reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Kachasku dopiero teraz zaskoczyłam hehehehe (kiedy wróci forma umysłowa? ktos wie?) ja z wielkościa łóżeczka poradziłam sobie za pomoca becika, w nim Eryk spi i jest karmiony.Próbowałam juz po woli przejsc na przykrycie ale Eryk się budzil co chwila, wiec jeszcze na jakis czas zostaniemy przy beciku.

reklama
Pycia ja też dokarmiam Magdę Nanem i też jej się ulewa. Nie zawsze, ale często. Nie wiem czy taka uroda tego mleka, ale ostatnio kuzynka mi mówiła, że jej synkowi też się ulewało i pytała lekarza i lekarz kazał się nie przejmować bo to normalne. Kazał kłaść raczej na boku jak już się ulewa. Ja też się boję zwłaszcza w nocy, dlatego Nanem staram się nakarmić Magdę na tyle wcześnie, że nawet jak nie uleje przy odbijaniu, to jeszcze żebym przez jakieś pół godziny miała kontrolę i sprawdzała czy przy śnie się nie uleje. No, ale ja dokarmiam ją ok. 2 razy dziennie tylko, a reszta to cyc.

Pycia ja też dokarmiam Magdę Nanem i też jej się ulewa. Nie zawsze, ale często. Nie wiem czy taka uroda tego mleka, ale ostatnio kuzynka mi mówiła, że jej synkowi też się ulewało i pytała lekarza i lekarz kazał się nie przejmować bo to normalne.
chyba taka uroda, bo w szpitalu przy dokarmianiu chyba wszystkim dzieciaczkom się ulewało, a u nas dają NAN ha

Sorga

Moja niunia udaje topielice głównie wtedy jak się jej nie odbije. Podejrzewam że coś tam jej próbuje się wydostać i przez to własnie tak łapie powietrze.

Właśnie wyszła ode mnie położna i spytałam ją o to podtapianie, powiedziała że dopóki dziecko nie blednie i wiotczeje to wszystko w porzadku. Eryk robi się czerwony... powiedziała że w takim razie tylko obserwować, nie jest to pomocne ale w środe przychodzi do nas pani doktor to jej sie spytam:)

u nas na topie sa kolki
a diety pilnuje i to bardzo--nie ma reguly
nie spimy w nocy
przy dobrych wiatrach od 23 do 2
jak jest gorzej od 23 do 4
koszmar dziewczyny i nic nie pomaga tak brzunio boli:no::no::no:

reklama
Dorotko ja tez w takich sytuacjach nosilam mala na rece...dokladnie kladlam ja na brzuszku na mojej dloni i cala reszta spoczywala na przedramieniu...delikatnie masowalam kciukiem brzusio...tak doradzil mi lekarz i faktycznie niunia w tej pozycji czula sie o wiele lepiej...Mam nadzieje ze dosc jasno to napisalam:eek:

Do góry