reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

a mi sie coraz bardziej wydaje ze to bedzie Jaś :) jakies takie przeczucia mi od kilku dni po glowie chodza ... al ie obraze sie jak jednak Gabrysia czy Elena :)

ja to przeczucie, że będzie synio, mam od samego początku. w zasadzie to od pierwszej ciąży. może to moja podświadomość, może bardziej chciałabym synka...? a może doskonała intuicja i prorocze sny? :-D nie wiem.

reklama
U mnie miał być Cyprian ale sąsiadka zwinęła mi to imię nawet mnie o tym nie informując. Zapytała się dwa tygodnie przed porodem jak ja bym dała na imię. U niej miał być gracjan. Wraca ze szpitala i okazuje się że jest Cyprian. Porażka. To było świństwo:no:i jestem o to bardzo zła:-(

Córa będzie albo Nastka albo Olga
Na syna nie mam pomysłu przez tego Cypriana:crazy::angry::angry::angry::angry::angry:

Ooooooooooo to będzie dwóch Kubusiów w forumkowie, bo mój dzidziolek też po żydowsku będzie ozwany :-p:rofl2::-p Jakub Konrad . Pierwszy to Patryk Michał :-)
nie wiem nie wiem.. bo pomimo wszystkich znaków na niebe i ziemi że to będzie chłopczyk.. to ja się upieram przy dziewczynce.. ;)
No to dojdzie jeszcze jeden:tak: My też wybraliśmy Jakub. Teściowa przygaduje aby Filip, ale to mój synuś!!!!!!
my przez przypadek bo czytalismy sobie meskie imiona.. doszło do jakuba i oboje takie usmiechy wymowne ;-D:-D:-D

Mimo ze imiona typu Julia, Ola, Zosia, Zuzia, Marysia, Kuba, Jaś sa bardzo ladne dla dzieci to ja na pewno sie na nie nie zdecyduje - to robienie krzywdy dziecku gdy co 3 dziecko w przedszkolu i szkole nosi to samo imie, jest tyle ladnych polskich imion nie koniecznie musza byc bardzo wymyslne czy super orginalne bo to tez moze wyrzadzic dziecku krzywde.
to jest link do imion nadawanych dzieciom w Warszawie w ostatnich latach
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

Mimo ze imiona typu Julia, Ola, Zosia, Zuzia, Marysia, Kuba, Jaś sa bardzo ladne dla dzieci to ja na pewno sie na nie nie zdecyduje - to robienie krzywdy dziecku gdy co 3 dziecko w przedszkolu i szkole nosi to samo imie, jest tyle ladnych polskich imion nie koniecznie musza byc bardzo wymyslne czy super orginalne bo to tez moze wyrzadzic dziecku krzywde.
to jest link do imion nadawanych dzieciom w Warszawie w ostatnich latach
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

ten link juz znamy ... ale co z tego ze imiona sa popularne ... ja musze lubic to imie ktore nadam mojemu diecku !! przeciez nie nazwe corki Hermenegilda bo sie porzygam zanim to wypowiem :D z reszta jak by to brzmialo Hermenegilda Żabka :D porazka ...
zartuje oczywiscie ... ale ja jestem za ladnymi polskimi imionami ... bylam w klasie gdzie nas na 16 osob byly 4 moniki ... przezylam i zle mi z tym nie bylo :D jesli moj Jas albo Gabrysia beda mialy popularne imiona to i tak bede ich wolac Żaba :D

ten link juz znamy ... ale co z tego ze imiona sa popularne ... ja musze lubic to imie ktore nadam mojemu diecku !! przeciez nie nazwe corki Hermenegilda bo sie porzygam zanim to wypowiem :D z reszta jak by to brzmialo Hermenegilda Żabka :D porazka ...
zartuje oczywiscie ... ale ja jestem za ladnymi polskimi imionami ... bylam w klasie gdzie nas na 16 osob byly 4 moniki ... przezylam i zle mi z tym nie bylo :D jesli moj Jas albo Gabrysia beda mialy popularne imiona to i tak bede ich wolac Żaba :D
Brawo! A pomyśl o Scholastyce, Bonawenturze i innych cudach imieniowych :-)

reklama
Meaaaaaaaaaaaaaaaaa Popłakałam sie ze smiechu ahhahahahah
Dobra jestes !!!!
Ja tam tez nie uwazam ze dziecko moge skrzywidzc tym ze imie jest popularne - w jaki sposob??? U Patryka w klasie jest 3 Kacprow - i jakos sobie daja rade a dzieci nie sa pokrzywdzone ,nauczycielka ( mojego Jarka kuzynka wiec Patryk ma fory ahahha ) tez nie narzeka !
Ja tam dam jak mi i mezowi sie bedzie podobac ,a czy bedzie 5 imion takich samych mam to gdzies !

Do góry