reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Irlandzkie mamy 2011

Joasia mam nadzieje ze wizyya cie uspokoila ale napewno wszystko jest w normie dodam ze moj kacperek jak mial ok 3m podnosil glowke i to b minomalnie za to rwal sie n do przodu wiec tak jak ci dziewczyny pisza kazde dziecko jest inne,i inaczej sie rozwija a twoje malenswo jest jeszcze malutkie o ma czas na silowanie sie:)

reklama
josia, tak jak dziewczyny pisza, kazde dziecko sie rozwija inaczej i naprawde nie ma co sie martwic. Daj dziecku czas :-) Pewnie na wizycie pokazal przekora i postanowil na zlosc, ze nie podniesie na zawolanie i stad taka ocena ;-)
Chwila moment i glowka bedzie smigal na prawo i lewo ;-) Swiat jest taki ciekawy, ze jak zalapie to potem nie bedzie mogl przeatc sie rozgladac :-D

A wiec tak. z wizyty jestem baaaardzo zadowolona. Pani doktor moze bardzo malo mowi ale konkretnie. Odpowiadala cierpliwie na wszystkie pytania.

Co do podnoszenia glowki - to powiedziala, ze Adas jest raz-jeszcze za maly, dwa - glowka jest za ciezka na takie cwiczenie. Tym bardziej, ze lezac na brzuszku glowke dzwiga bardzo wysoko:

IMG_7522.jpg

Nie uspokoila mnie tylko jesli chodzi o ta cyste nad brwia. Zrobila usg, powiedziala, ze naajprawdopodbniej cysta i moze to byc wynik porodu przez vacuum - zostalo mu widocznie po porodzie. Powiedziala, ze jak bede u GP za tydzien (szczepienie) to mam poprosic o skierowanie na skan glowki zeby sie upewnic, ze nie rosnie w glab i nie ma tego wiecej. a decyzje co do ewentualnego zabiegu zostawia nam - wiadomo narkoza, ale doradzala by poczekac chociaz do roczku.

Wiec bede wymagac od GP skierowania i chyba nie wyjde z gabinetu dopoki go nie dostane. Oczywiscie Dr Sochacka powiedziala, ze moze to byc cysta dziedziczna, skoro moja babcia, mama i ja mialysmy (ja raz tylko, a babcia i mama non stop w przeroznych miejscach).

Niby ciesze sie, ze nic przede mna nie ukrywala, ale z drugiej strony sie martwie bardzo. zreszta wiadomo jak jest - czlowiek siedzi i szuka i czyta przerozne rzeczy. i wkreca sie nieporzebnie...

a tak to zdrowe jak byk chlopisko i chyba najwazniejsze, ze wszystkie odruchy ma jak najbardziej prawidlowe.

joasiu twój synek ślicznie podnosi główkę na brzuszku :tak: , moja jest troszeczkę starsza a jeszcze tak nie potrafi , tylko bokiem i tylko na minutkę bo bardzo nie lubi tego ;-)

Josiu Twój syncio jest bardzo silny jak na swój wiek, niektóre dzieci, w wieku 3 miesięcy nie chcą na brzuszku podnosić główki i jest dobrze, a twój ma zaledwie 1,5 mies i pięknie trzyma więc nie masz się czym martwić:-)

Dzieki dziewczyny. :-) Ja i tak nie martwie sie tym podnoszeniem glowki - wiem, ze nie mam czym to raz, a dwa kazde dziecko ma swoj kanal rozwojowy - wiec niech sie Adasko rozwija po swojemu.

Boje sie tylko, ze nie dostane skierowania na skan. Znajac ich podejscie troche sie obawiam, ze znowu uslysze "poczekamy", "moze sie wchlonie", "maybe to", "maybe tamto"... A Dr Sochacka powiedziala, ze skierowanie lekarz prowadzacy musi wystawic.

Nic. poczekamy do 26ego...

reklama
Do góry