reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Esiu -ojej trzymamy kciuki... hmmm... miejmy nadzieje ze wszysto sie dobrze ulozy.
Jakiego koloru jest ten sluz ? przezroczysty?
hmmm na pcieszenie ci powiem, ze ja juz rece zalamuje bo u nas kupki tak sie zmieniaja ze trudno za nimi nadarzyc...wiec moze to u ciebie tez tymczasowe zmainy...:tak:

reklama
Esia nie martw się to pewnie przejściowy okres i takie przejściowe kupy. Tak jak mówi pediatra - jeśli nie ma innych niepokojących objawów to taka kupa jest w normie. Może cię pocieszy że u nas dziś rzadziocha ale już bez śluzu. Pewnie i u was niedługo się unormuje.

Oj mam nadzieję, bo jakoś fajnie to nie wygląda :crazy:
Anni przeźroczysty i punktowo, jakby ktoś łyżeczkę białka wylał do pieluchy :baffled:

Esia właśnie się doczytałam że macie śluzowe kupki-Wiktor tez od kilku dni robi dziwną kupę, w sumie kolor taki sam żółty, musztardowy ale jak składam pieluszkę i rozkładam to ta kupka tak się w niektórych miejscach ciągnie czy to właśnie takie macie kupki??? Czy mam się już zacząć martwić?? Czy to norma.

Siwucha ja już sama nie wiem co jest normą...
A ciągnięcie kupki to coś innego - u nas śluz wygląda DOKŁADNIE jak białko jajka kurzego.

U nas znowu zastój w kupach dziś 4 dzień, wracam do pici tego świństwa czyli majeranku z kminkiem... a jutro chrzciny

Hej mamusie, witam po mojej dłuuugiej przerwie. Troszkę nadrobiłam zaległości w czytaniu, a a'propos qpy to mogę troszkę powiedzieć.
Karolina przez prawie 5 tyg. robiła qupkę co 3, 4 dni i to taką, że była cała "do prania". Nawet kilka razy dałam jej czopka glicerynowego. Potem koleżanka, która ma 8-miesięcznego synka powiedziała mi, że takie "zastoje kupne" to norma między 2 a 3 miesiącem życia i nie należy nic z tym robić. I rzeczywiście u nas od tygodnia poprawa - kupka codziennie.
Pytałam też pediatry - przy karmieniu piersią to norma, że kupka może być rzadziej, ponieważ pokarm naturalny pozostawia bardzo mało "odpadów" :-).,

My za to mamy inny problem - kiedy Karolina miała 6 tyg. wyskoczył jej na czubku czoła taki czerwony wypukły guzik. Najpierw myślałam, że to komar ją ugryzł, a po kilku dniach, kiedy to wogóle nie malało, poszłam do lekarza. Okazało się, że to naczyniak jamisty. Wygląda strasznie, ale na szczęście nie jest groźny - konsultowałam to jeszcze z innym lekarzem. I niestety trzeba czekać aż się wchłonie, a to może potrwać do 3-go roku życia, 90% tych naczyniaków się wchłania podobno. I trzeba będzie bardzo uważać, żeby malutka, kiedy zacznie już chodzić, nie przewróciła się na niego, bo jak się "rozkitosi" to może byc problem.
Najgorsze są pytania wszystkich dookoła - a co ona ma na czółku??? Już mam ochotę wrzeszczeć jak to słyszę, buuu :baffled:

Dziewczyny, orientujecie się może, czy skaza białkowa może wystąpić dopiero w 4 miesiącu?
Dziś zauważyłam u Karolinki takie jakby liszaje na rączkach. Martwię się tym strasznie. Ale jest to dla mnie dziwne, bo ja od początku jem nabiał i do tej pory nic jej nie było.
Muszę zaraz troszkę poczytać na ten temat.

reklama
Monika a skaza nie objawia się przede wszystkim na buźce? Byłam przekonana, że tak... Napisz co ciekawego znalazłaś.

Do góry