Dopiero wczoraj dowiedziałam się, że takie badanie HSG istnieje, więc nawet nie wiem, czy sono czy rentgen Wcześniej miałam już histeroskopię, więc lekarz stwierdził, że nie było potrzeby, teraz jednak chce to zbadać.Cześć, to dziwne, że nie miałaś HSG przed całym procesem, to w sumie podstawa diagnostyki... To na pewno rentgen czy nowsza metoda sono?
I znów mit o bolesności tego badania... ;-) - są kobiety, które rzeczywiście czują ból, ale jest też sporo, które wcale go źle nie odczuły. Na przykład ja. Narkoza? To jakbym miała ją co miesiąc z powodu okresu ;-) Także głowa do góry!
My nie mieliśmy badań immunologicznych, bo u nas się ich po prostu nie robi. Może na dalszym etapie...
Gdzie mieszkasz?
We Francji nie ma badań immunologicznych? Ja mieszkam w Izraelu i tutaj też nie słyszałam o tym, ale nie wiem, czy to nie kwestia podejścia mojego lekarza.
Ahh dziewczyny zmartwiłyście mnie, że każda miała to na początku... Ale co kraj, a tym bardziej co lekarz to obyczaj haha. Dobrze, że nie bolało! Mam nadzieję, że będę miała podobne odczucia. Wszystko w badaniu wyszło w porządku?Nie ma się czego bać. Ja to badanie miałam bez żadnego znieczulenia. Jest to nieprzyjemne ale chwila i po sprawie. A ja po narkozie zawsze mam powikłania się zdecydowałam bez i nie żałuję. Ze tak się wyrażę, wstałam i poszłam do domu ale zdecydowanie miałam to badanie robione jako jedno z pierwszych.