reklama
Befatka1982
Entuzjast(k)a
A mnie sie kojarzy z Pamelą Anderson i słonecznym patrolem wiec odpada...............
Marteczka23
Fan(ka)
A mojego męża siostra cioteczna ma tak na imię i nie narzeka,wszyscy mówimy do niej Pamelka.:-)
A mnie sie kojarzy z Pamelą Anderson i słonecznym patrolem wiec odpada...............
No dokładnie Befatka- to samo skojarzenie
Ninja - mieć taką ksywkę a tak na imię to dwie różne rzeczy, ksywka musi być śmieszna (albo przygłupiasta) a dziecko musi z tym żyć
darinia
Entuzjast(k)a
Moje babcie to Zosia i Henryka ( ale imię nie podoba się nawet jej a dostała takie bo koleś który jechał do miasta zarejestrować ją zapomniał jak się miała nazywać i dał tak jak było w kalendarzu)
Anielka super moja mama się tak nazywa i to kobieta anioł
ale mojemu mężowi nie podobają się takie stare tradycyjne imiona
jak powiedziałam rodzinie że podoba mi się Antek to usłyszałam że mam nie krzywdzić swojego dziecka
teraz już wszyscy mówią o Zuzi :-)
Anielka super moja mama się tak nazywa i to kobieta anioł
ale mojemu mężowi nie podobają się takie stare tradycyjne imiona
jak powiedziałam rodzinie że podoba mi się Antek to usłyszałam że mam nie krzywdzić swojego dziecka
teraz już wszyscy mówią o Zuzi :-)
AsiaM
mama czterech córek
Mi się osobiście podobają imiona tradycyjne, no ale mojemu mężowi niestety nie. Nie podoba mu się ani Basia, ani Zosia ani Małgosia... tylko takie "nowoczesne" mu się podobają.
Marteczka a ta dziewczynka z Twojej rodziny jaka jest duża? Jak ludzie reagują na ulicy np. na jej imię? Bo ja nie chcę żeby wszyscy się za mną oglądali jak będę dziecko wołać...
Może jeszcze wymyślimy coś co obojgu będzie pasować, mamy w końcu jeszcze 7 tygodni
Marteczka a ta dziewczynka z Twojej rodziny jaka jest duża? Jak ludzie reagują na ulicy np. na jej imię? Bo ja nie chcę żeby wszyscy się za mną oglądali jak będę dziecko wołać...
Może jeszcze wymyślimy coś co obojgu będzie pasować, mamy w końcu jeszcze 7 tygodni
Marteczka23
Fan(ka)
Asia tak gdzieś 15-16 a jest drobniutką brunetką w okularkach i wyglądem nie przypomina Anderson nawet w setnej procenta.Zapytam jej jutro jak jej się żyje z tym imieniem...:-)
Befatka1982
Entuzjast(k)a
Heh moj Skarb wymyslił imie dla chłopca Parys wersja english Paris- to ten kolo z mitologii co rozstzrygnął spor miedzy atena i jeszcez jakis dwiema boginiami która jest najpiekniejsza i kochanek Heleny trojanskiej.
Tzw.tesciu strasznie sie bulwersuje ze chcemy dziecku tak dac na imie wiec rozwaze to imie Wiem wiem wredna jestem ale kolo zawsze i we wszystkim chce nam doradzac bo niby wie lepiej nawet jak o czyms nie ma zielonego pojecia i sie g....... zna ..Uwaggaaa najlepsze ostatnio przez skypa mi radził jak mam sie zachowywac podczas produ.Pewnie rodził wiec wie.....(chyba kamien nerkowy)Oczywiscie sie rozłaczyłam niby ze mi net padł hehehh
Tzw.tesciu strasznie sie bulwersuje ze chcemy dziecku tak dac na imie wiec rozwaze to imie Wiem wiem wredna jestem ale kolo zawsze i we wszystkim chce nam doradzac bo niby wie lepiej nawet jak o czyms nie ma zielonego pojecia i sie g....... zna ..Uwaggaaa najlepsze ostatnio przez skypa mi radził jak mam sie zachowywac podczas produ.Pewnie rodził wiec wie.....(chyba kamien nerkowy)Oczywiscie sie rozłaczyłam niby ze mi net padł hehehh
Befatka - i dobrze zrobiłaś! Też nie mogę jak ktoś mi sie wpier.... zawsze wole zrobić wszystko po swojemu (choćbym miała później żałować). A co do teścia to mam taki sam stosunek jak Ty Teściowa jest ok ale teścia to bym tępym nożem ......
reklama
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Jak ostatnio byłam u rodziców, spotkałam sąsiadkę i oto nasz dialog jak spytała o mojego synka:
- A jak będzie miał na imię?
- Tymon.
- I podoba Ci się to imię???? (tu wielkie zaskoczenie i wielkie oczy)
- Nie, kazali mi tak dać....
No i poszłam, bo ręce mi opadły... No ku...wa, jak dałam mu tak na imię to chyba logiczne, że mi się podoba
PS. A teściów to mam wspaniałych akurat:-)
- A jak będzie miał na imię?
- Tymon.
- I podoba Ci się to imię???? (tu wielkie zaskoczenie i wielkie oczy)
- Nie, kazali mi tak dać....
No i poszłam, bo ręce mi opadły... No ku...wa, jak dałam mu tak na imię to chyba logiczne, że mi się podoba
PS. A teściów to mam wspaniałych akurat:-)