reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

reklama
ten link juz znamy ... ale co z tego ze imiona sa popularne ... ja musze lubic to imie ktore nadam mojemu diecku !! przeciez nie nazwe corki Hermenegilda bo sie porzygam zanim to wypowiem :D z reszta jak by to brzmialo Hermenegilda Żabka :D porazka ...
zartuje oczywiscie ... ale ja jestem za ladnymi polskimi imionami ... bylam w klasie gdzie nas na 16 osob byly 4 moniki ... przezylam i zle mi z tym nie bylo :D jesli moj Jas albo Gabrysia beda mialy popularne imiona to i tak bede ich wolac Żaba :D

Się uśmiałam:-D Oczywiście, że muszą nam się podobać imiona jakie damy dziecku. Nie wyobrażam sobie bym nazwała dziecko imieniem jakie mi się nie podoba. Br. My mamy Martynkę i jest super:-D

ten link juz znamy ... ale co z tego ze imiona sa popularne ... ja musze lubic to imie ktore nadam mojemu diecku !! przeciez nie nazwe corki Hermenegilda bo sie porzygam zanim to wypowiem :D z reszta jak by to brzmialo Hermenegilda Żabka :D porazka ...
zartuje oczywiscie ... ale ja jestem za ladnymi polskimi imionami ... bylam w klasie gdzie nas na 16 osob byly 4 moniki ... przezylam i zle mi z tym nie bylo :D jesli moj Jas albo Gabrysia beda mialy popularne imiona to i tak bede ich wolac Żaba :D

U mnie w podstawówce w klasie były 3 Agnieszki, w liceum 4, na studiach chyba z 15... Za każdym razem gdy słyszałam: to może Agnieszka nam opowie... to ciarki mnie przechodziły, mroczki przed oczami itp. (Niezależnie czy się znało odpowiedź czy nie, reakcja nas wszystkich była taka sama). I każda chowała głowę, bo ta która pierwsza podniosła, była _tą_ Agnieszką. I nie osobiście nie życzę mojej córce tego doznania... Lepiej usłyszeć swoje imię i nie zastanawiać się czy to o mnie chodzi czy ktoś inny ma pecha - mniejszy i krótszy stres ;-) A, że każda miała przezwisko, to inna sprawa. Grunt, że nauczyciele wywoływali po imieniu (poza jednym, ale to osobliwy przypadek był ;-)).

mnie znajomi odradzają Julię, bo to bardzo popularne ostatnio imię. mówią, że w klasie będzie co najmniej kilka Julii i wtedy dziewczyny zgłupieją. ja przeżyłam z 5 Kasiami w szkołach i wcale nie było tak źle.
i na pewno (jeśli mam córeczkę) będzie to Julia Maria - Julię wybrał małż a Maria po mojej babci.

Ja ju wybrałam imię dla córeczki.....pozostaje mi tylko przekonać męża;-)
Jak mi się jakieś imię podba to nawet jak mój brat nazwałby tak swoje dziecko to i tak nie zrezygnuję z tego imienia.
Dla chłopca podoba mi się Kuba......tylko i wyłącznie....żadne inne nie wchodzi w grę;-)
Wiem, że teraz jest to bardzo popularne imię i co drugi chłopiec się ak nazywa. Ale od zawsze to imię mi się podobało i co mam teraz zrezygnować:confused:....w życiu:-p

Ja planuje dla dziewczynki Lena a dla chłopca Fabian jak wam się podoba?? no i jak większość czuję, że chłopak będzie:-D

Ja również chciałam nazwać dziewczynke Lena, ale ostatecznie drogą kompromisów będzie Wiktoria Lena:)
a dla synka ładne imie wybrałaś;) ja marzyłam o Filipku, ale teraz jak juz prawie na 100% wiem że będzie dziewuszka too szaleje ze szczęścia, oby tylko zdrowe było:)

My jeszcze nie mamy wybranych imionek, choć co jakiś czas któreś z nas rzuci jakąś propozycję.

Mi się podobają:
- dla dziewczynki- Nina, Pola, Oliwia
- dla chłopca- Marcel, Maksymilian, Olaf, Jakub

Mojemu natomiast:
- Bianka, Nastka
- dla chłopca- ??????

Jedyny problem z chłopięcymi imionkami, ktore mi się najbardziej podobają, czyli Kuba i Max- to dwie sąsiadki mają psy o takich imionach :wściekła/y:. No co za głupia mania nazywania zwierzat ludzkimi imionami,

reklama
Ja również chciałam nazwać dziewczynke Lena, ale ostatecznie drogą kompromisów będzie Wiktoria Lena:)
a dla synka ładne imie wybrałaś;) ja marzyłam o Filipku, ale teraz jak juz prawie na 100% wiem że będzie dziewuszka too szaleje ze szczęścia, oby tylko zdrowe było:)
Mój facet też na początku chciał Wiktorię jednak później spodobało mu się też Lena więc co do chłopca i dziewczynki mamy kompromis:tak:

Do góry