reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

reklama
ten link juz znamy ... ale co z tego ze imiona sa popularne ... ja musze lubic to imie ktore nadam mojemu diecku !! przeciez nie nazwe corki Hermenegilda bo sie porzygam zanim to wypowiem :D z reszta jak by to brzmialo Hermenegilda Żabka :D porazka ...
zartuje oczywiscie ... ale ja jestem za ladnymi polskimi imionami ... bylam w klasie gdzie nas na 16 osob byly 4 moniki ... przezylam i zle mi z tym nie bylo :D jesli moj Jas albo Gabrysia beda mialy popularne imiona to i tak bede ich wolac Żaba :D

Się uśmiałam:-D Oczywiście, że muszą nam się podobać imiona jakie damy dziecku. Nie wyobrażam sobie bym nazwała dziecko imieniem jakie mi się nie podoba. Br. My mamy Martynkę i jest super:-D

ten link juz znamy ... ale co z tego ze imiona sa popularne ... ja musze lubic to imie ktore nadam mojemu diecku !! przeciez nie nazwe corki Hermenegilda bo sie porzygam zanim to wypowiem :D z reszta jak by to brzmialo Hermenegilda Żabka :D porazka ...
zartuje oczywiscie ... ale ja jestem za ladnymi polskimi imionami ... bylam w klasie gdzie nas na 16 osob byly 4 moniki ... przezylam i zle mi z tym nie bylo :D jesli moj Jas albo Gabrysia beda mialy popularne imiona to i tak bede ich wolac Żaba :D

U mnie w podstawówce w klasie były 3 Agnieszki, w liceum 4, na studiach chyba z 15... Za każdym razem gdy słyszałam: to może Agnieszka nam opowie... to ciarki mnie przechodziły, mroczki przed oczami itp. (Niezależnie czy się znało odpowiedź czy nie, reakcja nas wszystkich była taka sama). I każda chowała głowę, bo ta która pierwsza podniosła, była _tą_ Agnieszką. I nie osobiście nie życzę mojej córce tego doznania... Lepiej usłyszeć swoje imię i nie zastanawiać się czy to o mnie chodzi czy ktoś inny ma pecha - mniejszy i krótszy stres ;-) A, że każda miała przezwisko, to inna sprawa. Grunt, że nauczyciele wywoływali po imieniu (poza jednym, ale to osobliwy przypadek był ;-)).

mnie znajomi odradzają Julię, bo to bardzo popularne ostatnio imię. mówią, że w klasie będzie co najmniej kilka Julii i wtedy dziewczyny zgłupieją. ja przeżyłam z 5 Kasiami w szkołach i wcale nie było tak źle.
i na pewno (jeśli mam córeczkę) będzie to Julia Maria - Julię wybrał małż a Maria po mojej babci.

Ja ju wybrałam imię dla córeczki.....pozostaje mi tylko przekonać męża;-)
Jak mi się jakieś imię podba to nawet jak mój brat nazwałby tak swoje dziecko to i tak nie zrezygnuję z tego imienia.
Dla chłopca podoba mi się Kuba......tylko i wyłącznie....żadne inne nie wchodzi w grę;-)
Wiem, że teraz jest to bardzo popularne imię i co drugi chłopiec się ak nazywa. Ale od zawsze to imię mi się podobało i co mam teraz zrezygnować:confused:....w życiu:-p

Ja planuje dla dziewczynki Lena a dla chłopca Fabian jak wam się podoba?? no i jak większość czuję, że chłopak będzie:-D

Ja również chciałam nazwać dziewczynke Lena, ale ostatecznie drogą kompromisów będzie Wiktoria Lena:)
a dla synka ładne imie wybrałaś;) ja marzyłam o Filipku, ale teraz jak juz prawie na 100% wiem że będzie dziewuszka too szaleje ze szczęścia, oby tylko zdrowe było:)

My jeszcze nie mamy wybranych imionek, choć co jakiś czas któreś z nas rzuci jakąś propozycję.

Mi się podobają:
- dla dziewczynki- Nina, Pola, Oliwia
- dla chłopca- Marcel, Maksymilian, Olaf, Jakub

Mojemu natomiast:
- Bianka, Nastka
- dla chłopca- ??????

Jedyny problem z chłopięcymi imionkami, ktore mi się najbardziej podobają, czyli Kuba i Max- to dwie sąsiadki mają psy o takich imionach :wściekła/y:. No co za głupia mania nazywania zwierzat ludzkimi imionami,

reklama
Ja również chciałam nazwać dziewczynke Lena, ale ostatecznie drogą kompromisów będzie Wiktoria Lena:)
a dla synka ładne imie wybrałaś;) ja marzyłam o Filipku, ale teraz jak juz prawie na 100% wiem że będzie dziewuszka too szaleje ze szczęścia, oby tylko zdrowe było:)
Mój facet też na początku chciał Wiktorię jednak później spodobało mu się też Lena więc co do chłopca i dziewczynki mamy kompromis:tak:

Do góry