A co to zmienia jeśli chodzi o to ile dni miał zarodek?5 dni miał zarodek
reklama
Avy
Fanka BB :)
W przypadku zarodków 2-3 dniowych:A co to zmienia jeśli chodzi o to ile dni miał zarodek?
- 1 dzień po transferze – następuje dalszy podział zarodka.
- 2 dzień po transferze – zarodek przekształca się w blastocystę.
- 3 dzień po transferze – blastocysta wydostaje się z otoczki.
- 4- 6 dzień po transferze – zarodek rozpoczyna proces implantacji - zagnieżdża się w śluzówce macicy i coraz głębiej wnika w endometrium.
- 7-10 dzień po transferze – zagnieżdżony w endometriom macicy zarodek kontynuuje rozwój, rozpoczyna się produkcja HCG (hormonu gonadotropiny kosmówkowej).
- 11 dzień po transferze – stężenie hormonu HCG w organizmie jest na tyle duże, że wskazane jest już wykonanie testu ciążowego.
- 1 dzień po transferze – blastocysta wydostaje się z otoczki.
- 2-3 dzień po transferze – zarodek rozpoczyna implantację - zagnieżdża się w śluzówce macicy i coraz głębiej wnika w endometrium.
- 5-8 dzień po transferze – zaimplantowany zarodek dalej się rozwija w endometrium macicy i rozpoczyna się produkcja hormonu HCG.
- 9 dzień po transferze – stężenie hormonu HCG w organizmie jest na tyle duże, że można wykonać test ciążowy.
Madame JS
A kiedy masz iść na badanie krwi?5 dzien dzisiaj
Mnie 5dpt już wyszedł test domowy... chociaż to nie reguła.
Brałaś NoSpę po transferze? Bóle brzucha mogą się zdarzyć.
Dzięki to już widzialam nic mi nie pozostaje jak czekacW przypadku zarodków 2-3 dniowych:
W przypadku zarodków 5-6 dniowych, transfer blastocysty:
- 1 dzień po transferze – następuje dalszy podział zarodka.
- 2 dzień po transferze – zarodek przekształca się w blastocystę.
- 3 dzień po transferze – blastocysta wydostaje się z otoczki.
- 4- 6 dzień po transferze – zarodek rozpoczyna proces implantacji - zagnieżdża się w śluzówce macicy i coraz głębiej wnika w endometrium.
- 7-10 dzień po transferze – zagnieżdżony w endometriom macicy zarodek kontynuuje rozwój, rozpoczyna się produkcja HCG (hormonu gonadotropiny kosmówkowej).
- 11 dzień po transferze – stężenie hormonu HCG w organizmie jest na tyle duże, że wskazane jest już wykonanie testu ciążowego.
Źródło: https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/In-vitro-i-rozwoj-zarodkow-po-transferze
- 1 dzień po transferze – blastocysta wydostaje się z otoczki.
- 2-3 dzień po transferze – zarodek rozpoczyna implantację - zagnieżdża się w śluzówce macicy i coraz głębiej wnika w endometrium.
- 5-8 dzień po transferze – zaimplantowany zarodek dalej się rozwija w endometrium macicy i rozpoczyna się produkcja hormonu HCG.
- 9 dzień po transferze – stężenie hormonu HCG w organizmie jest na tyle duże, że można wykonać test ciążowy.
Dopiero w piątek 12.07. Idzie zwariowac,ale jeśli dostanę miesiączkę to już będę wiedziała co wyjdzie w badaniu krwi.A kiedy masz iść na badanie krwi?
Już w 5dpt wyszedl Ci test? To pieknie
Nie brałam nospy po transferze.
A Ty z ilu dni mialas zarodek? Na cyklu naturalnym czy sztucznym?A kiedy masz iść na badanie krwi?
Avy
Jeśli bierzesz sztuczny progesteron to mała szansa, że okres przyjdzie przed odstawieniem.Dzięki to już widzialam nic mi nie pozostaje jak czekac
Dopiero w piątek 12.07. Idzie zwariowac,ale jeśli dostanę miesiączkę to już będę wiedziała co wyjdzie w badaniu krwi.
Już w 5dpt wyszedl Ci test? To pieknie
Nie brałam nospy po transferze.
Nie nastawiaj się tak negatywnie
Jeśli dzisiaj masz 6dpt i aż tyle nerwów Cię to wszystko kosztuje to możesz wcześniej skoczyć na betę.
Ja robiłam badanie 8dpt i beta wyszła ponad 100.
Biorę utrogestan 200mg.Jeśli bierzesz sztuczny progesteron to mała szansa, że okres przyjdzie przed odstawieniem.
Nie nastawiaj się tak negatywnie
Jeśli dzisiaj masz 6dpt i aż tyle nerwów Cię to wszystko kosztuje to możesz wcześniej skoczyć na betę.
Ja robiłam badanie 8dpt i beta wyszła ponad 100.
Kurde trochę się boję że znowu nic z tego
Madame JS
U nas transferuje się tylko blastki, obie transferowane były pięciodniowe.A Ty z ilu dni mialas zarodek? Na cyklu naturalnym czy sztucznym?
Pierwszy transfer był świeży, drugi, mrożony, na sztucznym cyklu.
Mam jeszcze zamrożony 5-dniowy i 6-dniowy, ale już nie skorzystamy...
Madame JS
Też popieram pomysł, żebyś poszła wcześniej na betę.Biorę utrogestan 200mg.
Kurde trochę się boję że znowu nic z tego
Oczywiście jesteśmy tu po to, by się wspierać, ale myślę, że nie ma to sensu, żebyś do 12/07 się zadręczała, bo my tu już niewiele pomożemy...
reklama
Ja mam pierwszy mrozony na naturalnym cyklu. Niestety nie mogłam podjeść do świeżego, bo wyszła mi zla cytologia i musialam mieć zabieg...U nas transferuje się tylko blastki, obie transferowane były pięciodniowe.
Pierwszy transfer był świeży, drugi, mrożony, na sztucznym cyklu.
Mam jeszcze zamrożony 5-dniowy i 6-dniowy, ale już nie skorzystamy...
A mozna inaczej transferować jak nie tylko blastki?