reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Hej

To prawda ze glupota jest kojazenie imion z osobami ktore znamy ale sila woli tak sie dzieje:tak: A juz moj maz jest w tym wybitnie uzdolniony kazde imie mu sie z kims kojazy:wściekła/y: A jakie jest zdrobnienie od Nadii? U mas raczej na pewno Nadia bedzie i sie zastanawialismy nad zdrobnieniem byloby Natka?

reklama
Może być też Nadusia, Nadineczka :-)
U mnie pozostaje narazie Maksym lub Kornel...dalej w tyle. Nie wiem jakiebyłoby zdrobnienie dla Kornela - Korneluś, Nelek:confused::-)
Dziewczynka nadal pozostaje Kaja - ale przestałam już wierzyć, że tak się stanie. :-(

Tyle ładnych imion ... a ja się upieram przy Zuzi i Franku ... na szczęście M tez :-)... wiem, że Zuzie biją rekordy popularności, ale to już było daaawno postanowione i chyba tak zostanie ... a Franuś bardzo mi spodobało (po teściu), M też jest za, ale wszyscy na około kręcą nosami :wściekła/y:... tysiące razy przeglądaliśmy imiona ... i niby coś by się wybrało, ale jakoś nic innego do mnie nie przemawia ...
Na szczęście za tydzień powinniśmy poznać płeć i już przynajmniej nad jednym imieniem się trzeba będzie głowić :confused::confused::confused:

Hej

To prawda ze glupota jest kojazenie imion z osobami ktore znamy ale sila woli tak sie dzieje:tak: A juz moj maz jest w tym wybitnie uzdolniony kazde imie mu sie z kims kojazy:wściekła/y: A jakie jest zdrobnienie od Nadii? U mas raczej na pewno Nadia bedzie i sie zastanawialismy nad zdrobnieniem byloby Natka?

Jeśli u nas będzie dziewczynka, to też chcemy dać jej na imię Nadia. A zdrobnienia to tak jak Kaja napisała Nadusia, Nadinka, Nadineczka...

Tyle ładnych imion ... a ja się upieram przy Zuzi i Franku ... na szczęście M tez :-)... wiem, że Zuzie biją rekordy popularności, ale to już było daaawno postanowione i chyba tak zostanie ... a Franuś bardzo mi spodobało (po teściu), M też jest za, ale wszyscy na około kręcą nosami :wściekła/y:... tysiące razy przeglądaliśmy imiona ... i niby coś by się wybrało, ale jakoś nic innego do mnie nie przemawia ...
Na szczęście za tydzień powinniśmy poznać płeć i już przynajmniej nad jednym imieniem się trzeba będzie głowić :confused::confused::confused:

Ja mam córcię Zuzię :-) Też wiedziałam, ze to popularne imię, ale ja mam to w nosie, czy popularne, czy nie, bo daje dziecku na imię tak jak mi się podoba, a nie patrzę czy popularne, czy nie...Ja to na Twoim miejscu zastanowiła, bo Zuzie to straszne łobuziary :-D żartuje oczywiście, dla mnie to imię jest przepiękne :-D ale łobuziara to ona na prawdę jest :-p

Jeśli u nas będzie dziewczynka, to też chcemy dać jej na imię Nadia. A zdrobnienia to tak jak Kaja napisała Nadusia, Nadinka, Nadineczka...

Ja mam córcię Zuzię :-) Też wiedziałam, ze to popularne imię, ale ja mam to w nosie, czy popularne, czy nie, bo daje dziecku na imię tak jak mi się podoba, a nie patrzę czy popularne, czy nie...Ja to na Twoim miejscu zastanowiła, bo Zuzie to straszne łobuziary :-D żartuje oczywiście, dla mnie to imię jest przepiękne :-D ale łobuziara to ona na prawdę jest :-p

Podpisuje sie w po dtym w 100% nie wazne czy popularne, wazne ze sie podoba:-) Aleksander tez popularny a u nas chyba zostanie jesli to bedzie chlopiec;-)

Może być też Nadusia, Nadineczka :-)
U mnie pozostaje narazie Maksym lub Kornel...dalej w tyle. Nie wiem jakiebyłoby zdrobnienie dla Kornela - Korneluś, Nelek:confused::-)
Dziewczynka nadal pozostaje Kaja - ale przestałam już wierzyć, że tak się stanie. :-(
kaja moja znajoma ma chłopaka kornela i mówi na niego Kori ;-) w sumie to wszyscy tak na niego mówią,hihi.

A my teraz mamy orzech do zgryzienia, bo choć pani doktor powiedziała, że skłania się, że będzie chłopak to i tak już kombinujemy na nowo z imionami. Na razie jesteśmy zawieszeni międzi Jasiem a Mateuszem ;-)

reklama
Do góry