reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
tak, Nastka. Mam koleżankę Anastazję i wszyscy na nią Nastka mówią ;-) ale różnie to może być. Moja mama ma w przedszkolu Adasia i mówią na niego Adi. A ja myślałam,że Adi to bardziej od Adriana? :confused:

U mnie wciąż utrzymuje się Igor i Lenka . :) zobaczymy na jak długo.

Ostatnia edycja:
Mi też się strasznie podoba imię Anastazja, ale moja rówieśniczka z bloku w którym mieszkają moi rodzice dała tak swojej córce na imię i cholerka ja już nie dam bo wiece jak to w małych miasteczkach...:zawstydzona/y::wściekła/y:, a zresztą my się nie zbyt lubimy to nawet nie bardzo no cóż była pierwsza...:dry:
Za to będzie Julia i koniec jutro jadę kupić ciuszki dla dziewczynki i niech się dzieje co chce mój R. powiedział, że on zrobił córcie he he wiec muszę mu wierzyć!!!:szok::-D:-D hehe

A u mnie w domu wojna, my z mężem myślimy o Łukaszu, a nasz syn mówi Patryk i koniec.
Ja zaczęłam zwracać uwagę na to, jakie są osoby noszące dane imię i oto co zaobserwowałam. Przepraszam jeżeli kogoś urażę ale są to moje
spostrzeżenia na podstawie osób które znam.
Łukasz- spokojny, kulturalny, zdolny, za to leniwy do prac domowych
Patryk- lekko lamusowaty, trudno mu zbudować szczęśliwy związek
Radek - bardzo mądrzy, uczynni, trochę ludzie przeniesieni z innej epoki, wolą kobiety dominujące
Paweł - w 90% bardzo fajni faceci, ambitni, dążący do postawionego sobie celu
Piotr - mam jednego kolegę który jest śmieszny, reszta których znam są nieodpowiedzialni, a często chamscy.
Tomek - przesympatyczni, mam w pracy 4 kolegów i świetnie się z nimi dogaduję.
Kacper - znam tylko dzieci, straszliwe piorunki
Mateusz - grzeczni, spokojni, nie sprawiający trudności wychowawczych, uzdolnieni technicznie
Antek - więrcipięta, sprawiający problemy, płaczliwy
Franuś - bardzo wesoły, posłuszny ( znam tylko 2 i 4 latka)

Dlatego napisałam że są to moje spostrzeżenia, zdaję sobie sprawę że inni ludzie mogą myśleć inaczej i np. za osobą którą ja bardzo lubię inni mogą nie przepadać i napisałam tylko o tych imonach które się powtarzają wśród moich znajomych, bo nie można napisać na podstawie obserwacji jednej osoby o danym imieniu.

Gosiu zdaję sobie z tego sprawę i nawet więcej zależy od osobowości niż od wychowania ( widzę to na przykadzie bliźniaczek mojej przyjaciółki, które są wychowywane tak samo, z jedną nie ma problemów, a z drugą są), ale mimo wszystko napewno nie zaszkodzi dać dziecku imię które w moim otoczeniu noszą osoby łagodne, a przy okazji nam się podoba.

A Gosie w moim otoczeniu to ciepłe i bardzo miłe osoby.:-):-):-)

A u mnie w domu wojna, my z mężem myślimy o Łukaszu, a nasz syn mówi Patryk i koniec.
Ja zaczęłam zwracać uwagę na to, jakie są osoby noszące dane imię i oto co zaobserwowałam. Przepraszam jeżeli kogoś urażę ale są to moje
spostrzeżenia na podstawie osób które znam.
Łukasz- spokojny, kulturalny, zdolny, za to leniwy do prac domowych
Patryk- lekko lamusowaty, trudno mu zbudować szczęśliwy związek
Radek - bardzo mądrzy, uczynni, trochę ludzie przeniesieni z innej epoki, wolą kobiety dominujące
Paweł - w 90% bardzo fajni faceci, ambitni, dążący do postawionego sobie celu
Piotr - mam jednego kolegę który jest śmieszny, reszta których znam są nieodpowiedzialni, a często chamscy.
Tomek - przesympatyczni, mam w pracy 4 kolegów i świetnie się z nimi dogaduję.
Kacper - znam tylko dzieci, straszliwe piorunki
Mateusz - grzeczni, spokojni, nie sprawiający trudności wychowawczych, uzdolnieni technicznie
Antek - więrcipięta, sprawiający problemy, płaczliwy
Franuś - bardzo wesoły, posłuszny ( znam tylko 2 i 4 latka)
Jeśli chodzi o Łukasza - zgadza się.:tak: Dodam jeszcze - ambitny, dążący do celu, nawet za wszelką cenę. Jednak z tymi pracami domowymi do się zgadza.;-):crazy:

Co do Piotra - zgodzić się nie mogę. Chociaż ludzie są różni. Mój syn jest posłuszny, żywy, ale nie sprawia kłopotów wychowawczych, i bardzo, bardzo ciekawy świata. (Mamo, a dlaczego tobie jeszcze nie urósł siusiak? Mamo, a czy ty jesteś żoną tatusia cały dzień? W nocy, jak wszyscy śpią też???
Cały czas mi po głowie chodzi Anastazja, ale to strasznie długie imię...

Nikki, bardzo ładne imię. Przemyśl to. Oryginalne, ładne i ciekawe.

Mi w nocy wpadło do głowy imię Marta, ale nie rozmawiałam jeszcze z mężem. Jak będzie synek, niech już ma swojego Tadeusza, chociaż średnio mi się podoba, ale wiem, że dla męża jest to ważne, a teść z radości z kanapy spadnie. Dla dziewczynki jednak ja będę wybierać, a w każdym razie chcę mieć ostateczne zdanie. Jeszcze mi się Marysia podoba i Anna. Stare, ale sprawdzone i do tego ładne. Na Julię i Zosię kiedyś chorowałam, ale Julek jest od zatrzęsienia, a Zosię mamy małą już jedną w rodzinie. Wystarczy.

reklama
Do góry