Tez sie do tego dołączam- chapeau bas. Melapola i dla wasz wszystkich chapeau bas. za wiedze, szukanie informacji, analizowanie i dzialanie ! jestescie wielkie w tej determinacji. Ja niewiele mogę doradzić, bo ja nie bylam zadnym trudnym przypadkiem. Mam nadzieję, ze Jesteście blisko upragnionego marzenia.P
Podziwiam Ciebie za pracę do/po 30 tyg ciąży. Po Twoich problemach z utratą dziecka, preeklampsją i że teraz też miałaś różne ryzyka. Wiele osób w Polsce idzie od razu na L4, nawet jak ciąża nie jest zagrożona. Naprawdę chapeau bas.
A teraz samodzielne macierzyństwo. Jesteś niesamowicie dzielną, odważną i waleczną osobą.
reklama
Jest wazny i wplywa z tym ze nie ma norm ktore by określaly ile warto miec. Przy progesteronie jest troche latwiej. A co bierzesz? U mnke np Estrofem slabo sie wchlanial i po zmianie na wcierany Divigel byla poprawa, bralam 4x2 wiec sporo. Ale nie oznaczalam stezeniaWynik bety z 10dpt.A czy tak niski poziom estradiolu czyli te 160 na cyklu sztucznym moze powodowa jakies plamienia czy inne skutki z niedoboru?bo nie wiem.Myślalam,ze piziom estradiolu tez jest ważny i powinien byc wysoki ponieważ chyba on wpływa na rozwój zarodka?
Biorę Estrofem dooch.3x1.A czy ktoraś z Was na wczesnym etapie ciąży miala bóle brzucha jak na miesiączkę?Boję się,że znowu zakończy się tak jak poprzedni transfetJest wazny i wplywa z tym ze nie ma norm ktore by określaly ile warto miec. Przy progesteronie jest troche latwiej. A co bierzesz? U mnke np Estrofem slabo sie wchlanial i po zmianie na wcierany Divigel byla poprawa, bralam 4x2 wiec sporo. Ale nie oznaczalam stezenia
A sprawdzalas juz podwajanie bety? Ja miałam podobne bole. Ze stresu chybaBiorę Estrofem dooch.3x1.A czy ktoraś z Was na wczesnym etapie ciąży miala bóle brzucha jak na miesiączkę?Boję się,że znowu zakończy się tak jak poprzedni transfet
Tu podrzucam badania na temat poziomu estradiolu i progesteronu po transferze:Biorę Estrofem dooch.3x1.A czy ktoraś z Was na wczesnym etapie ciąży miala bóle brzucha jak na miesiączkę?Boję się,że znowu zakończy się tak jak poprzedni transfet
Progesterone and estrogen levels are associated with live birth rates following artificial cycle frozen embryo transfers - PubMed
Serum progesterone and estradiol levels impact live birth rate in AC-FET.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Biorę Estrofem dooch.3x1.A czy ktoraś z Was na wczesnym etapie ciąży miala bóle brzucha jak na miesiączkę?Boję się,że znowu zakończy się tak jak poprzednio
Zawsze przy udanym transferze miałam bóle jak na miesiączkę. Niekiedy bardzo mocne.
A kiedy podają 5dniowe? Na życzenie, za dopłatą?Bzdura. Piszą tak bo często podają zarodki trzydniowe (które ani w laboratorium ani w macicy nie dotrwałyby do stadium blastocysty czyli 5 doby). Więcej trzydniowców, więcej transferów i więcej kaski dla Novum. Byłam w Novum i wiem o czym mówię.
Przeważnie hodują zarodki do 5 doby żeby już były w fazie blastocystyA kiedy podają 5dniowe? Na życzenie, za dopłatą?
Gdzie? Bo w klinikach w których byłam jest dokładnie tak jak pisze Krokus. Wypychają 3- dniowce , żeby mieć odbebniona gwarancję.Przeważnie hodują zarodki do 5 doby żeby już były w fazie blastocysty
W gwarancji są 3 dobrej klasy zarodki. Do blastki hodują te ponad ilość wynikająca z gwarancji czyli 4,5,6-ty itp. Hodowle do 5 dnia przedłużają gdy robisz badania genetyczne. Wtedy nie mają wyjścia.
reklama
Jakie doświadczenia z No.vum? U kogo byłaś? Jakieś opinie o dr Z.mor..?Przeważnie hodują zarodki do 5 doby żeby już były w fazie blastocysty