reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych przyszłych pociech

reklama
małpa, w Polsce, co ciekawe, całkiem wiele dziwactw zarejestrują, przynajmniej w Warszawie. Mój mąż mówi, że posiłkują się wikipedią, jak tam znajdą imię, to zarejestrują :szok:

Małpawzoo koleżanka ma córkę INEZ :-) nie kończy się na -a, za to mojej siostrze robili problemy bo nie chcieli zarejestrować Ada tylko upierali się ze musi być Adrianna, szwagier mówił ze musiał tam naprężyć muskuł :-)

Oj tak, też słyszałam o takich przypadkach jak ludzie przychodzą i zamiast Jan chcą by było wpisane JAŚ, a potem taki 50 letni JAŚ idzie gdzieś i jak go pytają o dane...yyy Jaś Kowalski :-D:-D:-D Najlepiej jak imię pasuję i dla maluszka i dla dorosłego :tak:
Krysina - grunt to nie skrzywdzić dziecka, mam znajomą Irminę - do dziś dzień klnie na matkę za imię, mam kolegę co mama nazwała go Eligiusz - wszyscy zawsze się śmieli, że rodzice go skrzywdzili i on niestety też tak uważa, ale na szczęście kiedyś wymyślili mu skrót od tego imienia i używa go tylko w przymusowych sprawach typu urząd - taki jest zadowolony z imienia :dry:
Erwin, Edwin - moi znajomi z osiedla również nienawidzą swoich imion. Niko jako damskie imię, no, ja bym nie chciała by mnie rodzice tak nazwali, to dosyć specyficzne imię, prędzej za granicą się przyjmie jak tu w PL.

a mnie się wydaje, że to czy jest się zadowolonym z imienia zależy od wielu czynników, nie tylko od jego dziwności. Mnie dali na imię Aleksandra ( a miałam być Ewa) i gdyby nie babcia byłabym nieszczęśliwa, że jestem milionową Olą i muszę oglądać się na placu zabaw, gdy jakaś mama woła swoją córkę, bo teraz jest jakiś wysyp Olek.
Ja mam mnóstwo znajomych z całkiem dziwnymi imionami (Honorata, Matylda, Celestyna, Krzysia, Balbina, Cyprian, Szczepan, Iwo...), którymi raczej się kiedyś dzieciom nie dawało i nikt nie jest nieszczęśliwy, ale to chyba zależy też od tego co się w życiu robi, bo dziwność czasami jest pożądana.

reklama
Mój pies ma na imie Niko :-) ale to juz wiekszosc wie :-) ja bym tak dziecku nie dala. Tzn inaczej dla chlopca wersja Nikodem a dla panny Nicola. Wtedy tak :-)

Ja mam imie z lat 80 Agnieszka. Wtedy jakis wysyp chyba byl.

Ja szukajac imion dla synow patrzylam tez na to by pasowalo do nazwiska :-)

Munius mi Grzegorz sie podoba :-) a jak dasz Michal to bedzie jak ten aktor nie :-) i do tego przystojny. Wiesz o co kaman :-)

Do góry