reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Irlandzkie mamy 2011

Josia jaki Adaśko słodki:-)Pięknie dźwiga główkę:tak:Widać,że silny chłop:-)A jak piszesz,że takie cysty mogą być dziedziczne i w rodzinie Twojej były to wydaje mi się,że to właśnie taka Małego "uroda":tak:Że ma tę cystę bo babcia,prababcia i nawet mamusia miały:tak:I powiem Ci szczerze,że nawet bym jej na zdjęciu nie zauważyła:no:Jakbyś nie pisała,że macie z tym problem to nawet bym nie wiedziała:sorry:Co do scanu,masz rację,zaprzyj się,że nie wyjdziesz z gabinetu bez skierowania :tak:Dla swojej spokojności zrób ten scan ale myślę,że ta cysta to tylko taki epizod w życia Adasia:tak:

reklama
Mata jest swietna! w ogole, rzeczy z tego ELC sa swietne! no i przeceny maja ogromne czasem - wiec sklep godny polecenia!

a co do "guzka" to ja go widze non stop. moze dlatego, ze na swoj sposob "przezywam" problem, a do tego matka non stop mowi o swoich torbielach i problemach jakie miala (tak, ta kobieta uwielbia mnie dolowac) i tesciowa ktora non stop pyta: "i co? i co z tym zrobisz?". Wiec nie da sie o tym myslec "normalnie".

A tak w ogole to probuje sie zmobilizowac do cwiczen. Tylko nie wiem jakich i przede wszystkim jak cwiczyc. A wiadomo - problem mam pewnie ten sam co wiekszosc z nas - Pana Brzucho :-D no do tego jestem leniu straszny i tylka ruszyc mi sie nie chce zeby pobiegac. Myslalam, ze Adasko moze da mi popalic - ale nie. Dziecko do rany przyloz - spi, je, robi w pieluche i umie sie sam soba zajac na macie lub bauncerku (moze to i dobrze :-p)

Pytanie mam do Was: czy ktoras z was oprocz cwiczen stosowala jakies tabletki? Ja kiedys bralam bio-cla i bylam nawet zadowolona (choc mogl to byc rowniez efekt diety MŻ) i sie zastanawiam nad bio cla duo - stosowala ktoras?

Joasia ja kupilam sobie chrom na mniejsze laknienie ale mi nic nie pomogly jezeli nie karmosz moge ci polecic diete kopenchadzka,stosuje ja 2raz i w ciagu paru dnii chudniesz ok 2-3kg to zalezy tez indywidualnie ile sie chce schudnac,powiem ci tak pierwszy dzien to koszmaar ale kolejne sa spoko i moze tak b nie trzymam sie rygorowi tej diety ale tez chudne,lub poprostu jesc tylko gotowane to tez jest do ta dieta:)a co do cwiczen to ja jestem tak leniwa ze masz ktory cwiczy codziennie zacheca mnie do cw z nim a ja i tak mowie nie .ja ppprostu wole nie jesc. Ale cwiczen roboc nie bede;)
Zycze ci powodzenia i wytrwalosci;)

Dzieki Biola. Bylam na kopenhadzkiej jeszcze jak mieszkalam ze znajomymi. ale 5dnia po prostu zemdlalam. GP powiedziala, ze dieta widocznie nie jest odpowiednia dla osoby, ktora nie moze z tylkiem usiedziec w jednym miejscu dluzej niz 5min. wiec to odpada :) Jak na razie jem mniej, jak jest ladna pogoda to dlugie spacery z Adasiem. i niezaleznie od pogody z psiakiem. do tego odkurzylam wii - i zamierzam sobie grac ;) schudlam kg przez ponad tydzien, ale mam czas ;)

My dzisiaj po szczepieniu. No i dostalismy skierowanie do szpitala zeby sie zajeli torbielem Adasia. Maz jutro jedzie do szpitala umowic sie i dowiedziec co i jak. z tego co wiem - najpierw konsultacja i pozniej zabieg.

Dziewczyny, mam pytanie - macie jakies opinie na temat szpitala dzieciecego na Crumlinie? Mamy do wyboru szpital na Crumlinie, na Temple St i na Tallaght. Ten ostatni odpada - bo za daleko dla nas. O Crumlinie slyszalam od paru osob, ze super. ale szukam wiecej opinii :)

Ktos tu konczy dzis 2 miesiace? ;-) Zdrowka!!

Co do szpitala ja nie pomoge, bo nie ten rejon. Diet tez zadych nie stosowalam, bo karmie piersia i mi sie samo chudnie. Bardzo szybko poszla mi waga w dol. Juz chyba w 3 mies pozbylam sie ciazowych kg i teraz gubie juz swoje przedciazowe! :shocked2:
Nie wiem, jak Wam, ale mi polozna [przy okazji wizyty] dala takie kserowki cwiczen pociazowych... moge Wam zrobic zdjecie, ale widze, ze Wam tez sie raczej cwiczyc nie chce :-D

Witam
całe wieeeki nie zaglądałam tu-a tu proszę jak się Dziewczęta rozkręciły:)))nie wszystkie piszecie na Mamach z Irlandii-ogólnym,więc wklejam zdjątko Domisi-zebyscie wiedziały jak teraz wyglada
187.jpg196.jpg

reklama
Do góry