reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

reklama
Super 🥰...tak..malce jeszcze mają miejsce to szaleją na całego 🤣😍... ja byłam na USG przedwczoraj. Z małym wszystko w najlepszym porządku ♥️. Mój na USG też ruchliwy...ale nic nie pobije jego ADHD wieczorami 🤣 (.. Nie wiem jak wczoraj to zrobił ale kopał mnie kilkukrotnie po lewej i prawej stronie brzucha równocześnie 🙉 chyba się rozciągał 🤣) Na genetyczne jestem zapisana po świętach ( mogłabym wcześniej ale mam kumulację USG w tym miesiącu 🙉🤣: miałam 2 grudnia, potem 20 grudnia u profesor u której planuje cesarkę , więc już przezucilam genetyczne na 2 stycznia 😜). P.s. jednak przybieram na wadze . Utylam już kilogram 💪😊
Strusio masz jakieś wskazania do CC? Jesteśmy w tym samym wieku i ja się ciągle miotam jak rodzić🤷‍♀️

A jak znosiłaś w udo?

W udo w tłuszcz czy w mięsień?
Zastrzyki powinno podawać się w fałd skory/tłuszczyk. U mnie z tym udem był problem, bo chwycenie fałdu skory na udzie graniczyło z cudem - brak tłuszczyku na udach (przynajmniej w tamtych czasach 😅). Położne szybko od tego odeszły i dawały mi zastrzyki w brzuch, chociaż mówiły, że praktykuje się wkuwanie się w udo, bo 'jakoś niefajnie ciężarna w brzuch kluc' - cytat. 😀

Zastrzyki powinno podawać się w fałd skory/tłuszczyk. U mnie z tym udem był problem, bo chwycenie fałdu skory na udzie graniczyło z cudem - brak tłuszczyku na udach (przynajmniej w tamtych czasach 😅). Położne szybko od tego odeszły i dawały mi zastrzyki w brzuch, chociaż mówiły, że praktykuje się wkuwanie się w udo, bo 'jakoś niefajnie ciężarna w brzuch kluc' - cytat. 😀
No właśnie ja tez w psychice gdzieś tam mam ze wbijam w brzuch a może mojego synka gdzieś ukłuje ☺ale też mam dylemat sama podac w udo kurcze.

reklama
Ja mam za mało białka S i C i tak dr z kliniki wprowadził 3dni przed transferem i zostało do końca. Mój obecny mowi ze nie zaszkodzi brać do rozwiązania. Ale te kłucia 😓

A czy to musi być heparyna w zastrzykach? Mi akurat dawano profilaktycznie i w kolejnych ciążach zlitowano się i brałam tylko acard na noc, nie widziano konieczności brania zastrzyków. Może u Ciebie też byłaby taka opcja?

Do góry