reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

Też5 kropli ale raz dziennie bo nie chce tego pić

ja dopiero zaczełam wiec sie okarze. Pierwszy raz w południe wypił ładnie, ale był głodny to moze dlatego. Daje mu na łyzeczce ze swoim mlekiem z cycola.

Kasik, Calineczko, Justynko - bardzo Wam dziękuję! Popołudniu Mała miała tylko trochę wydzieliny w jednej dziurce, charczy chyba mniej... Kasik - w aptece powiedzieli, że eferalgan bezpieczny, wzięłam jeszcze oscilocopcinum (czy jakoś tak), bo podobno też bezpieczne, ale jeszcze nie zażywałam.

mam w domu to oscilo..., tez kupowałam w ciazy:tak::-) i nie uzyłam

reklama
onionku moja też odnalazła swoje rączki i coraz częściej je "ciamka" ale to chyba jeszcze nie ząbkowanie, chociaż nic nie wiadomo na szczepieniu widziałam 4 m-czne dziecko z 2 dolnymi jedynkami!!!

onionku moja też odnalazła swoje rączki i coraz częściej je "ciamka" ale to chyba jeszcze nie ząbkowanie, chociaż nic nie wiadomo na szczepieniu widziałam 4 m-czne dziecko z 2 dolnymi jedynkami!!!

hehe.. no wlasnie tez czytalam, ze niektorym dzieciom w 2-3 miesiacu sie pojawiaja :-)
daj znac, jakby u Twojej niuni cos sie pokazywalo :-)

Dziewczyny, a ile Wasze dzieciaczki śpią w ciągu dnia...? Bo moja Mała śpi coraz mniej, dzisiaj chyba pobiła rekord - rano obudziła się ok. 6:30, do południa spała ok. 45 minut, popołudniu zdrzemnęła się na spacerku i to własciwie tyle... Teraz jeszcze nie śpi, mąż ją próbuje usypiać... Czy to nie za mało snu jak na takiego niemowlaka? dodam, że w nocy śpi ok. 5-6 h i budzi się na jedzonko, przez 1-2 h wtedy nie śpi i trzeba ją usypiać znowu... Jak jest u Was?

onionku moj też ciagle rączki w buzi, ja myślałam ze wtedy jest głodny, ale nie, i tez się ślini strasznie już:)

marbus nasz Olaf juz odkad się urodził mało spi w dzień, może 2 razy po 15 minut;(czasmi mniej a czasem wiecej i tyle co na spacerze, w nocy budzi się co około 4 h na papu, i łacznie śpi tak z 8 godzin + to co w dzień.

Ostatnia edycja:
Moj maluszek tyle tej sliny produkuje, ze dzis nia lekko odkaszlnal i tak sie wystraszyl, ze zaczal plakac.. nie moglam go uspokoic ..

Marbus
- te nasze dzieciaki beda juz co raz mniej spac.. Moj zalezy w jaki dzien, czasem spi po 20 min co kilka h a czasem sa takie dni, ze spi od rana do 14 albo przespi od poznego popol do samej nocy :-)

Onionku moim dzieciom pierwszy ząbek pojawił się po skończonym roczku :tak: u nas późne ząbkowanie jest rodzinne....ze mną moja mama poszła nawet do lekarza bo miałąm ponad rok i ani jednego zęba:-D:-D:-D

A co do spania moja ma tak różne w dzień że nigdy nie wiem czego się spodziewać, czasem śpi po kilkanaście minut a czasem po kilka godzin, trudno wyczuć od czego to zależy....

Moja Julka tak jak Lilu, śpi różnie zależy od nia, czasem jak zając pod miedzą tylko po nascie inut i placz, a czasem jak dzisiaj przespala niemal caly dzien, nie liczac spaceru bo to juz w ogole idylla :) a dzisiaj mimo dlugiego spania w dzien , juz zasnale , huraaaa, hihip -ale nie zapeszam, to pierwszy raz tak wczesnie zasnęła na noc,równo z tatusiem. W tym wieku dzieci powinny spac ok 15-16 h na dobę, ale liczy sie kazde 15 minut nawet, ale to tez indywidualne.
Jesli chodzi o slinienie i lapeczki...to moja Julka juz to robila po urodzeniu, czemu dziwili sie pediatrzy na poloznictwie, ze tak szybciutko lapki wklada do buzi i bawi sie nimi normalnie, ja myslalam ze to normalne, a jednak teraz dopiero powinna. A teraz to ona juz sobie trzyma smoczek zeby jej nie wypadł, trzyma sobie pieluszkę przy buzi i ssie kciuka.
Jesli chodzi o ząbkowanie, to moj synek mial 2 jedynki na dole w wieku 4.5 miesiąca, nastepne szly juz normalnie pozniej.Zobaczymy jak Julka , a slini sie juz bardzo i tez sie krzytusi nia, kurcze w ogole duzo sie krzytusi , byle syropkiem, mlekiem z piersi i robi sie czerwona jak buraczek, biedactwa.

reklama
Beniamonko szybko się rozwija Juleczka:) super, mój jeszcze kciuków nie ssie, tylko całe łapki próbuje do buzi wepchac, smoczka też sobie nie prztrzyma, zreszta nie przepada za nim i wypuwa zanim dobrze go zassie, ale dalej walcze uporczywie zeby go zasmoczkowac bo moze toszkę spokojniejszy by był.

Do góry