reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

Pokoik gotowy, torba zaczyna byc kompletowania powoli, mam jednak juz spory spadek sily, wigoru mi
brak. Pewnie wiek zostanie mi wypomniany i bedzie cc. Poki co myle nad szkola rodzenia.
A jakie masz cwiczenia fizjo z Aneczką?
polecam szkole rodzenia. Dużo mówią o opiece nad noworodkiem. Ja też miałam cc i zamierzam iść jeszcze raz jeśli będę w drugiej ciąży. No i Pani że szkoły została nasza położną i przyjeżdżała po porodzie ważyć malucha. Przez pierwszy miesiąc to bardzo ważne, żeby ktoś czuwał nad noworodkiem i przybieraniem na wadze.

reklama
Dziękuję za odpowiedź. Śledziłam Twoją historia na wątkach kreskowych :).
Umówiliśmy się jutro na wizytę w Bocianie. Podpytam jak to wygląda u nich teraz. Jesteśmy po wizycie w Invikcie i mamy mieszane uczucia. Od dawczyni dostalibyśmy 6 komórek z czego gwarantują 1 blastocystę. Dziwne, że tylko 6.
Nam też gwarantowali tylko 6. Za dopłatą 5000 można dostać wszystkie. I my się zdecydowaliśmy. Niestety za wszystko trzeba ekstra zapłacić :(

Nie myśl tylko działaj bo za chwile się już nie będziesz miała siły ruszyć 🤣ja nie chodziłam. Wiesz ze masz prawo do położnej środowiskowej przed porodem? Czasem to sensowniejsze :) Ania ma rehabilitacje Bobathem. Płace za 45 min a gwiazda zwykle po 25 traci humor i chce jeść wiec wyje co kończy ćwiczenia…
Ja to juz chyba z trybu żólwia ide w tryb leniwca, ale musze sie spiąć, bo lepeij nie bedzie. Ta polozna srodowiskowa- super top- nie wiedzialam, musze podpytac. Chyba lepeij czuje wspolprace z 1 osoba niz takie udzialy w szkole r.
Widac sukcesy tej fizjo? Aneczka pewnie usmiechem zostawia napiwek:-)

Nam też gwarantowali tylko 6. Za dopłatą 5000 można dostać wszystkie. I my się zdecydowaliśmy. Niestety za wszystko trzeba ekstra zapłacić :(
Jak ja sie orientowalam co i ile i jak 2 lata temu to w Bocianie nie dawali zadnej gwarancji, ale tez gin z Gameta Gdynia polecal Bociana. O invikcie nic nie wspomnial nawet. Jednak brak gwarancji w tym trudnym procesie i ogromne pieniadze ( koszt psychiczny nie do oszacowania dla mnie) skierowalo mnie na wybor oferty z gwarancja. Warto ich zapytać o to. Moze cos zmienili.

Ja to juz chyba z trybu żólwia ide w tryb leniwca, ale musze sie spiąć, bo lepeij nie bedzie. Ta polozna srodowiskowa- super top- nie wiedzialam, musze podpytac. Chyba lepeij czuje wspolprace z 1 osoba niz takie udzialy w szkole r.
Widac sukcesy tej fizjo? Aneczka pewnie usmiechem zostawia napiwek:-)
No zapytaj koniecznie w swojej przychodni bo mało kto wie ze należy się za darmo tez przed porodem i można się sporo nauczyc jeśli trafi się sensowna. Ja nie chciałam płacić za szkole rodzenia bo zawsze lepiej jak jest 1:1 z profesjonalistą. Można się tez od razu umówić na patronaz po porodzie i wtedy taka położna wszystko Ci pokaże na Twoim dziecku - tak jest najsensowniej.
Co do sukcesów fizjo to raz widzę raz nie. Ania ma asymetrię i wzmożona napięcie (efekt wcześniactwa i niskiej masy urodzeniowej). I nienawidzi leżeć na brzuszku a powinna…
Dziś kończy 3 miesiące a ja ciagle nie wierze ze jest, jest moja i tylko moja. Mój Cud

Załączniki

• IMG_8443.jpeg
    IMG_8443.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 83
Hej jestem tu nowa. Powiedzcie mi przy jakim wyniku AMH decydowalyscie się in vitro z komórkami dawczyni? W jakim wieku byłyście i czy to była pierwsza ciąża ?
Mam AMH 0,21 wiek 35 lat, starania o pierwszą ciążę.

No zapytaj koniecznie w swojej przychodni bo mało kto wie ze należy się za darmo tez przed porodem i można się sporo nauczyc jeśli trafi się sensowna. Ja nie chciałam płacić za szkole rodzenia bo zawsze lepiej jak jest 1:1 z profesjonalistą. Można się tez od razu umówić na patronaz po porodzie i wtedy taka położna wszystko Ci pokaże na Twoim dziecku - tak jest najsensowniej.
Co do sukcesów fizjo to raz widzę raz nie. Ania ma asymetrię i wzmożona napięcie (efekt wcześniactwa i niskiej masy urodzeniowej). I nienawidzi leżeć na brzuszku a powinna…
Dziś kończy 3 miesiące a ja ciagle nie wierze ze jest, jest moja i tylko moja. Mój Cud
Cudownaaaaa! 3 miesiące- jak to zlecialo!!!! slę Wam ogromne usciski!

Hej jestem tu nowa. Powiedzcie mi przy jakim wyniku AMH decydowalyscie się in vitro z komórkami dawczyni? W jakim wieku byłyście i czy to była pierwsza ciąża ?
Mam AMH 0,21 wiek 35 lat, starania o pierwszą ciążę.
Samo AMH to za mało żeby podejmować takie decyzje. Ja mam a raczej na początku walki kilka lat temu miałam 1. Zle rokuje poniżej 0,5 a ja i tak musiałam się decydować na komórkę dawczyni.

reklama
Melapola, werka44 czy miałyście wcześniej dzieci ze swoich komórek ? My jeszcze nie podeszliśmy do in vitro. Jesteśmy można powiedzieć na początku drogi, staramy się już ponad 2 lata o dziecko, ale tak od niespełna roku na 100%, dopiero teraz zdobiłam badania. Mam problem tez z miesiączkami, mam coraz dłuższe cyke ostatni trwał nawet 62 dni… miałam wcześniej pecha do lekarzy, dopiero teraz lekarz oglądając moje wyniki powiedział, że nie mamy na co czekać i wysłał nas do kliniki leczenia niepłodności.

Do góry