reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
A tak w ogóle mam pytanko do cycujących mam - czy wasze maluchy tez czasem płaczą przy cycach? I piją potem puszczają cyca, potem szukaja nerwowo, chwyca znów puszczaja i płaczą? I do tego Maks czasem zachowuje sie tak jakby nie wiedział jak piers złapać, jeździ po cycku ustami rozdziawionymi i się denerwuje.
U mnie to samo. Wtedy najczesciej albo tak jak Saara biore mala do odbicia, albo zmieniam cyca.
u mnie Bartek tak ma ale smoczek wtedy pomaga. Possa minutę, dwie i się uspokaja.

A powiedzcie mi czy wy dajecie waszym dzidziom smoczka- chodzi o cycowe mamy. Ja daje i mam wyrzuty sumienia bo rożne opinie słyszę na ten temat. Jedne mówią ze to nic strasznego a inne, że to laktacje wstrzymuje. Bartek czasami chce pocykać coś tak aby nie leciało mleczko i i wtedy jest płacz. A z mojego cyca non stop fontanna leci. Nawet ściągniecie pokarmu przed karmieniem nie pomaga.
Ja niestety daje. Probowalam tego uniknac, ale Laura ma bardzo duzy odruch ssania i jeszcze w szpitalu siedziala prawie 24h na dobe na moim cycu. Nawet do ubikacji nie moglam isc, bo ona plakala. Wtedy pielegniarka zajmujaca sie laktacja (sama przeciwna smoczkowi) kazala mi jej podawac smoczek, gdy jestem pewna, ze mala jest najedzona, ma sucho i tylko chce sobie pocyckac.

Moje dziecię na smoczka reaguje rykiem i to zarówno takiego uspokajacza jak i z butelki. Za to paluszki jak najbardziej, nawet w rękawiczkach niedrapkach, ssie aż mlaska.

moj smoków nie chce, a szkoda, bo tez lubi sobie possac cyca jek głodny nie jest własnie to robił przez ostatnie 20 min i boli jak nic juz mnie brodawka, wyrwałam mu i spi mi na rekach, a smoczki kupiłam z tommy cos tam, nawet nie ruszył, pozniej z aventu ale tez nie lubi, woli swoje palce albo rękawek od ubrabka pomlaskac :)

trixi dajesz na 50 ml tej herbatki 1 czubata łyzeczke? bo ja na 100 ml 1 płaska, spróbuje tak jak ty bo za słaba pewnie robie

u mnie w szpitalu pielęgniarka powiedziała ze ma silny odruch ssania. Cały czas przy cycu. Pierwsze noce w domu to była masakra bez smoczka. Denerwował się i nie chciał cyckać cycusia. Przy smoczku się uspokaja a jak zrobi się głodny to go wypluwa i chce cyca. wtedy smoczek jest pe.
A co do tego długiego ssania to u mnie doszło do tego ze wymiotował całą zawartość żołądka i jakby nigdy nic ssał dalej. Dopiero smoczek pomógł i już nie wymiotuje.

Ostatnia edycja:
Gusia u mnie na opakowaniu jest napisane 2 czubate lyzeczki na 100ml ja tyle nie robie bo Kaska tak duzo nie pije ,robie polowe tej porcji a wiec jedna czubata lyzeczke na 50 ml. Moze masz jakis inny rodzaj,zobacz co jest napisane na opakowaniu,moja to Hipp baby fenchel tee.

reklama
Gusia u mnie na opakowaniu jest napisane 2 czubate lyzeczki na 100ml ja tyle nie robie bo Kaska tak duzo nie pije ,robie polowe tej porcji a wiec jedna czubata lyzeczke na 50 ml. Moze masz jakis inny rodzaj,zobacz co jest napisane na opakowaniu,moja to Hipp baby fenchel tee.
Ja tez mam te herbatke ona jest troszeczke slodka wiec moj maly pije z checia.
A co do smoka to ja daje malemu smoka choc on najczesciej wypluwa.

Do góry