reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

u nas bez poduszki nie ma snu:-p julka uwielbie swoją podusie...ale niekoniecznie pod glową- po prostu musi być do nie przytulona i tyle:-p

reklama
ja pierdziele juz myślałam że dziś nie padnie popołudniu
na hustawce juz tarła oczy i prawie kimała wiec ja wziełam ponosiłam na rekach a ta dostała żywca w tyłek i dalej ganiała , później zjadła zupke i na krzesełku tez myślałam ze kimnie a ta nagle przebudzenie i znowu ani mowy o łózku, ok 14.30 wlazła do łóżka gdzie spał K. po nocce i juz myślałam że sie przytuli i usnie a ta go zaczeła budzić i po nim skakać:baffled:położyłam sie bo myslalam ze weźmie przykład i tez sie połozy a ty nic poukładała lale do spania a sama poszła do kuchni a K. za nia , poszli ogladac bajki i dopiero o 16 na bajce odleciala:cool: spała godzine:confused:
poszła spac o 22 z minutami
mysle ze gdyby nie ta bajka to wogóle by sie nie drzemneła popołudniu a gdybym nie zgasiła swiatła i nie krzyknela ze ma sie połozyc to chyba by grasowała do północy:baffled:
i co ja mam z nia zrobic, jakby mogła to chyba wogóle by nie spała:blink:

wiecie co mam pytanie odnosnie spania czy Wasze dzieciaczki spia bez poduszki:confused:
Ala śpi na poduszce płaskiej:tak:

A jeżeli o zasypianie chodzi w ciągu dnia to zasypia na rękach, albo w wózku. Próbowałam położyć sie obok niej na łóżku, ale wtedy to jej się bawić chcę (czyt. skakać mi po głowie:baffled::rofl2:) a nie spać:no:

Mada współczuje tej walki Ami z Morfeuszem:no2::blink:

u nas mala spi zazwyczaj od 21 - 9/10 w dni kiedy my mamy wolne a jak idziemy do pracki do budzimy spioszka po 7 :/ szkoda mi jej strasznie bo jest wtedy strasznie spiaca :-(ale co poradzic...

w ciagu dnia spioszka zazwyczaj raz kolo godzinki

no i jak wychodzily 4ki nie chciala chodzic spac kolo 21 :confused: a chodzila kolo 22/23!:/ tyle energii miala ze ja dziekuje ... no ale na szczescie nie trwalo to zbyt dlugo uff!

co do poduszeczki to i my mamy taka plaska.. klade ja na poduszeczke ale pozniej w nocy ta wiercipieta spi w roznych pozycjach.. rzadko kiedy w normalnej :-D

Mada, z tego copamietam, to ty bylas nocnym markiem, moze Ami ma to samo, a w dodatku takie zywe dziecko na ma czasu na sen;-)

Maja spi na malym jasku i bez jaska, jak tam sie ulozy

melisa podzialala! dzis w nocy bylo bez placzu....:tak:za to z kaszlem:baffled:

Pat tez zasypia na malej poduszcze, ale za chwile juz on jest gdzie indziej i poduszka tez. A tak ogolnie odkad chodzi do zlobka, to tam maja dzieci jedna drzemke od okolo 12 do 3 no i Pat jakos sie nie moze tam wyspac i spi tylko po 1-1,5 godzinki. Wieczorem w domu poprostu pada, a do tego jest nieznosny.

Mada, oby walka ze snem w ciagu dnia Ami zostala przez Ciebie wygrana :tak: Bo i Ty sie meczysz i Ami...

Domiska, Tobie to normalnie zazdroszcze idealnego dziecka ;-):-)

Sara spi na normalnej poduszce, bo spi ze mna w lozku :sorry2:, uwielbia sie w nia wtulic w nocy :tak:
Jak spala w lozeczku to miala taka swoja, plasciutka poduszke.

Redaktorka, super, ze melisa taka skuteczna w przypadku Majki! :tak:

Wama, na pewno trudno jest Patowi dostosowac sie do wyznaczonych godzin drzemki - u Sary by to w ogole nie przeszlo, wiec i tak gratulacje dla malego! :tak:

Pat tez zasypia na malej poduszcze, ale za chwile juz on jest gdzie indziej i poduszka tez. A tak ogolnie odkad chodzi do zlobka, to tam maja dzieci jedna drzemke od okolo 12 do 3 no i Pat jakos sie nie moze tam wyspac i spi tylko po 1-1,5 godzinki. Wieczorem w domu poprostu pada, a do tego jest nieznosny.

ja sie Patowi nie dziwie, ma spac 3 godziny:baffled:to chyba przesada a że śpi 1-1,5 to chyba powinno wystarczyc przeciez to już nie niemowle ale duży facet:tak:
moja żeby przespała godzine to byłby sukces,
wczoraj wstała wczesnie jak na nia , drzemka ok.40min. i myślałam że wczesniej padnie wieczorem a ona padła ale o 22-ej:baffled:ja nie wiem skad ona bierze tyle siły:confused:

USNĘŁA W HUŚTAWCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sama, bez walki i krzyku, wiec mam sposób:tak:, tylko póxniej będzie ją tego trzeba oduczyć:cool:

reklama
USNĘŁA W HUŚTAWCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sama, bez walki i krzyku, wiec mam sposób:tak:, tylko póxniej będzie ją tego trzeba oduczyć:cool:
Wazne, ze zasnela sama! :tak: W koncu zawsze nie bedzie sypiac w hustawce ;-):-D

A tak w ogole to do jakiego wieku dzieci spia w ciagu dnia?

Do góry