reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Sandro hihi jej to chyba daleko do idealnego dziecka :D ten urwis mi wczoraj stlukl jeden ze swiecznikow takich w "starym" stylu :( buuu oj mowie ci urwis czasami jak nie wiem:/

mado no i gratulujemy ! :D hihi chociaz na razie tyle! pozniej jak bedzie starsza znajdziecie nowy sposob! :D

co do spania to powiem Wam ze moja mala tez wczoraj spala w ciagu dnia prawie 3h! az poszlam ja w koncu obudzic :D

reklama
USNĘŁA W HUŚTAWCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sama, bez walki i krzyku, wiec mam sposób:tak:, tylko póxniej będzie ją tego trzeba oduczyć:cool:
mada sposób nieważny, ważne że się wyciszyła i usnęła, przekładałaś ją potem do łóżka??
zapomniałam, sandra dzieciaki do 3-4 lat śpią w ciągu dnia, pięciolatkom też się zdarza, ale to wszystko zależy do dziecka...

ja sie Patowi nie dziwie, ma spac 3 godziny:baffled:to chyba przesada a że śpi 1-1,5 to chyba powinno wystarczyc przeciez to już nie niemowle ale duży facet:tak:
U nas to już standard, że Alcia śpi 3 godziny dziennie:yes: Ale to ile dziecko przesypia w ciągu dnia jest sprawą indywidualną. Jedne dzieciaczki potrzebują więcej, inne mniej godzin snu:blink:

AgaMonika- 3 godziny:szok::szok::szok:Ami obojętnie gdzie usypia to max.godzine pospi ...no...chyba ze w wózku to czasami pociągnie do 1,5godz.:baffled: ale 3!!!! co mozna w tym czasie zrobic...ech...pomarzyc dobra rzecz...
Bedyta- jak ja wyciagałam z hustawki to mi leciała z rąk taka była nieprzytomna:tak:dalej spała w łóżku:-)

a dzis chciałam zobaczyc czy jest w stanie usnac przy bajce w tv, rozłozyłam kanape , poscieliłam, zgasiłam światło pusciłam Herkulesa(bardzo go lubi) wlazła na łózko z psem chwile polezała i wzieła psa i poszła do naszego łózka i darła sie za mna:baffled:ale usnęła szybko a ja razem z nią:zawstydzona/y:a taraz nie wiem jak sie nazywam:-p

U nas to już standard, że Alcia śpi 3 godziny dziennie:yes: Ale to ile dziecko przesypia w ciągu dnia jest sprawą indywidualną. Jedne dzieciaczki potrzebują więcej, inne mniej godzin snu:blink:
u mnie tez spi 2.5 do 3 godzin chociaz czasem to i godzinek ale ogolnie nie narzekam poza tym Julka od kilku dni wstaje o 8 wiec idzie sie wyspac a o 20 jest juz w lozeczku :-)

Mada, u nas jak u Was - max. 1-1.5h drzemki w ciagu dnia :baffled: Fajnie jak dziecko spi 3 godziny - przynajmniej mozna cos zrobic w tym czasie :tak:

A ja sie dzisiaj wyspalam, bo Sara zasnela wczoraj o dziwo o 21:30 :-p i w nocy tylko 2 razy budzila sie po butle herbatki&soczku z Hippa (wypila znowu pol litra, wiec rano mialam kompletnie zasikana posciel :-p), a spalysmy do 7:30 (obudzilam ja jak sie zaczelam ubierac).

Sandra - moja przed snem tak duzo wypija ze ok.1-2 w nocy ja na spiocha przewijam bo inaczej bym codziennie posciel zmnieniała a pieluchami to mozna mur przebić:baffled:

Mada, i nie budzi sie? Sara przy najmniejszym ruchu sie budzi :baffled: Dlatego np. nie moge jej przeniesc po zasnieciu z mojego lozka do jej lozeczka :baffled:

reklama
ło rety, ale fajnie jak dziecko 3 godziny spi w ciągu dnia... u nas 1 godzina- to max:-(ale jest jeden pozytyw- julka od kilku dni chodzi spac ok 22... w końcu!

Do góry