reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

no i ładne jest też gabrysia- gabi ale tatuś odrzuca, a jeśli mam walczyć to wolę walczyć o hanie niż o gabi

u mnie gabrysia jest na drugim miejscu po Elenie ... bo na Zosie tatus nie wyraza zgody a wszystko przez Foremniak i serial na dobre ... ech ...
a Elena mi sie kojarzy z cudowna muzyka do ktorej kiedys zrobilam rownie piekna choreografie ... "Taniec Eleny" z filmu Bandyta ... cos wspnialego !!!

reklama
u mnie gabrysia jest na drugim miejscu po Elenie ... bo na Zosie tatus nie wyraza zgody a wszystko przez Foremniak i serial na dobre ... ech ...
a Elena mi sie kojarzy z cudowna muzyka do ktorej kiedys zrobilam rownie piekna choreografie ... "Taniec Eleny" z filmu Bandyta ... cos wspnialego !!!

Zosia super, a Elena- pierwszy raz słyszę ale nie brzydkie, dla dorosłej kobiety przepiękne a dla dziecka? myślałaś o zdrobnieniu- Lenka-zresztą i tak wyjdzie w praniu.
Moja chrześnica ma na imię Melania - bardzo ładne, ale nie podobało mi się przed jej urodzeniem zdrobnienie melka, a teraz wydaje mi się super mela, melcia, melka- tak samo można zdrabniać elenka

Zosia super, a Elena- pierwszy raz słyszę ale nie brzydkie, dla dorosłej kobiety przepiękne a dla dziecka? myślałaś o zdrobnieniu- Lenka-zresztą i tak wyjdzie w praniu.
Moja chrześnica ma na imię Melania - bardzo ładne, ale nie podobało mi się przed jej urodzeniem zdrobnienie melka, a teraz wydaje mi się super mela, melcia, melka- tak samo można zdrabniać elenka

najprosciej mowic Lenka :) ale mi sie Ela podoba ale nie Elzbieta ... tylko wlasnie Elena - Ela

Ja już prawie mam imię dla córeczki, tzn ja miałam już dawno, tylko musiałam przeforsować w domu, prawie awantura z tego wynikła- dowiedziałam się, że biedny B nie może o niczym w domu decydować, pierwsze dziecko ja nazwałam pomimo, że jemu się nie podobało to jeszcze drugie na nim wymuszam,
ale jestem bliska zwycięstwa, małymi kroczkami i będzie Hania , ja oczywiście jestem otwarta na różne propozycje, tylko muszą mi się podobać.
aha i jeszcze dowiedziałam się niedawno, że najbardziej pasuję do dzieci imię wybrane przez mamy
no i podoba mi się jeszcze michalina- misia, miśka tylko synka mam michałka to było by przegięcie misiek i miśka
no i ładne jest też gabrysia- gabi ale tatuś odrzuca, a jeśli mam walczyć to wolę walczyć o hanie niż o gabi

My mamy Michalinkę, Michał też mi sie pooba, ale szwagier ma Kamilę, Kamila i jak miało się urodzić trzecie to sie śmiali wszyscy, że będzie Kamilątko! A Hania też jest u nas na przodzie listy!

Elena to piękne imię, co do Gabrysi to mi się z taką wstrętną dziewczynką kojarzy. Widziałam jak miała z 3 latka i matkę pluła po twarzu i pięściami okładała, bo ta powiedziała, że czegoś jej nie da.
No cóż matkę znam od dziecka i to wina wychowania, sama na siebie bicz kręci :no: ale do imienia się zraziłam:baffled:

a my mamy wybrane imie dla jednego Michał, a do drugiego jakos nie mozemy sie dogadac... ja chce Dawid a moj B nie chce bo mu sie wlasnie zle kojarzy, on chce Łukasz albo Mateusz, ale ja sie nie zgadzam bo Lukasz to jego brat, a Mateusz moj chrzesniak, a ja nie chce dawac na imie dziecku tak samo jak juz ktos ma w rodzinie i to bliskiej, jak by nie bylo juz innych imion na świecie, czyz nie mam racji ;) powiedzcie ze mam :p , a i jeszcze chciał Kubus - a tam ma znowu jego ojciec, no i mi sie tez tez 3 imiona podobaja, ale i tak dziecku tak nie dam na imię

reklama
a my mamy wybrane imie dla jednego Michał, a do drugiego jakos nie mozemy sie dogadac... ja chce Dawid a moj B nie chce bo mu sie wlasnie zle kojarzy, on chce Łukasz albo Mateusz, ale ja sie nie zgadzam bo Lukasz to jego brat, a Mateusz moj chrzesniak, a ja nie chce dawac na imie dziecku tak samo jak juz ktos ma w rodzinie i to bliskiej, jak by nie bylo juz innych imion na świecie, czyz nie mam racji ;) powiedzcie ze mam :p , a i jeszcze chciał Kubus - a tam ma znowu jego ojciec, no i mi sie tez tez 3 imiona podobaja, ale i tak dziecku tak nie dam na imię
he he he !!! Michał to moj najmłodszy brat - wlasnie w maju urodzila mu sie corcia Natalka , a Mateusz to młodszy brat ode mnie a starszy od Michała hahahah

Do góry