reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

Ja tak myślę i myślę nad tymi imionami dla dziewczynki:
1)Julia
2)Ewa
3)Anna
a dla chłopca gorzej... ale chyba jednak:
1) Michał
2) Paweł

reklama
Podsuwam kilka zasłyszanych- fajnych imion:
Gabryś, Marcel, Miłosz, Antoś,
Michalina, Gabrysia, Paula i bardzo popularna dziś Maja :-)

Nie mam pomysłu dla dziewczynki, jak narazie to chyba Lena;-)
a chłopczyk- Leon alb Rysio:-)
Mi się Franek podoba ale męzowi nie, a fajnie by sie moje chłopaki nazywali Antek i Franek:tak:

Podsuwam kilka zasłyszanych- fajnych imion:
Gabryś, Marcel, Miłosz, Antoś,
Michalina, Gabrysia, Paula i bardzo popularna dziś Maja :-)
Wszystkie te imiona, które dla chłopców podałaś mi się bardzo podobają i wszystkie proponowałam mojemu mężowi i .... żadne mu nie odpowiada:wściekła/y:
może jednak jajka odpadną i będzie córeczka?
wtedy jak wiecie od początku Rozalia Małgorzata ;-)

A mi sie nic nie podoba... wszystkie mozliwe imiona popatrzylam i nic.
Ale wymyslilam nowe imie na czasie...KRYZYSTYN - KRYZYSTYNA )))zdrobniale byloby Kryzio - Kryzia)))

Osz matulu, to żeś faktycznie wymyśliła Gogana! ;-)
A a propos Lenki, to tez ostatnio na topie imię, koleżanka 2 lata temu tak dała córce i to zapoczątkowało falę Lenkową :-)

Ja tak myślę i myślę nad tymi imionami dla dziewczynki:
1)Julia
2)Ewa
3)Anna
a dla chłopca gorzej... ale chyba jednak:
1) Michał
2) Paweł

Mi osobiście dla dziewczynki z w/w imion podoba się Julia jak już, ale ich tyle teraz, że hoho, nie mniej jednak lubię to imię.
A dla chłopca Paweł też fajne.
To tylko moje zdanie, lubię sobie tak wybierać spośród imion, których ja nie miałam na myśli wybierając dla dziecka:-)

reklama
Mi się dla dziewczynek podobają
- Zosia
- Julka
- Patrycja
- Martynka (i to wybraliśmy:))
- Maja
- Hania
- Eliza
- Madzia
- Natalia

A dla chłopaków podobają mi się: