Nom..teraz ty ciśniesz maleńka my ze @Strusio85 wykorzystałyśmy juz chyba wszelkie niepowodzenia więc dla Ciebie zostały tylko szybkie bezstresowe porody trzymamy kciuki!No chyba teraz kolej będzie na mnie ogólnie wszystko dobrze wyniki Ok. Zaczynam chyba świrować i noce nie przesypiam. 12.04 mam ktg. I jeżeli Młody nie wyjdzie do 24.04 dostanę skierowanie do szpitala na wywoływanie . Cieszę się że wszystko bardzo dobrze u Was
reklama
Tak. 3 tygodnie przeleżałam w Bielańskim ...i miałam transfer ze szpitala do szpitala ( Medicover). Zastanawialam się czy nie zostać w Bielańskim finalnie ( super opieka i 3 referencyjnosc) dlatego z decyzją wstrzymywałam się do ostatniej chwili. Gdyby mój stan się pogorszył lub też coś z Frankiem byłoby nie tak lub miałby być wcześniakiem to na pewno bym już tam została. Jako, że byłam stabilna i wyznaczono datę planowanego CC to uznałam, że mogę wziąć pod uwagę pierwotna opcje ( zwłaszcza, że już miałam wszystko od lutego opłacone i zależało mi żeby CC robił mój lekarz). Uważam że to była mega dobra decyzja. Miałam mieć CC i w Bielańskim i w Medicover w środę. Mam wrażenie, że w szpitalu juz przestano kontrolować parametry mojej krwi i moczu uznając, że i tak idę zaraz pod nóż ( ostatni raz robili je tydzień przed cc).. kiedy w Medicover zrobiono badania po moim przyjeździe od razu zdecydowano, że na stół idę od razu nie wiadomo co by się działo dzień po, bo po wszystkim lekarz powiedział, że serio byłam już w dużym niebezpieczeństwie bo parametry wyglądały już na nie stan przedrzucawkowy ...a rzucawke która może się skończyć nawet śmiercią mój dr przyjechał w nocy na Cito na CC ...wszystko robili strasznie szybko ... Byłam przerażona ale na szczęście wyniki już się poprawiły i wracam do żywych ... Nie da się ukryć , że komfort jest nieporównywalny tutaj. Panie na noc opiekują się małym, ja mogę się wyspać ... Cały czas mam opiekę doradcy laktacyjnego , położnej , fizjoterapeuty itp itd. No i swój pokój po 3 tyg dzielenia go z innymi kobietami jest na wagę złota@TeklaOla, @Strusio85, jesteście mistrzyniami budowania napięcia. Alfred Hitchcock to przy Was leszcz normalnie przyprawilyscie mnie o palpitacje serca... najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. W wolnej chwili dajcie znać jak pierwsze chwilę z maluszkami.
@Strusio85 , rodziłaś ostatecznie prywatnie? Pytam, bo jestem ciekawa czym taki porod różni się od takiego w szpitalu państwowym.
Kolejny Tak Mateuszek JanKolejny chłop na grupie? Imię wybrane?
Na zabój się zabujalam...panie położne też ... Chyba rośnie mysta lova casanowa bo kupił już wszystkie dziewczyny w szpitaluNie no ja cały czas żartuję kochana
Cieszę się że i u Ciebie happy end
Jak tam Franio? Zakochana jesteś juz po uszy jak ja czy jeszcze nie??
Oj wy to rozbiliście systemale najważniejsze ze wszystko szczęśliwie się skończyło. Bo my też tu przeżywaliśmy co tam z Wami I MaluchamiNom..teraz ty ciśniesz maleńka my ze @Strusio85 wykorzystałyśmy juz chyba wszelkie niepowodzenia więc dla Ciebie zostały tylko szybkie bezstresowe porody trzymamy kciuki!
Żadnych mi nie zlecono ....a po co?A to ja mam tak samo...zrozumiałam se w ogóle bólu nie czujesz i też morfina wyjeżdżała wczoraj chyba ze 3 razy..a potem na zmiane paracetamol i ibuprofen...
A powiedz mi..bedziesz nosić te skarpety uciskowe przez iles tam tygodni?
Jest to dosc droga impreza. Mi zasponsorowała ten poród mama - pewnie samej szkoda by mi było kasy zwłaszcza, że budujemy teraz dom. Poród naturalny jest tańszy. Pakiet CC w jednoosobowym pokoju wraz z badaniami, opieka, jedzeniem itp oraz dedykowanym lekarzem to koszt ok 15 000 zł.Strusio85 a jaki jest koszt takiego porodu/CC ? Czy cena różni się w zależności od rodzaju rozwiązania? Ile dni będziesz tam po CC?
Jennn
Fanka BB :)
Hej dziewczyny nas "już" przybyło..ale dajcie spokój..20 godzin porodu..skurcze niemiłosierne bo sztucznie wywołane hormonami...cały czas na podłączeniu pod ktg., kroplówkę i co tylko się dało rozwarcie szłomi mega wolno a na koniec zatrzymało się na 8cm w porywach do 9cm ale ani rusz dalej ..dzidziuś ani myślał wyjść...co sie nameczyłam..na początku przeciwbólowe leki to był gas&air i świetnie mnie ogłupiały tak że nie potrzebowałam nic więcej...aż tu nagle po 15tej tqkie skurcze że brałam znieczulenie w kręgosłup...masakra co ja się napłakałam..a o 2 w nocy stwierdzili że jednak nie ma wyjścia i cesarka bo większa dawka hormonów powoduje że maleństwo niezadowolone i bicie serca mu spada...a wyłączanie co chwilę i włączanie to tylko mieszało mi ze skurczami i zmniejszała sie ich liczba zamiast na odwrót..
Więc koniec końców wyladowałam na sali op.ok 2.30 i już o 2.50 w czwartek rano przywitaliśmy małego Mieszka Marka chłopak! Tak jak czuliśmy
Ja spałam może ze 3-4 godziny od wtorku rano do czwartku do teraz..jeść też zjadłam prawie nic bo mój ost posiłek 2 paczki i 2 banany w środę o 7 rano...także bylam i w sumie dalej jestem mega zmęczona i do tego odwodniona !
wszystko poki co w porządku...mam nadzieję że wypuszczą nas jutro rano...bo niby po 24h dop wypuszczają po cesarce...także trzymajcie kciuki bo towarzystwo na sali znów wyborowe...kolejna rumunka która nie rozumie ni słowa po angielsku i normalnie tragedia jak ona sie dogaduje z personelem szpitala, używa telefonu do tłumaczenia ale tak że założę się że nw drugim końcu korytarza ją słyszą, a na dodatek tak chrapie że cały oddział sie trzęsie a teraz jeszcze na wspaniały koniec dnia razem z jej typem zapodają sobie rumunskie disco! I oczywiście nie może brakować telefonów do Rumunii na głośnomówiący także jak widzicie jak zwykle z przygodami!
TeklaOla gratulacje
Byłaś naprawdę bardzo dzielna
reklama
Jennn
Fanka BB :)
Jest to dosc droga impreza. Mi zasponsorowała ten poród mama - pewnie samej szkoda by mi było kasy zwłaszcza, że budujemy teraz dom. Poród naturalny jest tańszy. Pakiet CC w jednoosobowym pokoju wraz z badaniami, opieka, jedzeniem itp oraz dedykowanym lekarzem to koszt ok 15 000 zł.
Medicover się ceni
Mam porównanie ze szpitalem gdzie rodziłam w Krakowie. Tam też można sobie wziąć dedykowanego lekarza do CC i apartament gdzie można przebywać z osobą towarzyszącą i przy 3-dniowym pobycie wychodzi mniej więcej połowa tej kwoty.
Ja miałam dedykowaną położną do porodu SN i kosztowało to prawie 2000zł.
Jedna kuzynka z ciekawości zapytała mnie o koszty takiej położnej. Nie spodziewała się chyba takiej odpowiedzi, bo potem patrzyła na mnie jak na jakąś burżujkę
Trudno, niech każdy sobie myśli co chce
Wyszłam z założenia, że mój komfort i zapewnienie jak największego bezpieczeństwa porodu są najważniejsze.