reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

A jak się zdrabnia imię Konstancja? Brzmi dumnie tylko nie wiem jak mówić do dziecka. I chciałam jeszcze zapytać jakie znacie zdrobnienia imienia Lucyna?

My dajemy naszej córeczce Konstancja na drugie, bo Rodzina nie chce słyszeć o tym imieniu jako pierwszym. Zdrabnia się do Koci, Kosi, Kostki, itp. Mojemu się szalenie podoba, jak dla mnie nie jest złe. Dlatego będzie Michalina Konstancja (czyli Misia Kosia) :-)

reklama
My dajemy naszej córeczce Konstancja na drugie, bo Rodzina nie chce słyszeć o tym imieniu jako pierwszym. Zdrabnia się do Koci, Kosi, Kostki, itp. Mojemu się szalenie podoba, jak dla mnie nie jest złe. Dlatego będzie Michalina Konstancja (czyli Misia Kosia) :-)

MISIA KOSIA :D swietne ! :D

Ja już prawie mam imię dla córeczki, tzn ja miałam już dawno, tylko musiałam przeforsować w domu, prawie awantura z tego wynikła- dowiedziałam się, że biedny B nie może o niczym w domu decydować, pierwsze dziecko ja nazwałam pomimo, że jemu się nie podobało to jeszcze drugie na nim wymuszam,
ale jestem bliska zwycięstwa, małymi kroczkami i będzie Hania , ja oczywiście jestem otwarta na różne propozycje, tylko muszą mi się podobać.
aha i jeszcze dowiedziałam się niedawno, że najbardziej pasuję do dzieci imię wybrane przez mamy
no i podoba mi się jeszcze michalina- misia, miśka tylko synka mam michałka to było by przegięcie misiek i miśka
no i ładne jest też gabrysia- gabi ale tatuś odrzuca, a jeśli mam walczyć to wolę walczyć o hanie niż o gabi

reklama
Do góry