reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

reklama
Nasza Weronika jest na razie taka podekscytowana ,że będzie miała siostrę ,że nie chcemy jej tej radości zabierać.Ciekawe jak będzie jak mała pojawi się na świecie....

Imię dla drugiego dziecka wybrała starsza córka:-) ma być Gabrysia i nie mamy nic do powiedzenia
MOje dziecko tez wybrało imie dla BRATA - ( choc jeszcze nie wiemy co bedzie ,mimo moich czujow na boya) Marcel ( mi sie podoba Kubus)
Jezeli chodzi o dziewczynke - jakos nie mam zadnego na dzien dzisiejszy !!! I wcale o tym juz nie mysle ahhahaha ! Byc moze dlatego ze czuje ze bedzie drugi synek !

Nasz córcia to Martynka jak wiecie, dziś jej przypisaliśmy drugie imię - Anna. Będzie Martyna Anna S. (Anna po babci od Mojego). Pasuje świetnie do nazwiska, ale podawać go nie będę.

a szczerze powiedziawsay od tego wtorkowego pogrzebu to sie zastanawiam czy coreczce nie dac na imie Maria - Marysia ... tak miala na imie ciocia i z nia by mi sie to imie bardzo dobrze kojarzylo :)

u nas nic nie wiadomo, gdybamy sobie ja mam pare typow
dla dziewczynki bardzo bym chciala Aniela, Bianka albo Helena, moj M upiera sie na Konstancje, dla syna nie zdecydowal jeszcze.
dla chlopca uparlam sie na Joachima.zobaczymy, zacznie sie konkretne myslenie jak poznamy plec.

Rozalie ja wybralam i nikt nie mial prawa glosu :-)
moja prababcia tak miala na imie, bardzo mi sie podobalo i nie bylo odwrotu.

A jak się zdrabnia imię Konstancja? Brzmi dumnie tylko nie wiem jak mówić do dziecka. I chciałam jeszcze zapytać jakie znacie zdrobnienia imienia Lucyna?

reklama
My też powoli zastanawiamy się z M nad imionami. Po cichu marzymy o córeczce, więc jest wersja robocza Julcia, jak mąż rozmawia z brzuszkiem.;-)Ale coraz więcej Julek na podwórku, więc chyba będzie Weronika albo Hubert.

Do góry