witam prosze o pomoc mój synek ma 10 tygodni i od urodzenia ma zapalenie spojówk jesteśmy pod kontrolą okulisty ale nic to nie pomaga pani "doktor"nawet nie zrobila wymazu wydzieliny z oczek żeby sprawdzić dlaczego jest to zapalenie ,nie wiem co mam już robić żeby pomóc swojemu synkowi podawałam mu krople dikortinef,floxal i gentomycyne i była tylko nie wielka poprawa przmywam też mu oczka rumiankiem
reklama
Beniaminka
Fanka BB :)
Nie przemywaj rumiankiem, czesto uczula.Czy probowalas przemywania oczek świetlikiem lekarskim? Polecam, nam pomogło. Herbatka zaparzana kazdorazowo nowa , myc oczka kilka razy dziennie, do tego zel ze świetlika wszystko kupisz w aptece.
Jednak jesli ten stan jest od urodzenia, byc moze synek mial zakazenie porodowe, co sie zdarza, czesto wtedy w oczku bytuja paciorkowce. Nalezaloby wowczas zrobic posiew w laboratorium, mozesz zrobic to sama prywatnie, nie jest drogie badanie. Zapytaj w laboratorium jak przygotowac wymaz.
Jednak jesli ten stan jest od urodzenia, byc moze synek mial zakazenie porodowe, co sie zdarza, czesto wtedy w oczku bytuja paciorkowce. Nalezaloby wowczas zrobic posiew w laboratorium, mozesz zrobic to sama prywatnie, nie jest drogie badanie. Zapytaj w laboratorium jak przygotowac wymaz.
Saraa
A sprawdzalas czy ma drozne kanaliki lzowe? Moze trzeba sie wybrac do okulisty.
Oj tak czytam jak wasze dzieciaczki zasypiają to mam szczęście. Mój mały jak jest śpiący zaśnie wszędzie tak jest nauczony od samego początku.
Na łózku w dużym pokoju w naszym łóżku, u córy w pokoju. W dzień najczęściej śpi w wózku bo tak mi wygodniej a wieczorkiem w swojej kołysce bez problemu. Nie przeszkadza mu żaden hałas jest od samego początku przyzwyczajony do odgłosów codziennej krzątaniny. A że salon mam połączony z kuchnią to jak śpi w wózku w salonie to wiadomo słyszy całą moją krzątninę w kuchni, czyli jak tłukę się hmm czasem garkami przy obiedzie. Czy jak rozmawiamy między sobą jak już wszyscy jesteśmy w domciu.
Więc narazie nie sapeszam. Zresztą śpi z nami w sypialni a mamy telewizor więc przy nim też śpi.
Na łózku w dużym pokoju w naszym łóżku, u córy w pokoju. W dzień najczęściej śpi w wózku bo tak mi wygodniej a wieczorkiem w swojej kołysce bez problemu. Nie przeszkadza mu żaden hałas jest od samego początku przyzwyczajony do odgłosów codziennej krzątaniny. A że salon mam połączony z kuchnią to jak śpi w wózku w salonie to wiadomo słyszy całą moją krzątninę w kuchni, czyli jak tłukę się hmm czasem garkami przy obiedzie. Czy jak rozmawiamy między sobą jak już wszyscy jesteśmy w domciu.
Więc narazie nie sapeszam. Zresztą śpi z nami w sypialni a mamy telewizor więc przy nim też śpi.
KAROLINA84
ja tez jakies 3 tyg. temu dawałam małemu ten fenistil 2*5kropelek. Nie wiedziałam ze działaja one nasennie
zgadza sie fenistil działa nasennie ale przez kilka dni potem organizm sie przyzwyczaja i jest normalnie,a wiem bo moja Julka bierze kropelki te od miesiaca i najprawdopodobnie bedzie je brała do 6 miesia,ca
Kurcze dziewczyny moja mała ładnie odbija ale tylko w dzień, w nocy zasypia przy mleku i gdy ją biore do odbiicia dalej spiGdy ją odłoże dalej śpi po czym zaczyna sie wiercić.. biore ją do odbicia a ona dalej komar.. sama nie wiem co począć
Witaj w klubie, Helene też wybudza każde stuknięcie:-(
Agim a klepiesz mała delikatnie po plecykach i po pupci? mojej klepanie po pupci bardzo pomaga,a jak nie odbije to kłade ją do łózeczka i podnosze po 15 minutach i wtedy jest piekne odbicie a nawet dwa lub trzy
U nas problemy z kupka. Była codziennie, a od tygodnia cos sie pozmieniało. Nie wiem co moge zrobic? W nocy z czwartku na piatek włozylismy mu czopek glicerynow (1/4) i kupka była. A od piatku rana znowu cisza. I widze jak sie biedaczek meczy. A czopka znowu włozyc, chyba nie bardzo? Jutro chyba do lekarza bede dzwoniła, chyba ze Wy cos doradzicie. Dodam, ze ja diety nie zmieniłam
Spróbuj dopajac ale wodą ,ale jesli sie męczy to obserwuj, może to chwilowe jeśli nie to idź do lekarza, jeśli kupki nie są suche i mocno zwarte to raczej nie zaparcia. u nas był problem bo mały płakał tak kupa nie chciała iść, od lekarza dostaliśmy debridat - już sporo z nas tutaj go stosuje , lub stosowało - a efekty są .
Beniaminka
Kasik, niejednokrotnie juz tu o kupkach dzieci karmionych piersia rozmawialysmy na głównym watku. Kupka tak karmionego dziecka ( wylacznie mleko matki) ma prawo byc kilka razy dziennie albo raz na kilka kilkanascie dni( !!!) i to zupelnie normalne, pod warunkiem ze ma papkowata, lejac sie , miekka konsystencję. Nasz Julka brala 4 tyg debridat i wowczas tak samo robila kupke 1 raz na 3 dni , pewnie ze sie martwilam qale sie okazalo ze to calkiem normalne przy melku matczynym- bo ono moze niemal calkiem byc wchlaniane , przyswajane przez dziecko.co innego jak juz sie podaje mieszane karmienie, mleko modyfikowane moze zatwardzac kupki.
A tu masz wyjasnienie fachowca
Kupki brak
Moja JUlka przez pierwsze kulka tyg robila kilka kupek dziennie, potem z dnia na dzien robi raz na 2-3 dni i to jet okazuje sie jak najbardziej Ok
A tu masz wyjasnienie fachowca
Kupki brak
Moja JUlka przez pierwsze kulka tyg robila kilka kupek dziennie, potem z dnia na dzien robi raz na 2-3 dni i to jet okazuje sie jak najbardziej Ok
Mycha1
U nas to samo, przy Hubercie zreszta też to przerabiałam, wtedy się zamartwiałam teraz już nie.. poprostu czekam Widzę że nic jej nie jest, a kupka zrobiona po 4, 5 dniach jest taka jak byc powinna - tyle tylko że jest jej mega dużo ))) Nie martwcie się dziewczynki jak nasze szkraby zaczną jeś zupeńki, kaszki i deserki - kupki pojawią się częściej )
reklama
Akderk, Beniaminka, Mycha dzieki za odpowiedzi odnosnie braku kupoli. Czyli trza czekac, i juz. Tylko tak jakos mi go szkoda bo momentami pręzy sie jak nie wiem co. Ale prykac prykoli, i słychac jak w brzucholku mu sie przelewa