reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Irlandzkie mamy 2011

Josia jaki Adaśko słodki:-)Pięknie dźwiga główkę:tak:Widać,że silny chłop:-)A jak piszesz,że takie cysty mogą być dziedziczne i w rodzinie Twojej były to wydaje mi się,że to właśnie taka Małego "uroda":tak:Że ma tę cystę bo babcia,prababcia i nawet mamusia miały:tak:I powiem Ci szczerze,że nawet bym jej na zdjęciu nie zauważyła:no:Jakbyś nie pisała,że macie z tym problem to nawet bym nie wiedziała:sorry:Co do scanu,masz rację,zaprzyj się,że nie wyjdziesz z gabinetu bez skierowania :tak:Dla swojej spokojności zrób ten scan ale myślę,że ta cysta to tylko taki epizod w życia Adasia:tak:

reklama
Mata jest swietna! w ogole, rzeczy z tego ELC sa swietne! no i przeceny maja ogromne czasem - wiec sklep godny polecenia!

a co do "guzka" to ja go widze non stop. moze dlatego, ze na swoj sposob "przezywam" problem, a do tego matka non stop mowi o swoich torbielach i problemach jakie miala (tak, ta kobieta uwielbia mnie dolowac) i tesciowa ktora non stop pyta: "i co? i co z tym zrobisz?". Wiec nie da sie o tym myslec "normalnie".

A tak w ogole to probuje sie zmobilizowac do cwiczen. Tylko nie wiem jakich i przede wszystkim jak cwiczyc. A wiadomo - problem mam pewnie ten sam co wiekszosc z nas - Pana Brzucho :-D no do tego jestem leniu straszny i tylka ruszyc mi sie nie chce zeby pobiegac. Myslalam, ze Adasko moze da mi popalic - ale nie. Dziecko do rany przyloz - spi, je, robi w pieluche i umie sie sam soba zajac na macie lub bauncerku (moze to i dobrze :-p)

Pytanie mam do Was: czy ktoras z was oprocz cwiczen stosowala jakies tabletki? Ja kiedys bralam bio-cla i bylam nawet zadowolona (choc mogl to byc rowniez efekt diety MŻ) i sie zastanawiam nad bio cla duo - stosowala ktoras?

Joasia ja kupilam sobie chrom na mniejsze laknienie ale mi nic nie pomogly jezeli nie karmosz moge ci polecic diete kopenchadzka,stosuje ja 2raz i w ciagu paru dnii chudniesz ok 2-3kg to zalezy tez indywidualnie ile sie chce schudnac,powiem ci tak pierwszy dzien to koszmaar ale kolejne sa spoko i moze tak b nie trzymam sie rygorowi tej diety ale tez chudne,lub poprostu jesc tylko gotowane to tez jest do ta dieta:)a co do cwiczen to ja jestem tak leniwa ze masz ktory cwiczy codziennie zacheca mnie do cw z nim a ja i tak mowie nie .ja ppprostu wole nie jesc. Ale cwiczen roboc nie bede;)
Zycze ci powodzenia i wytrwalosci;)

Dzieki Biola. Bylam na kopenhadzkiej jeszcze jak mieszkalam ze znajomymi. ale 5dnia po prostu zemdlalam. GP powiedziala, ze dieta widocznie nie jest odpowiednia dla osoby, ktora nie moze z tylkiem usiedziec w jednym miejscu dluzej niz 5min. wiec to odpada :) Jak na razie jem mniej, jak jest ladna pogoda to dlugie spacery z Adasiem. i niezaleznie od pogody z psiakiem. do tego odkurzylam wii - i zamierzam sobie grac ;) schudlam kg przez ponad tydzien, ale mam czas ;)

My dzisiaj po szczepieniu. No i dostalismy skierowanie do szpitala zeby sie zajeli torbielem Adasia. Maz jutro jedzie do szpitala umowic sie i dowiedziec co i jak. z tego co wiem - najpierw konsultacja i pozniej zabieg.

Dziewczyny, mam pytanie - macie jakies opinie na temat szpitala dzieciecego na Crumlinie? Mamy do wyboru szpital na Crumlinie, na Temple St i na Tallaght. Ten ostatni odpada - bo za daleko dla nas. O Crumlinie slyszalam od paru osob, ze super. ale szukam wiecej opinii :)

Ktos tu konczy dzis 2 miesiace? ;-) Zdrowka!!

Co do szpitala ja nie pomoge, bo nie ten rejon. Diet tez zadych nie stosowalam, bo karmie piersia i mi sie samo chudnie. Bardzo szybko poszla mi waga w dol. Juz chyba w 3 mies pozbylam sie ciazowych kg i teraz gubie juz swoje przedciazowe! :shocked2:
Nie wiem, jak Wam, ale mi polozna [przy okazji wizyty] dala takie kserowki cwiczen pociazowych... moge Wam zrobic zdjecie, ale widze, ze Wam tez sie raczej cwiczyc nie chce :-D

Witam
całe wieeeki nie zaglądałam tu-a tu proszę jak się Dziewczęta rozkręciły:)))nie wszystkie piszecie na Mamach z Irlandii-ogólnym,więc wklejam zdjątko Domisi-zebyscie wiedziały jak teraz wyglada
187.jpg196.jpg

reklama
Do góry