reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

A nam czyli Czarkowi dolega w tym tygodniu bezsenność na szczęście tylko w dzień. Myślałam że to z powodu rozwórki i upałów, ale dziś ani upału ani rozwórki a Czarek od 8 rano do 9 wieczorem oczy góra na 5 minut mrużył i to po półgodzinnym lulaniu. Już miałam ochotę zapakować go do auta i wozić po mieście byle tylko się zdrzemnął. No koszmar jakiś, myślałam że jeszcze jakiś czas będzie grzecznym bąbelkiem i będzie często przysypiał w dzień.:dull: :dry:

reklama
Szopka- witaj w klubie :sorry: Moja niunia tez ma czasem klopoty ze spaniem ale tylko w dzien (na szczescie). W nocy spi pieknie zwykle od 22:00-22:30 do 4:30-5:00 :-) takze i ja sie wysypiam ale dzien jest czasem koszmarny. Nawet nie mam czasu siusiu zrobic... Dzis akurat nie bylo zle ale bywa ze wcale nie spi i do tego szybko sie nudzi i co chwila wrzeszczy :no::wściekła/y::shocked2: Najchetniej siedzialaby non stop na moich ramionach ale ja juz wymiekam. Ostatnio zasypia (lub przysypia jak zajac pod miedza) na moim brzuchu wiec przynjmiej sobie troche odpoczywam ( a szczegolnie moje rece). Taki to juz jej urok dobrze ze chociaz nocki sa okey:happy:

Izka to zakładamy klub wyspanych w nocy ale zmaltretowanych w dzień :-D Choć u mojego dziecka dziś odmiana, chyba odsypia ostatni tydzień, bo śpi od rana i tylko dwa razy zrobił sobie przerwę na opróżnienie cyców. Chwytam te chwile i odpoczywam razem z nim :cool:

dziewczyny przyłączam się do klubu. Chociaż my ostatnie dni sporo jeździmy, bo załatwiamy sprawy, a potem jeszcze spacery, więc Misiek śpi w dzień a rano i wieczorem marudzi. chociaż na nocki nie narzekam, tyle że jak obudzi się po raz pierwszy to biorę go do siebie i tak zostaje do rana (bo przy karmieniu zasypiamy:zawstydzona/y:)

a ja sie zastanawiam czy ADHD moze dac objawy juz w wieku niemowlecym. Czy to jest normalne ze dziecko nie spi wcale w ciagu dnia? Moja niunia spi tylko w nocy ostatnio a w dzien szaleje, zasypia z trudem dopiero po kapieli gdzies kolo 22. Rece opadaja, wkladam ja do bujawki ale po 30-40 minutach jej sie nudzi, no to daje cyca bo krzyczy jesc. Potem kolysze na rekach chodze po calym domu, gadam, spiewam, juz nie mam sily. Czy ktos ma podobnie???

Izka moja mala tez sie szybko nudzi, czasem sie rozplacze a ja daje cyca bo juz sama nie wiem czy to z glodu czy z nudow czy czego. Wiem jednak ze to poskutkuje i jak jest najedzona to i w lepszym humorze wiec sie ciesze. dzis jednak mala przegina wszystkie rekordy bo spi prawie caly dzien i zaczynam sie martwic co bedzie w nocy:-(

o ile wiem ADHD może się już pojawić, ale wcale bym się nie skłaniała ku ADHD. Mój brzdąc też co chwile chce co innego, ale ja niestety nie wiem co:no: owszem, podanie piersi skutkuje, ale nie zawsze na dłuższą metę.
na dodatek teraz, kiedy męczą go gazy nie wiem za bardzo o co chodzi:crazy: nie może pryknąć - płacz, pryknie - też płacz:baffled: odstawiam na jakiś czas herbatkę na pobudzenie laktacji, może już za dużo kopru:confused:
mamuśki, które podawały dzieciom infacol lub espumisan - czy te leki rozrzedzają kupkę aż tak, że robi się wręcz płynna? a może acidolac to powoduje?

reklama
Kachasek ja podaje espumisan codziennie i kupka jest niezmieniona taka jak zawsze taka dosyć płynna.
Monia na zmniejszenie laktacji pij mało płynów i rzadziej przystawiaj małą do piersi.
Ale jesteśmy dziś dotlenione byłysmy na dworzu 6 godzin, mała cały czas spi i znowu obawiam się nocy, chociaż ostatnio nie było źle i do karmienia w nocy też już co 3 - 4 godziny się budzi a nie jak dotychczas 2. Ale jestem dziś w dobrym humorze.

Do góry