reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Wszystko możliwe, każde dziecko inaczej znosi ząbkowanie!
Z moim starszym było tak, że jak zaczynał wymiotować w nocy bez przyczyny to wiedziałam, że idzie ząbek. Nie wkładał rąk do buzi, nie był marudny i nie miał gorączki nawet się tak bardzo nie ślinił.
Za to teraz Bartek ślini się strasznie. Śliniaczek zakładam mu cały czas bo inaczej ubranko mokre. A co do paluszków w buzi to też ich prawie nie wyjmuje. Na ostatnim szczepieniu spytałam sie czy to możliwe ze już ząbkuje jak młodszy ząbkował kiedy miał 8 miesięcy i dostałam odpowiedz ze tak i wszystko na to wskazuje. Nawet to, że budzi się w nocy częściej niż do tej pory.

reklama
Maojej kolezanki synek jest 2 tyg.starszy od mojego malego i juz mu zabek wyszedl,moj tez sie strasznie slini i pcha raczki do buzi a przy tym sie denerwuje starsznie moze to zabki??chociarz corce 1 wyszedl po 6 miesiacu.....

czesc dziewczyny pomozcie :-(
kurcze nie wiem czy biec do lekarza czy co mam robic mojej malej przy prawym sutku zrobila sie pod skórą taka gulka-guzek nie mam pojecia co to slyszalam ze po porodzie od hormonow moze sie cos takiego pojawic jakies zgrubienia ale to juz 4 miesiac. czy miala moze ktoras z was cos podobnego u swojego maluszka?? bo ja juz zaczynam wariowac :szok: pomozcie

U nas Olek miał grudki przy sutkach po porodzie do miesiąca zginęły ale za radą położnej przykładałam przez jakieś 3 dni raz dziennie rywanolem. Takie coś to lepiej lekarzowi pokazać.

Toshi najlepiej do lekarza, bo Cię uspokoi najbardziej :)

Nadula też chyba cierpi na swędzące dziąsełka - rączki w buzi non stop, prawie nie je, mało śpi, w nocy to zasypia ok 1 i do 7-8 budzi się ok 3-4 razy i jęczy, marudna jest strasznie...

A my wczoraj zaliczyliśmy wizytę u lekarza z powodu kupek ze śluzem. Małego w piątek przeczyścilo po jabłku, ale dałam mu płaską łyżeczkę tak jak już od kilku dni. Jeszcze katar do tego. Miałam wyrzuty sumienia, że go nieźle załatwiłam, ale lekarka powiedziała, że od jabłka to już w piątek go przeczyściło i w sobotę mogło ale śluz w kupie to niedobrze. Przepisała leki i jak do poniedziałku się nie poprawi to będą szczegółowe badania. Zaniepokoiła mnie tym, że powiedziała że Olek ma suchą skórę na buzi i wygląda jej to na skazę białkową...a poza tym to stwierdziła, że częstsza kupka może być od ząbkowania.

hello:)
no bylam z Leną u lekarza stwierdzil ze ta gulka to nic takiego to poprostu hormony i ze moze tak byc nawet kilka ladnych miesiecy zanim zniknie.
mam nadzieje ze poprostu zniknie :sorry:

reklama
Do góry