reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

in vitro z komórką dawczyni

reklama
A No i co ważne, długo brałam inne hormony - tzn estrogeny typowo do 12 tygodnia ale progesteron w dużej dawce do 26. Klinika niepłodności kazała odstawić tez po 12 tyg ale nie posłuchałam. Moja dr powiedziała ze w takim wieku jak mój niestety lepiej brać nawet do końca bo przedawkować się nie da a niedobór może zabić dzidzie.

Właśnie jade na spotkanie do kliniki aby ustalić jakie dodatkowe procedury chcemy i podpisać znowu jakieś papiery bo znaleźli nam dawczynię. To trzecia stymulacja tej pani. Jednak bierzemy 6 komórek bo więcej i tak nie pozwolą nam zapłodnić.
Super, że tak szybko, bo w tym wszystkim czekanie jest najgorsze. Trzymam kciuki za 6 pięknych komóreczek 🍀✊🏻

A No i co ważne, długo brałam inne hormony - tzn estrogeny typowo do 12 tygodnia ale progesteron w dużej dawce do 26. Klinika niepłodności kazała odstawić tez po 12 tyg ale nie posłuchałam. Moja dr powiedziała ze w takim wieku jak mój niestety lepiej brać nawet do końca bo przedawkować się nie da a niedobór może zabić dzidzie.

Dzięki za cenne uwagi. Progesteron do 26tc cały czas w takich samych dawkach czy stopniowo zmniejszałaś już wcześniej?

Dzięki za cenne uwagi. Progesteron do 26tc cały czas w takich samych dawkach czy stopniowo zmniejszałaś już wcześniej?
Miałam mega dawki do 19 tygodnia gdy trafiłam do szpitala z krwawieniem. Okazało się ze dzięki nim ciąża przetrwała. Potem dr zmieniła 3x400 cyclogestu dopochwowego na tabletki 2x1 progesteron besins żeby nie drażnić pochwy i nie prowokować krwawien. Na wysokości ok 22 tyg kazała odjąć jeden zastrzyk Prolutex i zostać na jednym, potem redukowała dalej i bez lekow zostałam na wysokości bodajże 28 tygodnia a urodziłam w 35

reklama
Do góry