Czuję się w obowiązku przypomnieć tylko, że u mnie zalecenia TEGO lekarza zostały totalnie podważone przez 2 innych immunologów. Szczególnie proces podwyższania 0 allow MLR. pisze to bo mnie do tego lekarza skierowala ginekolog (piszaca doktorat z immunologii) i jej zaufałam. Czego potem żałowałam . Tych dwóch pozostałych lekarzy zwraca uwagę na fakt że te szczepienia to procedura niestandaryzowany. Nikt nie sprawdza co się dzieje na zapleczu w wirówce. Tych dwóch pozostałych lekarzy zdecydowanie lepiej oceniało bezpieczeństwo stosowania wlewu z immunoglobulin. Bo jest to lek i muszą być stosowane procedury. Tak wiem - jest mega drogiSzczepienia limfocytami. U mnie jednak zupełnie nie pomogły (nie podniosły zerowego Allo). Poszliśmy więc w immunoglobuliny.
reklama
CudownieU nas zabiło serduszko.
hej Dziewczyny. Decydujemy się na AZ jednak, nie chcemy czekać na wyniki hodowli itd, chcemy przebadanego i pewnego zarodka. W tej kwestii bardzo dobre opinie czytałam o Czechach.
Co o tym myślicie ?
Z drogie strony in vitro ma być u nas refundowane. Myślicie ze refundacja obejmie także AK lub AZ ?
Co o tym myślicie ?
Z drogie strony in vitro ma być u nas refundowane. Myślicie ze refundacja obejmie także AK lub AZ ?
Raczej nie, z tego co mi lekarz mówił to refundacja obejmuje pełną procedurę czyli także punkcjęhej Dziewczyny. Decydujemy się na AZ jednak, nie chcemy czekać na wyniki hodowli itd, chcemy przebadanego i pewnego zarodka. W tej kwestii bardzo dobre opinie czytałam o Czechach.
Co o tym myślicie ?
Zależy skąd jesteś. Mi w Poznaniu przysłali SMS o refundacji w invimedzie Poznań. Ale dofinansowanie do AZ to 2 tys. Do KD 5 tys. Musisz sprawdzić warunki na stronach klinikhej Dziewczyny. Decydujemy się na AZ jednak, nie chcemy czekać na wyniki hodowli itd, chcemy przebadanego i pewnego zarodka. W tej kwestii bardzo dobre opinie czytałam o Czechach.
Co o tym myślicie ?
Wesoła_Aga
Fanka BB :)
Gratulacje !U nas zabiło serduszko.
Na 100% refundacja niestety nie obejmuje ani adopcji komórki ani zarodka... przykro mi...hej Dziewczyny. Decydujemy się na AZ jednak, nie chcemy czekać na wyniki hodowli itd, chcemy przebadanego i pewnego zarodka. W tej kwestii bardzo dobre opinie czytałam o Czechach.
Co o tym myślicie ?
Piszę o PL; w Czechach nie wiem jakie jest prawo
Wesoła_Aga
Hej dziewczyny. Powiecie mi jakich suplementów używacie na codzień ? Ja tylko witaminy falvit mama od 3 lat już w sumie i chrom … Nie chodzi mi o podniesienie jakości komórek bo przy tym amh nawet lekarz mówił ze to nic nam nie da, ale tak ogólnie, żeby organizm był odpowiednio przygotowany na ewentualną ciąże
My za tydzień idziemy na urodziny do moich siostrzenic, wiec dziś siedzę dzień na przeszukiwaniu książek dla siostrzenicy która jest molem książkowym, zapytałam jej ostatnio jakie chce dostać i wysłała mi 30 pozycji także mam w planach zrobić jej przyjemność i kupić wszystkie, ale jak wrzuciłam je do koszyka na Empiku to wyszła kwota prawie 800zl dlatego chce przysiąść i przeszukać olx. Podzielę je na pół i polowe dostanie na urodziny, a polowe na święta. Może jakieś używane w dobrym stanie znajdę i zaoszczędze trochę
Właśnie to są te listopadowo- grudniowe wydatki, ale lubię rozpieszczać dzieci siostry, szczególnie gdy wiem, że sprawie im przyjemność. Oczywiście nie wspomnę ze najlepiej kupuje mi się ciuszki dla najmłodszego
Spokojnej Niedzieli
jakiego gatunku książek szukasz??
Wesoła_Aga
Dziewczyny, kiedy ostawiałyście Estrofem? Klinika w CZ każe brać do 12tc, lekarz z PL powoli odstawiać.
Co robić?
Odstawiłam po zakończeniu 10 tygodnia ciąży I nic się nie stało. Podobno ten 9-10 jakiś krytyczny czas najbardziej.
reklama
Bliskodo na jakich lekach Ci się udało ? U mnie tez problem z implant.
Ja akurat na pierwszą wizytę pojechałam już z wynikami. Miałam zrobione: CBA, IMK, Allo MLR, cross match, ANA, APA, ASA, antyTPO, antyTG. Nic więcej już mi nie zlecił, od razu wydał zalecenia (u nas był problem z implantacją).