reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

E filo i ja trzymam kciuki:tak:

dzieki dziewczyny za cieple slowa:-)

niestety narazie nie wiem co z sądowaniem
narazie 2 tyg kropli
potem tydz przerwy
wymaz
i zobaczymy co wyjdzie:-(

reklama
Efilo - i my też trzymamy kciuki.:tak:

My za to mamy inny problem - dla odmiany z qpą.;-)Magda już od dawna robi co 2-3 dni, a tu od jakiś 3-4 dni mamy qpę przy każdym przewijaniu. Bywa że zdążę ją przewinąć a tu leci. Nie jest to biegunka, bo kupka ma normalny kolor i konsystencję - czasem rzadszą, czasem z grudkami, tyle że jest 5-6 razy w ciągu dnia. I nie wiem, czy powodem jest antybiotyk (zaczęło się ok. 4 dni od rozpoczęcia podawania leku), czy też to że od jakiegoś tygodnia Madzia jadła tylko mleko z kleikiem ryżowym, bo zwykłego u nas zabrakło. Dziś pojechałam specjalnie dalej do sklepu żeby kupić normalne mleko i zobaczę czy coś to da.

Dzagud, wiem, że to nie może być reguła, ale Karolina właśnie po mleku z kleikiem dostała najpierw wysypki na rączce, a potem jak ja dowaliłam mleczkiem z płatkami, to na całym ciele. Boszeeeee, co mnie podkusiło, cały czas klnę sama na siebie.
Już nie lubię mleka z kleikiem, ani żadnego innego, buuuuu.
Ale dziś odkryłam mleko sojowe, myślałam, że jest wstrętne w smaku a tu niespodzianka - pycha. Kupiłam malutki kartonik, jutro idę po duży. Tylko cena zwala z nóg - 1 litr - 8.30 zł. Ale raz na jakiś czas - do kawki i z płatkami chyba sobie pozwolę.

Dzagud Madzia dostawała coś na odbudowanie flory bakteryjnej po antybiotyku? Bo może to właśnie jest reakcja? Lacidofil spokojnie można podawać :tak:

O, no właśnie, a to mi nie przyszło do głowy. Dostawała taki rozpuszczalny proszek, który się daje dzieciom od 3 miesiąca życia. Nie pamiętam nazwy, ale może rzeczywiście to od tego. Dzięki za podpowiedź, bo trochę się tym martwię. Najgorsze jest to że od tej ciągłej kupy już pupulka trochę odparzona. Smaruję Sudocremem, ale wiecie jak jest - musiałabym chyba co 5 minut zaglądać żeby zmienić pieluchę na czas, a sam krem nie da rady.:-(

Dorotka cały czas mocno trzymam kciuki za oczko Julki ;-).
Efilo za Zosieńkę również kciki zaciśnięte ;-).
Dzagud zarówno antybiotyk jak i Lacidofil itp. mają wpływ na wygląd kupki. U nas po lakcidzie kupka była około 1 lub 2 razy dziennie (normalnie jest raz na 7 lub 8 dni) i była troszkę rzadsza i czasami było w niej troszke śluzu. A jak Madzia już lepiej?

Dzięki Kotek,:-D Madzi lepiej. Mam wrażenie, że jednak ten nawilżacz sporo jej pomaga. Wprawdzie w pokoju jest chłodniej, bo ta para co się wytwarza jest dość zimna, ale Magda od wczoraj (a nawilżacz chodzi prawie non stop - prócz nocy) kaszle dużo mniej i z kaszlu suchego przeszła na taki "odrywający". Nie ma już takiego typowego ataku na "drapanie w gardle" jak człowiek kaszle i kaszle i ciągle coś mu siedzi. Więc poprawa chyba jest. W czwartek przejdziemy się na kontrol i zobaczymy co powie Pani Doktor.

reklama
A ja mam klopot ze szczepieniami. Troche sie wkurzylam dzisiaj, bo pojechalam do lekarza (specjalna prywatna klinika) i sie dowiedzialam ze pani nie wie jak zaszczepic moja mala. tutaj w PL sa inne szczepionki (angielskie lub francuskie) a amerykanskie to niewiadomo co...W ogole babka nie wiedziala nic jak na specjaliste pediatre. No i umowilam sie z inna, ktora zna sie na takich przypadkach (czyli szczepionkach z innych krajow) ale wizyte mam dopiero na poniedzialek. Ciekawe czy mi zaszczepi mala czy znow bede czekac, a termin sie oddala-normalnie w USA mialaby szczepionke jutro. Ale jestem zla.

Do góry