reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

tylko pozazdroscix waszym szkrabom mojemu czopki nic nie pomagaja termometr tez nie ;/ i kupki juz 8 dni nie robil bylismy u lekarza jak do jutra nie zrobi to mamy sie zglosic dodam ze robil codziennie conajmiej dwie...karmie cycem...

reklama
Marietta, moze nawet nie robic przez kilkanascie dni, oczywiscie mowa o karmieniu piersią.Po prostu wiekszosc tego co zje wchlania calkowicie, bo mleczko mamy jest prawie w 100 % trawione przez dzidziusia i te kupki to tez sprawa indywidualna, ale oczywiscie Ciebie rozumiem, bo tez bym sie denerwowala jakby mi Julka tak dlugo kupki nie zrobila.

synek przyszedł na świat prze cearskie cięcie wic nie wiem czy mógł sie zarazic podczas porodu,przetestuje swietlik mam nadzieje ze pomoże

na maseczke juz jest chyba zapóźno bo mały ma katarek a do tego ma kołyske u nas w sypialni wiec musiałabym chyba byc w tej maseczce cała dobe ,już mi czasem brakuje sił do niego jak nie katar (w 3 tyg. życia byłam z nim 8 dni w szpitalu z powodu kataru)to kolka albo zapalenie spojówek ręce mi opadają

faa21 wspłczuje przezyc z maluszkiem, a na katarek ja nie wiem co bo my nie mieliśmy, Olafa ominęło, najpierw była angina u mojej mamy w domu wszyscy chorzy, pomieszkiwalam tam jak mój był za granicą, a niedawno my byliśmy oboje przeziębieni i też go ominęło, i tez śpimy w jednym pokoju. A na te zapalenie spojówek spróbuje tego swietlika, ja wyleczyłam małemu oczko mocno ropiejace 3 tygodnie, i swoje zatarte mega oko, też ropiejace.

cały czas jesteśmy pod kontrolą okulisty jak mu nie przejdzie w ciągu miesiąca to bedzi miał płukane kanaliki teraz mamy nowe kropelki mam nadzieje że mu pomogą a na domiar złego jesteśmy teraz przeziębini w domu i tylko sie modle żeby mały sie nie rozchorował byliśmy u pediatry na wszelki wpadek żeby się dowiedzieć co mozemu mu podawać profilaktycznie bo ja mam tak okropny katar że szok ,mam mu podawać wit.c ,wapno i do noska kropelki może znacie jakieś sprawdzone sposoby na nie zarażanie małej kruszynki?
mój Emilek na przeziębienie dostał to samo : 2 razy dziennie 1/4 tab wapna, 2 razy dziennie kropelki do nosa i 2 racy po 3 kropelki vit.C. trzymam kciuki za zdrowie synka

mój Emilek na przeziębienie dostał to samo : 2 razy dziennie 1/4 tab wapna, 2 razy dziennie kropelki do nosa i 2 racy po 3 kropelki vit.C. trzymam kciuki za zdrowie synka
A ja dostalam przykazanie na katarek inhalowac malego raz dziennie sola fizjologiczna, tylko tutaj w Niemczech dali mi inhalator w prezencie, a w Polsce pewnie kosztuje ok 200 zl.

dziewczynki my na butli ale powiem Wam apropos kupek, moja malutka sobitak unormowała dzień że kupę robi zawsze w nocy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to taką że trzeba też i piżamkę zmieniać, więc po takiej nocnej kupce możemy zpomnieć o spaniu. Więc nie ma kupy źle, a jak jest też nidobrze :-D;-):-)

reklama
Do góry