reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Niedługo zmiana czasu na zimowy. Maluchy będą chodzić wcześniej spać, ale za to wstawać będą wcześniej. Mój Kajetanek wstaje teraz o 5.30:baffled:
Pozdrawiam wzsystkie mamy

reklama
A ja dziś byłam na kontroli u lekarza z obiema moimi gwiazdami. Weronika dalej kaszle (już drugi tydzień), ale ma czyste oskrzela i płuca, a kaszel jest bardziej z gardła które jest podrażnione. Natomiast co do Magdy, to jednak chyba coś jest z tymi mamusinymi przeciwciałami, bo jest zdrowiutka jak rybka, nic jej nie jest absolutnie i mamy zgodę na pójście w niedzielę na basen.:-D

No to super Dzagudzie :-), idźcie pływać rybki.
A ta zmiana czasu już mnie dołuje, znowu zaczyna się szarówka za oknem :no:.

Dzięki dziewczynki. Mam nadzieję że będziemy się dobrze bawić a Madzia zaakceptuje taką duuużą wodę.:-D Nie mogę się doczekać a jednocześnie mam stracha trochę, tym bardziej, że idziemy same, bo Tata ma szkołę.:-(Ale pieluchy Little Swimmers już zakupione, a mamusia dziś zaszalała i zakupiła nowy kostium na wieloryba wraz z czepkiem. No i zaszalałam nie tylko z tym - kupiłam sobie też spodnie i spódnicę (w zamyśle że na chrzciny;-) - ale jeszcze nie wiem co wybiorę). Brakuje mi tylko bluzeczki ale jakoś nic mi nie podpasowało.

Martika, a Ty w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Mieszkamy na woli.
Prawdę mówiąc to też myślałam o zapisaniu nas na basen, ale poczekam aż Kajetanek będzie bardziej stabilniejszy.Może się wybierzemy jak zacznie trzymać sztywno główkę.

Czytałam kiedyś jakieś mądre rady, żeby przed pójściem na basen pierwszy raz pokazać się parę razy dziecku w czepku , żeby się potem nie zdziwiło, jak zobaczy mamę w czymś dziwnym na głowie:-)
Czekam na Wasze wrażenia.

He he, to ja chyba to instynktownie wyczułam bo wzułam czepek na łeb i pokazałam się Magdzie. Nie protestowała tylko patrzyła się z dużym zainteresowaniem. Obawiam się że pomyślała że matka zwariowała.

reklama
Dzagud to musiało całkiem fajnie wyglądać:-p dziecko zdziwione, że matka ma gumę na głowie ;p
a tak serio, to fajnie, że Madzia zdrowiutka
co do basenu, to czytałam, że dobrze jest przed basenem wziąć dziecko do wanny

Do góry