reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

acha no i może racja;-)wiesz bo ja tak pytam bo mam tu w rodzinie Wiolette lub tez zapomniałam że moja siostra ma dane córci Wiktoria to przez "W" nie przez "V" pomimo że tak chciała no i ze słyszałam że nie ma pisowni takiej tylko z polskimi znakami a czy Warszawa czy Trójmiasto to myśle że nie ma to wielkiego znaczenia bo jednak Polska:tak:ale tak jak piszesz może tak jest wiesz ja tam się nie znam:-)
Ja tez się nie znam czy można czy nie - po prostu pisząc różne artykuły spotkałam się w mediach z imieniem Violetta przez V więc chyba jest dopuszczalne. No a z Victorią to rzeczywiście nie wiem - chyba tylko przez W?!
Natomiast z tymi urzędami może nie ma róznicy czy wawa czy trójmiasto, ale czy np. jakaś mniejsza miejscowość to już niestety jest różnica - co by tu nie mówić dużo zależy od ludzi i tego z iloma petentami i problemami się stykają-w jednym urzedzie możesz mieć problem, a w innym żadnego:tak:

reklama
z tego co ja wiem to nie wszędzie się zgadzają na pisownie przez V czy X :no:
większość patrzy na ludzi z tv a oni mają i imiona pozmieniane pod media albo jak
np u Wiśniewskiego połowa kraju się buntowała że dał na imię dzieciom tak jak dał;-) a oni nie mogą a on przecież ma obywatelstwo niemieckie i w takim przypadku można dać imię przez X bez problemu :tak:

a do nas "normalnych" ludzi mogą się doczepić i nic tego nie zmieni jak się urzędnik uprze :cool:

ale jeśli się udowodni że taka pisownia jest związana z np obywatelstwem któregoś z rodziców czy innym miejscem zamieszkania to chyba nie robią problemów.. tylko trzeba ładnie i długo prosić ;-);-)

Tak mysle dziewczyny, ze wiekszosc z nas juz zna plec i wybrala imie, wiec do listy ze znana plcia mozna dopisac imiona dzieciaczkow - co Wy o tym myslicie?

Witam wszystkie styczniowe mamy :-)
Mój synek będzie miał na imię Olaf, podoba mi się to imię ponieważ jest mało spotykane... i nawet na forum nikt o nim nie wspomniał ;-)

pozdrawiam

a powiedz mi bedziesz miała pisownie przez "V" bo ja mam Wiolette w rodzinie i pisze się przez "W" bo i niestety w Polsce musi być nasza pisownia:sorry:i się także przekonałam jak mi tu mówiono już i teraz jak koleżanka i jej szwagireka musiały niestety mieć Oliwierka przez "W" nie "V" a druga Ksawierka przez "K" nie przez "X":sorry:

No bedziemy chcieli zeby pisala sie przez "V" ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce;-)

reklama
To my jesteśmy w o tyle lepszej sytuacji, że najpierw mamy brytyjski akt urodzenia i w Polsce muszą zarejestrować dziecko tak samo jak jest w brytyjskim akcie, więc będzie Jessica, a nie Dżessika (tak to już w ogóle w życiu bym dziecka nie nazwała:-p).

Do góry