reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

A ja mam pytanko z innej beczki wczoraj zauważyłam podczas przewijania u małego w okolicach odbytu jakieś takie malucieńckie białe kropeczki wiecie może co to może być?? dodam że dziś miałam wrażenie że jest ich troszkę więcej no i dupka mu się troszkę odparzyła ma miejscami delikatnie zaczerwienioną może to od tego??:eek:
Dłuższe wietrzenie pupci i gruba warstwa sudocremu pomogła u nas.

Czy miałyście problem z oczkiem u dzidziusia? U nas jedno oko łzawi i czasami pojawia się ropka...chyba kupię roztwór soli fizjologicznej i poprzemywam bo póki co tylko wodą przegotowaną ale to nic nie daje.

przemywać letnią przegotowaną wodą bez dodatków a najlepiej idźcie do okulisty.

reklama
k8sad mój średni synek miał w tym roku w maju taki zabieg na oba uszka przy okazji usunięcia 3-go migdałka. On zniósł to bardzo dobrze ale on jest w ogóle dzieckiem uwielbiającym lekarzy i szpitale (taki dziwny egzemplarz mi się trafił).
:) Czytałam, że zabieg nie jest inwazyjny i właściwie, że nie boli. Szybko się wychodzi do domu i wraca do normalności. W każdym razie o zabiegu, jego konieczności, przebiegu i tym co potem – decyduje lekarz, tak powinno być. Czytałam w ogóle obszerny artykuł o problemach z migdałkami i do czego prowadzi zlekceważenie objawów, interesuje mnie to, bo ogólnie tematy medyczne mnie interesują, na Facebooku śledzę profil medicover, dużo było ostatnio o migdałkach informacji, artykuł właśnie, informacja o rabatach w szpitalu (to ciekawe!), wypowiedzi lekarzy.

Ja dawałam 7 kropli na 120 ml mleka. A jak mały domagał się jeszcze 30 ml to dodawałam jedną kroplę. A później co dziennie jedną mniej i tak już mu nie daję wogóle.

Dziękuje wszystkim za odpowiedz. Może nie będzie tak źle.
Na razie jestem załamana. Starszy synek siedzi w domu bo łapie wszystko od rówieśników i jeszcze ten płyn w uszach a młody będzie miał rehabilitacje 2 razy w tyg bo okazało się ze ma duże napięcie mięśni barku- już nie wytrzymuje z 2 w domu (starszy to straszny rozrabiaka). A jakby było tego mało to Bartek zaczął budzić się w nocy co 1,5-2h na jedzonko i nie chce przespać 4-5h jak wcześniej. Próbowałam już wszystkiego. Nawet dokarmiałam przed snem modyfikowanym i nic. Ciągle to samo. Co 2h pobudka i cyc. Już zasypiam w fotelu karmiąc go.

A może spróbuj dać mu malutką łyżeczkę kaszki do butli na noc takiej bezsmakowej, już ma prawie 4 miesiące...u mnie mały jest na butli i w nocy przesypia czasami nawet 6 godzin ale zauważyłam, że ostatnio mu się ten czas kurczy i już jest 5 godzin, pewnie do 4 miesiąca co 2 się będzie budził ale wtedy to mu kaszki śmiało dam :)

Moja Nadia budziła się po 6 godzinach w nocy, a teraz od 3 dni budzi się co 3 godziny, dzisiaj nawet co 2h i smok i spać, ale od 4.30 to już do 6 spania nie było... Może nasze dzieciaczki na swędzące dziąsełka już narzekają. Nadula to raczej napewno, bo wszystko do budzi pcha tak mocno, że aż odruch wymiotny czasami ma.
Właśnie powiedzcie mi, bo teściowa przywiozła nam gryzaki tommee tippee takie wyglądające jak smoczki tylko bez uchwytów i one były dwa, ale mają różne końcówki, czy któraś z was może miała coś takiego? Nie mogę znaleźć w internecie nic na ich temat. Tak wogóle to one są okropnie duże jak na tak małą buźkę i nie nadają się dla 3-miesięcznego dziecka ;/

reklama
Właśnie zastanawiam się czy Olek przypadkiem nie szykuje się do jakiegoś zęba. Od kilku dni ślina poprostu go zalewa. Do tego stopnia że jak kichnął to obficie mnie opluł :) Jak nie śpi to palce ma non stop w buzi a jak śpi to smoczek musi być. Temperatury brak, ale w piątek miał rozwolnienie po jabłku raczej. Dostaje lakcidofil i raz dziennie pół saszetki smecty. Nie jest źle ale zastanawiam się czy to się nie nałożyło z zębami. Je i pije chętnie.

Do góry