reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
Trixi a jak podajesz te krople? Ja je mam ale narazie nie mam konieczności podawać ale tak mysle w razie czego. Czytałam na internecie ale jak Ty dajesz bo pisza różnie.

Podaje 15 kropelek po kazdym jedzeniu. Wiec wychodzi 6-7 razy dziennie,daje z lyzeczki i wtedy Kaska tak strasznie fajnie mlaska :)

Onionku,herbatke hippa rozpuszczalna daje czubata lyzeczke na 50 ml letniej przegotowanej wody.Ja sterylizuje butelki i smoczki w mikrofali,pakuje je do plastikowego naczynka z pokrywka ,wlewam troche wody i nastawiam na 4 minuty na 800 watt.

Ostatnia edycja:
Trixi dzięki za odpowiedź.

Onionku ja myję pod bieżącą wodą ciepłą a raz dziennie zalewam wrzątkiem.
I od czasu do czasu przegotuję.
A herbatkę hippa podaję ale Michaś zbytnio nie chce.
Córcię praktycznie na tej herbatce wychowałam cały czas i zero kolek a miała.
Więc zapobiegawczo dla małego też kupiłam. Teraz od czasu do czasu troszkę się napije.

Dzisiaj sie dowiedzialam , ze mamy ktore karmia naturalnie i dokarmiaja z butli powinny kupic smoczek z mala dziurka do herbatki. Dziecko przy piciu z butli powinno sie troche bardziej pomeczyc , tak jak jest to przy piciu z cyca. Wtedy jest male ryzyko , ze butla sie bardziej spodoba jak cycowanie

dziewczyny temp u dzidzi 37,6 jest ok ?? bo sprawdzalam malej i ma tak od 2 dni dodam ze ja mam troche problemy z gardlem teraz i synek przeziebiony a i jak dlugo dziecko robi luzne kupki?? bo to tez mnie zastanawia:crazy:
Niemowlaki maja przewaznie tem do 37,5

Moj maly tez zezuje..i tez mu sie nie odbija..

dziewczyny a te krople espumisan mozna dawac zapobiegawczo?

Małgos, a nosisz go do odbicia. Bo ja tak, ale moze za krótko i dlatego nie odbija, juz sama nie wiem. A dzisiaj wyczytałam w gazetkach ze szpitala, ze jak sie nie odbija, to moze to spowodowac kolki.
A ulewa mu sie, bo Antosiowi zdarza sie.

Saara my właśnie mamy smoczek z najmniejszym otworem i małemu zajmuje troszkę czasu zanim wypije cos z butli ;) Choć staram się nie podawać jej wcale ale nie zawsze to wychodzi :/

A tak w ogóle mam pytanko do cycujących mam - czy wasze maluchy tez czasem płaczą przy cycach? I piją potem puszczają cyca, potem szukaja nerwowo, chwyca znów puszczaja i płaczą? I do tego Maks czasem zachowuje sie tak jakby nie wiedział jak piers złapać, jeździ po cycku ustami rozdziawionymi i się denerwuje.

Gaja moj robi identycznie. Zawsze wtedy podnosze go do odbicia ( a zeby sie lepiej odbilo trzeba dziecko polaskotac pod paszkami) i pozniej pije juz spokojniej.

reklama
u mnie Bartek tak ma ale smoczek wtedy pomaga. Possa minutę, dwie i się uspokaja.

A powiedzcie mi czy wy dajecie waszym dzidziom smoczka- chodzi o cycowe mamy. Ja daje i mam wyrzuty sumienia bo rożne opinie słyszę na ten temat. Jedne mówią ze to nic strasznego a inne, że to laktacje wstrzymuje. Bartek czasami chce pocykać coś tak aby nie leciało mleczko i i wtedy jest płacz. A z mojego cyca non stop fontanna leci. Nawet ściągniecie pokarmu przed karmieniem nie pomaga.

Do góry