marity. Niezawodność znana mi z uzytkowania x landera, gwarancja door to door, kosz na zakupy, ten metalowy po prostu mi się nie podoba. I to akurat nie wiem jak w maricie jest ale w tych navi jest super podnoszony materacach w gondolce. Ładne są dodatki typu śpiworek czy torba. Marita ma za to przewagę cenową.

Ivi w navington ach są dwa rodzaje ram z miękkim zawieszeniem. Te ze skrętnych kołami Caravel, i bez skrętnych galeon. Można wybrać co bardziej pasuje.

Ostatnia edycja:
Ja właśnie o tych navi teraz zaczęłam czytać, bo sprobuję urobić TŻ na nowy wózek (mój staruszek Roan chyba powinien pójść na emeryturę jak tak na niego dziś spojrzałam.. bo trochę aż wstyd ;) widać że 4 dzieci "przeżył" - moją trójkę i jedno poprzednich właścicieli).

Ivi a pytanie mam do Ciebie. Buda do spacerówki to ta sama co w gondoli? I jak to jest z buja niem tylko przód tył czy na boki tez buja?

A ja niby wiem co chce a za chwilę znów nie wiem, chciałabym coś jak marita czy ten navi ale właśnie chciałabym skrętne koła bo niestety zakupy to moja działka :x i trochę w maricie razi mnie opcja tej przekladanej budki. A któraś słyszała coś o marita bass? Wygląda dużo nowoczesnej jak wszystkie wózki na ulicy ale ta spacerówka mnie nie urabia.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Katarineczka - tak, buda ta sama - przepina się jak się zmienia gondolę na spacerówkę. To na prawdę w niczym nie przeszkadza :)
Sama gondola służy długo, bo podczas spaceru mozna podnieść plecki i dziecko prawie "posadzić" jak zaczyna siadać i już ciekawskie świata .. a jak się zmęczy położyć i dalej traktować wózek jak łóżeczko ;) .. ale pasów w gondoli brak trochę, więc jak tylko pogoda pozwalała a dzidziol za bardzo szalał w wózku, to zmieniałam na spacerówkę i po prostu rozkładałam ją na płasko.
Bujanie w roanie.. jakby to powiedzieć..marzenie, strasznie rozpieszcza;) :) Bo buja się jednym palcem (nawet tym najmniejszym) jak sobie tylko zażyczysz.. przód, tył, boki.. Wózek jest przecudownie miękki, dlatego kurcze jak dla wyglądu/ciekawości "próbuje" inne to straszne kloce się wydają i - przepraszam dziewczyny - nie mam pojęcia jak w takim twardym wózku niemowle wozić :/ w roanie nawet na "kocich łbach" dzieko jest bujane a nie "wytrząsane"...

Milagros- najlepiej sprawdzić w sklepie czy Ci będzie odpowiadał. Ja się braku skrętnych kół w Roanie bardzo obawiałam dopóki nim nie pojechałam - zmiana kierunku to leciutkie naciśnięcie na rączkę, bo jest tak miękki w amortyzatorach że dzięki temu wygodnie się nim jeździ nawet po ciasnym sklepie.. Dla porównania mam teotunię ze skrętnymi kołami - oczywiście rozumiem że fajnie jest zmienić kierunek "w miejscu" ale teutonię mam bardziej z uwagi na fotelik z bazą niż skrętne koła ;)

Dziękuję ivi mi właśnie szalenie zależy na dobrym bujaniu. Niko był bujany również w domu.
Ja sprawdzę roana i navi pod tym kątem. Który wygra ten będzie mój :). Na spacerówki nie patrzę mam dobrego x landa i McLarena. Marzy mi się komfortowa gondola i tyle. Ja miała teutonie się szybko się jej pozbylam przez te twardość właśnie. Ja miałam cosmo a ty jaki nasz model Ivi?

Ivi a jak z pasami w spacerówce ? Ona nie ma czasem tylko jednej wysokości pasów chodzi mi o te otworki w oparciu przez które wychodzą pasy.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ivi miałam okazji obcować z marita i byłam zachwycona ale jest kilka tych obaw.

Co do tego sztywnego wózka bawilam się ostatnio graco evo i quinny mood tragedia tragedie pogania...

Do góry