reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

reklama
Co do spania w dzien to Sara w domu nie usnie - jedynie na spacerze, wiec codziennie moja mama (albo ja jak mam wolne) kolo 11:00 wychodzi na spacer i Sara idzie spac na ok. 1 h. Popoludniu juz nie spi (czasami sie jej zdarzy, ale rzadko).

Jezeli chodzi o czopki na goraczke i inne leki to mnie lekarka powiedziala, ze u dziecka dopiero przy 38' podaje sie jakis srodek, np. Nurofen, a jezeli goraczka jest powyzej 39' to wtedy dac 1/3 czopka Paracetamolu.

Redaktorka, Viburcol nie jest przeciwgoraczkowy tylko wyciszajacy, uspakajajacy dlatego mozna go podawac w przypadku zabkowania, klopotow ze snem itd.
Sprobuj, moze na Majke zadziala :tak:

dzis testuje moje dziecko, nie bede jej kładła , moze sama padnie:-p;-)

u nas Viburcol sie sprawdził jak małej szły czwórki:tak:

W ciagu dnia Mati ma dwie drzemki, jedna o 10-11, a duga 15-16.
Zasypia na dorzu w lozku, albo w samochodzie. To najszybciej.
A w ciagu dnia, to jak widze ze juz jest spiacy, to biore go na rece, on sie wtula we mnie, przejde po mieszkaniu, zaniose go do lozka, poleze z nim troszke i spi ... czasem pol godziny, czasem 2,5.

A w nocy, to po odstawieniu go od cyca, mam wrazenie ze spi lepiej ;-) od 21 do 7.00 - 8.00. W nocy budzi sie tylko wtedy jak sie zaplacze w koldry, czy wlezie na poduszki i nie moze znalez drogi powrotu ;-)
To wtedy go klade na miejsce, chwilke poleze i spi dalej.
ki

Jak mial ciezkie nocki, przy zebach glownie, bo temperatury nigdy nie mial, to podawalam mu przed snem 5ml Nurofenu. Pomagalo.

No a tak to herbatka z melisy.

mada - daj znac jak poszlo.

ewa bedyta - wasze corunie to takie samodzielne panny;-) Moj to mamisynek, musi mnie miec w zasiegu reki, zeby zasnac spokojnie;-)

redaktorka - pomogla melisa?;-)

u nas w koncu wszystko wrocilo do normy i mala zasypia o 22.30, o 5-tej pobudka na mleko i do 9-tej spi. Drzemka w ciagu dnia jest jedna od 14 do 16.

wiecie co mam pytanie odnosnie spania czy Wasze dzieciaczki spia bez poduszki:confused::confused: bo moj czort to jak podpatrzyl ostatnio ze mam poduszke i sobie na niej pokimal kilka razy to teraz bez poduchy spac nie chce. Do tej pory miala taka plaska calkiem a teraz pod spod musze jej klasc jaska.

moja Alka bez poduszki, próbowałam jej przy katarze dać poduszkę do łóżeczka, ale i tak spała na terenie nieskażonym poduszką, więc zwinięta w kłębek;-)

reklama
a u nas Oliwka spi na poduszce i praktycznie od samego poczatku. Ma taka jak my czyli 70x80. Kiedys cala na niej sie miescila...heh...co to byly za czasy:-D mala teraz bez tej (!) nie zasnie:-D, bo moze sie w nia wtulic.

Do góry