reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

No moje drogie nareszcie padł jakiś konkret o 5.20 rano dostałam sms.
"Samuel" koniec smsa.
Mojemu mężowi nagle wpadło do głowy jak do pracy jechał.
No więc będzie Samuel :-D No albo Fryderyk jak się urodzi i go zobaczę to powiem

reklama
No moje drogie nareszcie padł jakiś konkret o 5.20 rano dostałam sms.
"Samuel" koniec smsa.
Mojemu mężowi nagle wpadło do głowy jak do pracy jechał.
No więc będzie Samuel :-D No albo Fryderyk jak się urodzi i go zobaczę to powiem

Samuel jest ślicznie :-) Zawsze chciałam żeby moje dziecko miało na imię Sam albo Ben, ale M się nie zgadza... mają być polskie imiona i już :-( Z resztą i tak jest córeczka ;-)

Samuel jest ślicznie :-) Zawsze chciałam żeby moje dziecko miało na imię Sam albo Ben, ale M się nie zgadza... mają być polskie imiona i już :-( Z resztą i tak jest córeczka ;-)

Akozka
Samuel to staro hebrajskie i biblijne jak Jonasz więc nam pasuje do zestawu :-D

Akozka
Samuel to staro hebrajskie i biblijne jak Jonasz więc nam pasuje do zestawu :-D

Tym bardziej nie będzie, bo już mnie Teściowie chcieli zlinczować za zdrabnianie Ignacego do Icka ;-) Nie rozumiem zupełnie ich podejścia, ale trudno. U nas na pewno syn będzie Ignacy, bo to piękne imię. A narazie ponoć córcia... i też nie mogła być Sara...

Tym bardziej nie będzie, bo już mnie Teściowie chcieli zlinczować za zdrabnianie Ignacego do Icka ;-) Nie rozumiem zupełnie ich podejścia, ale trudno. U nas na pewno syn będzie Ignacy, bo to piękne imię. A narazie ponoć córcia... i też nie mogła być Sara...

Oj nie rozumiem, dla mnie te imiona są piękne i tyle, dziwni ci ludzie.

A to ich dziecko czy Twoje ... ? :happy::confused:

U mnie teściowa uparła się na Lenkę. A nawet nie wie, co się urodzi. Ale ona już zaplanowała będzie dziewczynka i do tego Lenka. Jasne...Na szczęście mąż już jej naprostował tok myślenia odnośnie nadawania imienia:)Chociaż Lena mi się podoba, ale moje dziecko nie będzie nosiło imenia wybranego przez teściową, logiczne, no nie;)

u mnie teściowa uparła się na lenkę. A nawet nie wie, co się urodzi. Ale ona już zaplanowała będzie dziewczynka i do tego lenka. Jasne...na szczęście mąż już jej naprostował tok myślenia odnośnie nadawania imienia:)chociaż lena mi się podoba, ale moje dziecko nie będzie nosiło imenia wybranego przez teściową, logiczne, no nie;)

amen!

U mnie teściowa uparła się na Lenkę. A nawet nie wie, co się urodzi. Ale ona już zaplanowała będzie dziewczynka i do tego Lenka. Jasne...Na szczęście mąż już jej naprostował tok myślenia odnośnie nadawania imienia:)Chociaż Lena mi się podoba, ale moje dziecko nie będzie nosiło imenia wybranego przez teściową, logiczne, no nie;)

W odzewie urodziła bym chłopca i dała mu na imię Helmut:-p

reklama
Do góry