reklama
Jagodzianko- odważna z Ciebie dziewczynka- gratulacjeKaroo- mozesz dokładniej opisac system nauki bo ja jakos zabrać sie nie moge
a u nas cos sie porobiło...mała budzi sie od kilku nocy ok.6 i drze sie...drze sie...drze sie...nie ma łez...nie da sie przytulic...nie chce pic...po prostu sie drzepo 15 min...pije , kładzie sie i śpi
a u nas cos sie porobiło...mała budzi sie od kilku nocy ok.6 i drze sie...drze sie...drze sie...nie ma łez...nie da sie przytulic...nie chce pic...po prostu sie drzepo 15 min...pije , kładzie sie i śpi
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
Karoo, brawo dla Jagodzianki!!!:-)
Mada, u nas tez w nocy krzyki, wola mamo i wyciaga raczki do gory
Mada, u nas tez w nocy krzyki, wola mamo i wyciaga raczki do gory
Dorota_Regin
Zaciekawiona BB
Ja Mikiego też od początku roku usypiam w lóżeczku. Kąpiel, buźki dla taty i babci i do pokoju gdzie już mleczko czeka... Kładę go i siadam obok, nigdy nie wyszłam z pokoju jak nie zasnął. Nie patrzę na niego(w oczy-bo nie może wtedy zasnąć i się chichra), nie rozmawiam z nim, góra 15min to zajmuje. Ale zanim się przyzwyczaił nie pozwalałam mu siadać, wstawać w łóżeczku tylko za każdym razem kładłam go bez słowa. Jak płakał bardzo mocno- brałam na ręce, przytulałam i czekałm aż się uspokoi wtedy spowrotem do łóżeczka. W dzień niestety nie zdaje to egzaminu zasypia tylko na spacerze bo w łóżeczku zamęczyłby i siebie i mnie płaczem.
Jak chcecie uczyć swoje dzieci tak zasypiać to lepiej poczekać trochę dłużej wieczorem, aż będą bardziej padnięte, wtedy szybciej zasną i krócej będą płakać:-)
Ciężko jest patrzeć jak stoi taka kruszynka w tym łóżeczku i beczy ale najważniejsza jest konsekwencja tak na prawde to się mu żadna krzywda nie dzieje... przecież mamusia jest blisko i zawsze może przytulić. ale to wychodzi na dobre i dla dzidzi i dla mamy:-)bo u nas wcześniej to były straszne przeboje z zasypianiem!
Miki płakał tylko pierwszej nocy, nasze dzieci są mądre i szybko się uczą, u was też dobrze pójdzie...
Jak chcecie uczyć swoje dzieci tak zasypiać to lepiej poczekać trochę dłużej wieczorem, aż będą bardziej padnięte, wtedy szybciej zasną i krócej będą płakać:-)
Ciężko jest patrzeć jak stoi taka kruszynka w tym łóżeczku i beczy ale najważniejsza jest konsekwencja tak na prawde to się mu żadna krzywda nie dzieje... przecież mamusia jest blisko i zawsze może przytulić. ale to wychodzi na dobre i dla dzidzi i dla mamy:-)bo u nas wcześniej to były straszne przeboje z zasypianiem!
Miki płakał tylko pierwszej nocy, nasze dzieci są mądre i szybko się uczą, u was też dobrze pójdzie...
u mnie spanie bez zmian, czyli bez problemów w swoim łóżeczku po 12-13 godzin w nocy i 2-3 w dzień;-)
bedyta- co ty alce do mleka dodajesz że ona tyle sypia
julka w nocy śpi 10 godzin i w dzień max godzinę...
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
A ja dalej nie przesiedlilam Sary do jej lozeczka Chyba poczekam z tym jeszcze troche, bo w sumie tak mi z nia dobrze
Dzisiejsza nocka swietnie w porownaniu z poprzednimi - obudzila sie raz na soczek, wypila i spalysmy do 7:45 przez co o malo do pracy sie nie spoznilam, bo nie moglam sie wyrobic
Dzisiejsza nocka swietnie w porownaniu z poprzednimi - obudzila sie raz na soczek, wypila i spalysmy do 7:45 przez co o malo do pracy sie nie spoznilam, bo nie moglam sie wyrobic
to po mamusi taki śpioch, ja gdyby nie praca to pewnie bym spała po 18 godzin na dobę:-):-):-)bedyta- co ty alce do mleka dodajesz że ona tyle sypia
julka w nocy śpi 10 godzin i w dzień max godzinę...
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ollesia, no to trzymam kciuki za oswojenie sie Piotrusia z wlasnym pokoikiem
reklama
ollesia sam na kanapie czy sam w łóżeczku?
Alka jest skazana na brata w pokoju, ale jeszcze nie teraz, no i się zastanawiam czy jak już wspólny pokój dostaną to czy Alka w łóżeczku czy na łóżku, ale to w okolicach wakacji...
Alka jest skazana na brata w pokoju, ale jeszcze nie teraz, no i się zastanawiam czy jak już wspólny pokój dostaną to czy Alka w łóżeczku czy na łóżku, ale to w okolicach wakacji...