reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

reklama
oj Amelek to jest pełno...mi to imię podobało się pare lat temu jak nie było popularne i miałam tak nazawć swoją pocieche ,ale teraz zecydownie musze wymyślić jakieś inne ...

A ja znowu ze statystyką Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki
Bardzo spodobała mi się Bianka (tak tak u emwu) ale mąż stanowczo zaprotestował (niepolskie). Chłopiec Wojtuś albo Piotruś a dziewczynka Izabela albo Ania

Cholercia Gabrysia na 2 miejscu w tym roku :wściekła/y:...Myślałam,że nie jest to bardzo popularne imię...przynajmniej nie słyszłam o żadnej nowo narodzonej Gabrysi wśród znajomych i znajomych znajomych ...:confused:
My z moim M od początku obstawiamy Gabriele i trochę mnie zmartwiła ta statystyka ...

Sluchajcie - kto chce moze sobie moja Bianke przechwycic. :) Ja juz szukam imion dla chlopcow :).

Moj M lubi krotkie imiona. Polskie meskie imiona niestety w Irlandii brzmia dosc dziwnie i zaraz zostalyby zmienione na ich irlandzkie wersje. Imion miedzynarodowych niewiele jest krotkich. Hm... Nie wiem

po pierwszym przeszukiwaniu nominacje dostaly:
BEN (ja chcialam Beniamin ale M nie chce bo beda wolac Benji a tutaj to wiesniak :) z jakiegos farmerskiego programu :) )
ERYK (zawsze lubilam ale jakies takie strasznie powazne , nie?)
DYLAN (troche zbyt hollywoodzko dla mnie brzmi. Jak te wszystkie Jordany i Jasony :)

No wiec szukamy dalej .

Emwu z tych imion co podałaś to najbardziej mi się Dylan podoba;)
U nas będzie mały problem jak będzie chłopczyk bo dla dziewczynki mamy imię a dla chłopca tylko Damianek, które jak się okazało Mój chce zmienić (i dobrze bo znam ładniejsze choć Damianek ładne). A Mój jest wybredny, więc pewnie te męskie imiona będą się zmieniać a zmieniać u nas:D Ale jak wyjdzie laseczka na usg to koniec problemu będzie:D

reklama
Co do Amelki ..hymmm ja nie spotkałam jeszcze zadnej ,ani nie słyszałam aby jakas dziewczynka mi znana sie tak nazywała ,ale moze dlatego ze mieszkam w niezbyt duzym miasteczku :-D. NO ale moj Jarek jak usłyszał Amelka to tez jakos nie skoczył z zachwytu ,wiec pewnie decyzje sie jeszcze zmienia !!!!:tak:
Emwu ,a mi sie bardzo podoba Eryk :tak:

Do góry