reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Niezamaco ;-)
mój mały też nie za bardzo chciał pić więc czesto przystawiałam go do piersi zeby chociaż mleczka się napił, więc moze to wystarczy...

reklama
Zdecydowalam sie na podanie Calpolu z tego wzgledu ze na ulotce Ibufenu wyczytalam ze nalezy podawac z duza iloscia plynow co w naszym przypadku nie wchodzi w rachube.Mam nadzieje ze dobrze zrobilam

Zdecydowalam sie na podanie Calpolu z tego wzgledu ze na ulotce Ibufenu wyczytalam ze nalezy podawac z duza iloscia plynow co w naszym przypadku nie wchodzi w rachube.Mam nadzieje ze dobrze zrobilam

Elmaluszek
ja bym podała na noc Ibufen bo działa dłużej do ośmu godzin i ma teeż działanie przeciwzapalne więc przy chorym gardle lepszy, a Calpol to paracetamol i działa maks cztery godziny. A co dokładniej dolega Amelce, ma czerwone bolące gardło, wysoką gorączkę, katar, kaszel? Jeśli nie chce jeść i pić to pewnie gardziołko boli więc możesz jej dać jeśli masz jakiś syrop np. Calcium i Tantum Verde w sprayu.

Elmaluszek
ja generalnie daje paracetamol bo jest bezpieczniejszy dla takich maluszków niz ibuprofen :-)

aczkolwiek szopka ma rację - ibuprofen w przeciwieństwie do paracetamolu ma też działanie przeciwzapalne i przy infekcjach wirusowych po prostu bardziej się przydaje

Z Zosią jeśli chodzi o zapalenie oskrzeli w miarę constans. Gorzej z biegunką. Zosia cały czas ją ma. Na dodatek nie chce pić ani jeść. Strasznie już schudła. Aż to przerażające ją brać na ręce - same kości. Moja biedna Kruszka :-(

ogolnie to lekarz powiedzial ze nie tylko te wezly chlonne z tylu glowki sa powiekszone ale tez te kolo gardelka i przy pachwinach.Temperaturki nie mamy ani katarku.Troche pokasluje i duzo kicha.I o dziwo ponoc ma to rowniez zwiazek z tym ze idzie jej duzo ząbkow na raz.Podobno ida czworki i piatki ktore niekoniecznie szybko sie wybija.Dla mnie to troche dziwne bo mamy juz 4 jedynki to znaczy dolne sa gorna jedna juz sie wybila i druga lada dzien.Ale nic mi nie mowila o dwojkach i trojkach wiec sie zdziwilam ze juz 4 i 5 ida.

To jak myslicie jezeli o 18 podalam Calpol to czy moge o polnocy podac Ibufen?mozna tak mieszac bo jesli tak to chyba na noc podalabym ten dluzej dzialajacy

Efilo wiem co czujesz bo przeszliśmy dwa razy to samo i też Czarek chudł w oczach.

Elmaluszek
kiedy mój miluś chorował pediatrzy zalecali podawanie naprzemienne ibuprofenu i paracetamolu, więc możesz tak podać. :tak:

A mój miluś znów ma kaszel taki jak na początku poprzednich infekcji i już mam serce na ramieniu chyba osiwieję jeśli wykluje się z tego kolejne zapalenie oskrzeli :-:)-:)-( Dodatkowo zmiany na skórze przybierają na sile, a wizytę u alergologa mamy we wtorek, no nie wiem czy jutro nie polecę wkręcić się na jakąś dodatkową wizytę.

U nas choroby dzien drugi. Goraczka ustapiła, albo działaja leki przeciwgoraczkowe;-) W nocy pobudka co 15 min :-( Wczoraj zaobserwowałam cos dziwnego. Jak wróciłam z pracy gorączka 39. Po nakarmieniu piersią 38,5 ;-)
I tak jestem zadowolona, ze do tej pory idało sie nam przetrwac bez choroby. Ciekawa jestem czy jest jeszcze jakieś maleństwo co nie chorowało?

Szopka-dzieki nie bylam pewna.To tak zrobie -pomieszam.

Wszystkim chorowitkom zyczymy szybkiego powrotu do zdrówka;-):zawstydzona/y::-p:happy2:
i znalezienia wolnej chwili dla mam

Iszatr- to nasza pierwsza choroba dlatego tak panikuje.Zupelnie nie wiem jak podawac leki i takie tam.Z gory przepraszam wszystkie dziewczyny za moje maruderowanie:angry:

reklama
Do góry