reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

A mój synus robi codziennie kupki od samego poczatku, jeszcze nie miał tak zeby wogóle nie zrobic w ciagu dnia..i tak sie zaczynam zastanawiac czy jest ok skoro prawie wszystkie piszecie ze teraz wasze dzieci robia czasami raz na kilka dni. hmm?

reklama
Magi jak maleństwo robi kupkę raz dziennie to sie tylko cieszyć przynajmniej nic na brzuszku nie ciaży ;-) moja Julka robi kupke raz na 3-4 dni i czasem musi sie troszke namęczyć zeby sie wykupkac,ale płaczu nie ma ,kupka lużna więc ok.

Magi, u Ciebie zatem z kupką idealnie! Dzieci na piersi robią kupy albo kilka razy dziennie , nawet po kazdym karmieniu albo raz na kilka , kilkanascie dnie. Twoj synus sobie usrednil i robi idealnie raz dziennie, oj chcialaby tak, bo Julka sie dosyc meczy juz na 3 dzien bez kupki. Dzisiaj byla, wiec ulga .

Moja na poczatku miale kupke nawet 8-10 razy, pampers ciagle byl pokleksany, a teraz kupka co 2-3 dni ale jak juz zrobi to sie nie miesci w pampersa. Ja sie nie przejmuje bo moja starsza cora na cycku robila 1 na tydzien.

Dziewczynki sory ja tak pisze ze mnie zrozumiec nie mozna..hehe mój synek robi codziennie kupki tak, ale kilka nie jedna. Dzieki za odpowiedzi, teraz juz wiem ze wsio ok. Przez chwile myslałam ze juz tak poprostu nie powinno byc bo wy piszecie ze wasze juz tak nie maja...pomyslałam ze moze mój ma jakies rozwolnienie/biegunke a ja głupia sie nie zorientowałam...uff teraz spoko.

A i jeszcze jedno...zmieniłam diete, a mianowicie odstawiłam nabiał. I kupka dalej taka sama i czestotliwosc tez bez zmian..chyba ok, prawda? Myslałam ze cos sie zmieni. no ale najwazniejsze ze mu te plamy i krostki juz znikaja...tylko ciagle mam nadzieje ze to nie od nadmiaru nabiału..echh Poczekam jeszcze z miesiac i spróbuje zaczac powracac powoludku do jogurtów, mleka sera zółtego i zobaczymy czy cos bedzie sie działo.

Kupiłam krem do pielegnacji skóry alergicznej, suchej i wrazliwej z Oillan - jest super ładnie twarzyczka sie wygładza i goi.

Ostatnia edycja:
U nas też kilka kupek na dzień, a czasami Hania w trakcie przebierania pampersa jeszcze dokończy robienie kupki, która, zdawałoby się, była już cała ;) Dzisiaj musiałam prać pościel, ręcznik i czyścić dywan, bo strzeliła jak z procy, a ja nie zdążyłam z pampersem ;)

cały czas jesteśmy pod kontrolą okulisty jak mu nie przejdzie w ciągu miesiąca to bedzi miał płukane kanaliki teraz mamy nowe kropelki mam nadzieje że mu pomogą a na domiar złego jesteśmy teraz przeziębini w domu i tylko sie modle żeby mały sie nie rozchorował byliśmy u pediatry na wszelki wpadek żeby się dowiedzieć co mozemu mu podawać profilaktycznie bo ja mam tak okropny katar że szok ,mam mu podawać wit.c ,wapno i do noska kropelki może znacie jakieś sprawdzone sposoby na nie zarażanie małej kruszynki?

reklama
Kup w aptece maseczki chirurgiczne jednorazowe i zakladaj sobie na twarz , ja przy pierwszym synu musialam tak dwa razy, zaraz po urodzeniu bo mialam opryszczke na wardze i jak mial miesiac a ja bylam mega przeziebiona.

Do góry