reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

no i ładne jest też gabrysia- gabi ale tatuś odrzuca, a jeśli mam walczyć to wolę walczyć o hanie niż o gabi

u mnie gabrysia jest na drugim miejscu po Elenie ... bo na Zosie tatus nie wyraza zgody a wszystko przez Foremniak i serial na dobre ... ech ...
a Elena mi sie kojarzy z cudowna muzyka do ktorej kiedys zrobilam rownie piekna choreografie ... "Taniec Eleny" z filmu Bandyta ... cos wspnialego !!!

reklama
u mnie gabrysia jest na drugim miejscu po Elenie ... bo na Zosie tatus nie wyraza zgody a wszystko przez Foremniak i serial na dobre ... ech ...
a Elena mi sie kojarzy z cudowna muzyka do ktorej kiedys zrobilam rownie piekna choreografie ... "Taniec Eleny" z filmu Bandyta ... cos wspnialego !!!

Zosia super, a Elena- pierwszy raz słyszę ale nie brzydkie, dla dorosłej kobiety przepiękne a dla dziecka? myślałaś o zdrobnieniu- Lenka-zresztą i tak wyjdzie w praniu.
Moja chrześnica ma na imię Melania - bardzo ładne, ale nie podobało mi się przed jej urodzeniem zdrobnienie melka, a teraz wydaje mi się super mela, melcia, melka- tak samo można zdrabniać elenka

Zosia super, a Elena- pierwszy raz słyszę ale nie brzydkie, dla dorosłej kobiety przepiękne a dla dziecka? myślałaś o zdrobnieniu- Lenka-zresztą i tak wyjdzie w praniu.
Moja chrześnica ma na imię Melania - bardzo ładne, ale nie podobało mi się przed jej urodzeniem zdrobnienie melka, a teraz wydaje mi się super mela, melcia, melka- tak samo można zdrabniać elenka

najprosciej mowic Lenka :) ale mi sie Ela podoba ale nie Elzbieta ... tylko wlasnie Elena - Ela

Ja już prawie mam imię dla córeczki, tzn ja miałam już dawno, tylko musiałam przeforsować w domu, prawie awantura z tego wynikła- dowiedziałam się, że biedny B nie może o niczym w domu decydować, pierwsze dziecko ja nazwałam pomimo, że jemu się nie podobało to jeszcze drugie na nim wymuszam,
ale jestem bliska zwycięstwa, małymi kroczkami i będzie Hania , ja oczywiście jestem otwarta na różne propozycje, tylko muszą mi się podobać.
aha i jeszcze dowiedziałam się niedawno, że najbardziej pasuję do dzieci imię wybrane przez mamy
no i podoba mi się jeszcze michalina- misia, miśka tylko synka mam michałka to było by przegięcie misiek i miśka
no i ładne jest też gabrysia- gabi ale tatuś odrzuca, a jeśli mam walczyć to wolę walczyć o hanie niż o gabi

My mamy Michalinkę, Michał też mi sie pooba, ale szwagier ma Kamilę, Kamila i jak miało się urodzić trzecie to sie śmiali wszyscy, że będzie Kamilątko! A Hania też jest u nas na przodzie listy!

Elena to piękne imię, co do Gabrysi to mi się z taką wstrętną dziewczynką kojarzy. Widziałam jak miała z 3 latka i matkę pluła po twarzu i pięściami okładała, bo ta powiedziała, że czegoś jej nie da.
No cóż matkę znam od dziecka i to wina wychowania, sama na siebie bicz kręci :no: ale do imienia się zraziłam:baffled:

a my mamy wybrane imie dla jednego Michał, a do drugiego jakos nie mozemy sie dogadac... ja chce Dawid a moj B nie chce bo mu sie wlasnie zle kojarzy, on chce Łukasz albo Mateusz, ale ja sie nie zgadzam bo Lukasz to jego brat, a Mateusz moj chrzesniak, a ja nie chce dawac na imie dziecku tak samo jak juz ktos ma w rodzinie i to bliskiej, jak by nie bylo juz innych imion na świecie, czyz nie mam racji ;) powiedzcie ze mam :p , a i jeszcze chciał Kubus - a tam ma znowu jego ojciec, no i mi sie tez tez 3 imiona podobaja, ale i tak dziecku tak nie dam na imię

reklama
a my mamy wybrane imie dla jednego Michał, a do drugiego jakos nie mozemy sie dogadac... ja chce Dawid a moj B nie chce bo mu sie wlasnie zle kojarzy, on chce Łukasz albo Mateusz, ale ja sie nie zgadzam bo Lukasz to jego brat, a Mateusz moj chrzesniak, a ja nie chce dawac na imie dziecku tak samo jak juz ktos ma w rodzinie i to bliskiej, jak by nie bylo juz innych imion na świecie, czyz nie mam racji ;) powiedzcie ze mam :p , a i jeszcze chciał Kubus - a tam ma znowu jego ojciec, no i mi sie tez tez 3 imiona podobaja, ale i tak dziecku tak nie dam na imię
he he he !!! Michał to moj najmłodszy brat - wlasnie w maju urodzila mu sie corcia Natalka , a Mateusz to młodszy brat ode mnie a starszy od Michała hahahah

Do góry