caroline.g
Lutowa Mamuśka '10 ;)
dziękuję :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też mam znajomych małych Franków i to imię jest teraz bardzo popularne, a poza tym jest polskie i nie udziwnione.A mi się wydaje ze teraz Franków jest sporo co rusz w piaskownicy słyszę
Franek, Franeczek, Franio ;-)
i jest to imię które jest w rankingu obecnie popularnych![]()
Kaja bardzo mi się podoba, ale budzi jednoznaczne skojarzenia z wokalistką za którą nie przepadam... Karolina- ślicznie!Wymyśliłam sobie... :-) Kaja i odczepić się nie mogę a wcale nie mam pewności, że będzie córeczka. Tylko przeczucie.
Kaja to imię jakie nosiłam wiele lat - potocznie w rodzinie wołana jako zdrobnienie od Karolina. Buntowałam się jako nastolatka i z trudem ale zaczęto do mnie mówić tak jak chciałam,
Terez mi się marzy córeczka Kaja.
Jeśli chodzi o chłopca - pojęcia nie mam ;-) Muszę pomyśleć.
Kaja bardzo mi się podoba, ale budzi jednoznaczne skojarzenia z wokalistką za którą nie przepadam... Karolina- ślicznie!
Ja też mam znajomych małych Franków i to imię jest teraz bardzo popularne, a poza tym jest polskie i nie udziwnione.
Ostatnio słyszałam, jak mama woła na synka Ariel, niby ładnie, ale tylko z proszkiem się kojarzy.
Kaja bardzo mi się podoba, ale budzi jednoznaczne skojarzenia z wokalistką za którą nie przepadam... Karolina- ślicznie!
Mi sie zawsze imię Karolina podobało i zdrobnienie Karola jest super! Karolcia też!Ariel to już chyba duża przesadaPoza tym, z tego co wiem, to chyba żydowskie imię. Oczywiście nie jestem antysemitką - chodzi mi tylko o zachowanie pewnych granic w wyborach.
ja jestem Karolina i powiem Wam, że kiedyś bardzo nie lubiłam swojego imienia, ale od jakiegoś czasu zmieniłam zdanie, nawet bardzopoza tym lubię, jak mówi się do mnie Karola :-) podoba mi się ta forma
hmm a nie boisz się że dziecko z takim imieniem będzie za bardzo odstawaćwiesz teraz te imiona to już nie na czasie i wogóle takie dziadkowe imie
hmm nie wiem ale ja jakoś niewyobrażam sobie aby mój synek miał na imie Franek Zygmunt czy Czesław itp.
![]()
hehe, też nie znosiłam, jak się do mnie mówiło KarolinkoTez mam na imie Karolina i rowniez jak bylam mala za bardzo nie podobalo mi sie moje imie. Zwlaszcza nie znosilam jak sie do mnie mowilo Karolinko.
Jednak z czasem (i z wiekiem heh) polubilam to imie i teraz je uwielbiam i bardzo dobrze sie z nim czuje.
Karola tez mi se podoba, a jeszcze bardziej lubie jak sie do mnie mowi Karolcia i Karolka, natomiast moja przyjaciolka mowi do mnie Karol.
no właśnie, ja również wolałabym Franek niż Alan - ale tak, jak już pisałam, każdy ma prawo do swoich myśli i trzeba to uszanowaćnie obraź się Patrysiu, ale ja np wolała bym dać 100 razy bardziej Franek niż Alan
każda z nas ma swoje guściki;-)
mi też się podoba Franek, ale jak mój T. usłyszał to zabił mnie wzrokiemjemu podoba się znowu np. Vanessa a dla mnie coś okropnego, powiedziałam mu jak sam sobie urodzi to może tak nazwać
![]()