reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Co tu tak cicho się zrobiło? Nic się nie dzieje? Nikt nie transferuje? Jak się czujecie ciężarne?
A ja tu zmartwychwstałam 😅 Na problemy ze spaniem sobie nadrabiam całe to forum 🫣 obecnie 20+3 i na pokładzie chłopiec, jutro połówkowe 🥹
I tak czytam o tej Mai Staśko i myślałam, że może jestem mało empatyczna czy coś, bo też ten jej żal mnie trochę zdziwił. My również jak trafiliśmy do kliniki, to jeszcze przed kwalifikacją miałam powiedziane, że dopóki nie dokończymy diagnostyki, to nie ruszamy, bo szkoda na ślepo podawać zarodki, a ja i tak miałam z mężem wielką teczkę dokumentów… Potem dwie histero, reszta wyników z krwi, kolejne badania nasienia i dopiero zielone światło 🫣
Trzymam kciuki za wszystkie punkcje, transfery i betki ❤️

U mnie dzisiaj 4+6, mdłości męczą. Myślę umówić się na wizytę USG do ginekologa.
Zażywam estrofem 5x1 i progesterony (cyclogest 3x, prolutex 1x, duphason 3x2)
Czy te leki też będą powodować takie mdłości? Najgorzej wieczorem i rano
Leki i ciąża 😓 Ja również jakoś od 4+2 zaczęłam mieć silne mdłości, już na pierwszej wizycie miałam przepisaną xonvee, ale po odstawieniu dużej dawki proga wcale nie było jakoś lepiej niestety, tylko leki pomogły 😪

Leki i ciąża 😓 Ja również jakoś od 4+2 zaczęłam mieć silne mdłości, już na pierwszej wizycie miałam przepisaną xonvee, ale po odstawieniu dużej dawki proga wcale nie było jakoś lepiej niestety, tylko leki pomogły 😪
Mi tam mdłości nie przeszkadzają, żeby tylko wszystko ok z dzidziusiem było

Ja jutro o 8.40 mam punkcję i trochę się boję 😬
Trzymam kciuki za punkcje. A odnośnie Twojego czarnowidztwa to mechanizm obronny, nie wiem czy jesteś pobstratach ale kazda tutaj z nas ma obawy. Jak szlam na punkcje lekarz był zachwycony że 8 komórek co przy innych dziewczynach było nie tak jakoś mega dużo, zaplodnilo się 5, po badaniach zostało 2... to i tak super wynik bo statystyki bardziej mówią że jedna lub 0.

Odnośnie ciąży u mnie dzisiaj 7+1 dostałam l4, przez plamienie i nie wiem czy to już będzie do końca czy chwilowe. Plamienie się nie powtórzyło ale jak zrobiłam dłuższy spacer to sluz zaczął zmieniać barwę więc staram się nie przemęczać. W środę mam ostatnia wizytę w klinice aby potwierdzić, bo ostatnio nic nie widział.
@raisonnablement jeżeli to chlopak to strasznie długo trzyma w niepewności, przeważnie jednak na prenatalnych już widać płeć, ja w 13tc na zwykłym usg powiedziała lekarka że raczej dziewczynka a następne usg było w 19tc to potwierdzili.
@bzzz1 jak się czujesz?

reklama
Ok
Odnośnie ciąży u mnie dzisiaj 7+1 dostałam l4, przez plamienie i nie wiem czy to już będzie do końca czy chwilowe. Plamienie się nie powtórzyło ale jak zrobiłam dłuższy spacer to sluz zaczął zmieniać barwę więc staram się nie przemęczać. W środę mam ostatnia wizytę w klinice aby potwierdzić, bo ostatnio nic nie widział.
@raisonnablement jeżeli to chlopak to strasznie długo trzyma w niepewności, przeważnie jednak na prenatalnych już widać płeć, ja w 13tc na zwykłym usg powiedziała lekarka że raczej dziewczynka a następne usg było w 19tc to potwierdzili.
@bzzz1 jak się czujesz?
Boje się strasznie. Ehhh

Do góry