reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

A ja wam powiem kobietki, że u nas to często psy też wabią się Maks lub Kuba. Szczerze mówiąc, ja to miałam zawsze w nosie czy to imię ludzkie czy nie, no bo w sumie co mi do tego jak kto nazywa swojego psa. Powiem Wam też, że ja mam psa z ludzkim imieniem, wabi się Bartek (ale tak szczerze, to było 13 lat temu i jakoś nie myślałam o tym czy to ludzkie imię czy psie, bo sama mialam tylko 8 lat) mój drugi pies już wabi się Misiek, już nie chciałam dawać ludzkiego imienia).

A jeśli chodzi o imię dla dziecka to u nas nie ma ani jednej Nadii, dlatego tak mi się podoba, byłaby oryginalna, no jeszcze bierzemy pod uwagę Nikolę, znam tylko jedną dziewczynkę o tym imieniu. A chłopak to na razie ten Ksawery, ale z tym to musimy jeszcze się zastanowić.

reklama
no to szukamy na nowo;-):sorry:ja dlatego nie mówiłam nikomu oprucz wam o imionach bo jednak bałam się że ktoś podchwyci:tak:

Bardzo rozsądne, tylko nie pomyślałam o tym wcześniej.
Caroline.g - a co siostra myślała, że możecie dac to samo imie? W sumie pewnie nazwiska inne ale jednak byłoby dziwnie.
Szukaj więc od nowa.

kurcze..aż mi głupio..:zawstydzona/y: sama psa Max nazwałam! Ale byłam jeszcze mała, miałam może z 10lat, nawet nie wiedziałam o istnieniu imienia Maksymilian :-) A jest śliczne, mi też się podoba. Tyle,że mam w bliskiej rodzinie Maksymka więc też nie chce sie powtarzać. No i u nas od początku zaklepany jest Adaś. Dlatego nad chłopcem już się nie zastanawiamy. Gorzej jest z dziewczynką. Mam milion pomysłów,aż mój D sie wkurza :no: Codziennie mówie "Kochanie wiem!! ale obiecaj ze sie zgodzisz! obiecuje ze to juz ostatnia propozycja i jej nie zmienie" :-) Najpierw przekonywałam go tydzień do Laury,a jak już przekonałam,to zakochałam się w imieniu Marysia. I tak wiem,że zgodzi się na każdy mój pomysł ;-) woli przytaknąć niż słuchać mojego marudzenia

kurcze..aż mi głupio..:zawstydzona/y: sama psa Max nazwałam! Ale byłam jeszcze mała, miałam może z 10lat, nawet nie wiedziałam o istnieniu imienia Maksymilian :-) A jest śliczne, mi też się podoba. Tyle,że mam w bliskiej rodzinie Maksymka więc też nie chce sie powtarzać. No i u nas od początku zaklepany jest Adaś. Dlatego nad chłopcem już się nie zastanawiamy. Gorzej jest z dziewczynką. Mam milion pomysłów,aż mój D sie wkurza :no: Codziennie mówie "Kochanie wiem!! ale obiecaj ze sie zgodzisz! obiecuje ze to juz ostatnia propozycja i jej nie zmienie" :-) Najpierw przekonywałam go tydzień do Laury,a jak już przekonałam,to zakochałam się w imieniu Marysia. I tak wiem,że zgodzi się na każdy mój pomysł ;-) woli przytaknąć niż słuchać mojego marudzenia
Żeby tak mój sie chciał zgadzac na każdy mój pomysł...ehh;) U nas to batalia o imię męskie będzie trwała chyba do czasu, aż na porodówce okaże się już na 100% co mamy;) Adaś ma mój mąż na imię, no i ja chciałam dla syna od począdku Adrian - ale mąż mówi że jak będę mówić Adi czy Ad to we dwóch będą przybiegać do mnie...no i oprócz tego Maksymiliana nieszczęsnego nie mamy na razie żadnego kompromisu:tak: Chyba, że mi w końcu ustąpi i będzie Adrian:)

Żeby tak mój sie chciał zgadzac na każdy mój pomysł...ehh;) U nas to batalia o imię męskie będzie trwała chyba do czasu, aż na porodówce okaże się już na 100% co mamy;) Adaś ma mój mąż na imię, no i ja chciałam dla syna od począdku Adrian - ale mąż mówi że jak będę mówić Adi czy Ad to we dwóch będą przybiegać do mnie...no i oprócz tego Maksymiliana nieszczęsnego nie mamy na razie żadnego kompromisu:tak: Chyba, że mi w końcu ustąpi i będzie Adrian:)

mój M także ma na imie Adam:-Di on hehe nawet by chciał aby jego synek miał jak on na imie tylko że ja mówie że nie chce Juniora Adama:-D:rofl2: ale na drugie mają po nim imie:tak:;-):-)

Caroline.g - a co siostra myślała, że możecie dac to samo imie? W sumie pewnie nazwiska inne ale jednak byłoby dziwnie.
Szukaj więc od nowa.

nie, ale również jej się bardzo podoba.... parę miesięcy temu powiedziała, że jeśli uda mi się zajść w ciążę przed jej porodem i będzie można stwierdzić, że to dziewczynka to wtedy Natalia jest moja :-) :-)
ale jakoś tak za późno nam się udało ;-) a w 13 tygodniu to nic jeszcze nie jest pewne na 100%:-)

no cóż, poszukiwań czas zacząć ;-)

nie, ale również jej się bardzo podoba.... parę miesięcy temu powiedziała, że jeśli uda mi się zajść w ciążę przed jej porodem i będzie można stwierdzić, że to dziewczynka to wtedy Natalia jest moja :-) :-)
ale jakoś tak za późno nam się udało ;-) a w 13 tygodniu to nic jeszcze nie jest pewne na 100%:-)

no cóż, poszukiwań czas zacząć ;-)
Macie jeszcze czasu dużo na poszukiwania, nam się strasznie podobało Maksym, ale kuzyn męża tak synka nazwał i trzeba było szukać dalej no i na Wiktora padło. Nadal to imię strasznie mi się podoba.

No to dziewczynki wychodzi na to, że rośnie nam pokolenie Nadii, Nikoli i Filipków.
Ja nie wiem, ale to będzie tak samo jak za moich szkolnych czasów co piąta dziewczyna miała na imię Ania albo Agnieszka.
To wcale nie takie łatwe wybrać imię na całe życie...:-)
Ja myślałam o Mateuszu lub Adasiu a co do dziewczynki to nie mam jeszcze pomysłu...

Tez myslalam, ze wybor imienia bedzie latwiejszy. Do tego wydawalo mi sie, ze dla chlopca bedzie prosciej, a tutaj okazuje sie, ze jest bardzo duzo ladnych imion dla dziewczynek.
Dla chlopca podoba mi sie najbardziej Luca (co jest odpowiednikiem Lukasza).
A dla dziewczynki Mia, Eva, Luna, nawet Tea (jak herbatka:-))

reklama
Do góry