reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Na początku życzę zdrówka wszystkim małym Bąblom(itym większym też).
U nas katarek się skończył,ale od dwóch dni Olek jest taki marudny,że czasami wychodzę z siebie.Własciwie tylko nie marudzi jak śpi.Jeść też za bardzo nie chce.Dziewczyny ,czy to mogą być zęby.(Mój pierwszy synek przechodził ząbkowanie jakby nic się nie działo).Zaczął się jeszcze strasznie denerwować jak nie może czegoś włożyć do buzi.
To najprawdopodobniej zęby !!!!!!!! oj oj swedzą dziecko i nie ma jak mu pomuc , my na szczescie przeżywamy zęby dosyc wmiarę spokojnie . Oby tak dalej:blink:
verme013.gif

reklama
Kurczę, jestem zagubiona, smutna, zła i bezradna. :-(
Wczoraj zadzwoniłam do naszej alergolog po wyniki testów (tak się umawiałyśmy), a ona odebrała telefon zapłakana i powiedziała, że mama jej zmarła. Starsza kobieta płakała jak dziecko, bardzo było mi jej szkoda. Mieszkały razem i nawet miałam okazję ją poznać.
Tylko teraz znów nic nie wiem, a Karolince wyszły nowe plamki. Nie wiem, kiedy nasza lekarka dojdzie do siebie, a głupio będzie mi już do niej dzwonić. Ona nie ma recepcjonistki.
Z kolei muszę już wiedzieć, czy czy coś podstawowego z mojej diety może ją uczulać, ponieważ główne alergeny (takie z listy) już wyeliminowałam.

Ufff, wygadałam się i trochę mi lepiej .... ale dalej nie wiem, co mam zrobić. Ona przyjmuje w pon. i czwartki, a do czwartku pewnie się nie otrząśnie z największej rozpaczy. Mój M będzie w poniedziałek w Lublinie to wyślę go do niej, może gabinet będzie już czynny

Monia, ja myślę, że możesz już w czwartek pytać o wyniki. Z rozpaczy to się jeszcze pewnie długo będzie zbierać, ale przecież jest profesjonalistką i wie, że chodzi o zdrowie dziecka.

My też mamy problemy, Maks ma podejrzenie skazy białkowej :-(. Sucha skóra to reakcja alergiczna, no i niestety bez sterydów się nie obejdzie. Na szczęście będą to jakieś lżejsze niż w elocomie.

My się widzieliśmy z moją kuzynką i jej córeczką w poniedziałek, a dzisiaj do mnie zadzwoniła i powiedział, że malutka ma rotavirusa:szok:
My jesteśmy po jednej dawce rotarixu, następna miał być 4.12 we wtorek:baffled:

Wygląda na to,że rotavirus u mojej kuzyneczki opanowany, mama podała smectę i duuuuużo przepojek.Cieszę się, że z małą wszystko dobrze. Biedactwo ma dopiero 3,5 miesiąca, ale w końcu jej mama jest lekarzem, to wiedziała co robić:-):-)
My musimy poczekać jeszcze 2 dni(okres wylęgania do 3 dni), może się nie zaraził:tak:

Martitka
okres inkubacji do 4 dni, ale zwykle do pojawienia się objawów mija max 48 godzin.

Trzymam kciuki bardzo mocno. Zwłaszcza że to nie zawsze tak różowo wygląda jak u Twojej kuzynki bo dzieci czasem odmawiają przyjmowania płynów :baffled: Znam z własnego doświadczenia :-(

reklama
Do góry