reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

O! Ale ze mnie gapa! Nie wiedzialam ze juz tu ten watek byl omawiany i zadalam na innym pytanie odnosnie luszczacej skory maluszkow. Mojej malej tez schodzi skora na raczkach i w przegubach a teraz nawet na czole. Podobno to normalka ale juz bym chciala by jej minelo bo tak mi jej zal. Niby smarujemy po kapieli oliwka i w ciagu dnia czasem kremem Nivea Baby ale jednak troche to trwa.

reklama
Monia my mieliśmy ten sam problem z łuszczącą się skórką, ale po zaledwie dwóch kąpielach w emulsji Oilatum (jest na parafinie) skóra jest gładziutka i znikły wszystkie zaczerwienienia. Dodatkowo w zgięciach stópek i rączek i buźkę smarowałam kremem pielęgnacyjnym Nivea.
Mamy za to wciąż problem z odparzeniem w pachwince, ale po zrezygnowaniu z chusteczek, środków myjących, myciu wyłącznie przegotowaną wodą po każdej zmianie pieluszki, wietrzeniu pupy kilka razy dziennie i smarowaniu Bepanthenem widać niewielką poprawę.:happy2: Młody kiedy się wietrzy zaleje i usmaruje "musztardką" wszystko w promieniu metra:szok::rofl2:

Witam
Moja mała cos sapie,boje sie czy sie nie przeziebiła,albo ta flegma od mleczka sie zbiera bo w nocy nie odbija? sama niewiem:no:

Szopka dzisiaj zaliczyliśmy pierwszą "swobodną musztardkę" :-D I to dwa razy pod rząd - za każdym razem na świeży podkład na przewijaku :-D Piotruś podsłuchał Misia :-D

Gośka nie wiem czego to oznaka, ale Piotruś wydaje dźwięki jak mały warchlaczek - sapie, flika, stęka, yka, mlaska itp. A nosek czysty, oczka czyste - więc to chyba niekoniecznie oznaka przeziębienia :confused:

Witam mamusie i wasze pociechy dziewczynki u mnie problem to z koleji ulewanie mimo iz Dawidkowi odbije sie po jedzeniu jak "staremu" to rowniez mu sie ulewa zadko ale sie zdarza ze rowniez przez nos. Ja karmie mlekiem Nan 1, najgorsze sa noce bo sie boje spac zeby nic mu sie nie stalo. jadl po 105 co 3 godz. ale teraz przetrzymuje go do 3,5-4 godz. i widac niewielka poprawe.

Pycia za ulewanie odpowiedzialny jest zwieracz przełyku. Jako że nie jest jeszcze do końca wykształcony u niektórych noworodków to nie zawsze jest w stanie zatrzymać pokarm w żołądku. Chyba nie ma na to jakiegoś rewelacyjnego sposobu. Najlepiej jakby mu się ulało w pionie - jak jeszcze go trzymasz do odbijania, tylko jak to zrobić :dull:

Na nocne stresy polecam monitor oddechu :-D Baardzo relaksujące urządzenie :-):tak:

reklama
No to mnie z tym oddechem uspokoiłyscie. Bo czasami w nocy jak zaciagnie powietrze tak jakby się topił czy co:confused: to leżę i słucham co tam i własnie wtedy jest ten nieregularn oddech, potem wraca do normy.:happy2:

Do góry