reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

reklama
Ja mam w sumie dylemat, jeśli chodzi o imię.
Jeżeli dziewuszka to Emilka lub Hania, jeżeli chłopiec... no właśnie :) Zmienia mi się jak w kalejdoskopie, co tydzień coś innego - w tym tygodniu przewaga Antosia :)

Witam, wszystkie mamuski. U nas od poczatku miała być dziewczynka i rodzeństwo wybrało dla niej imiona Lilianka,Rozalia, Marcelina i jeszcze Michalina. Ale ostatnie USG nas troszkę zdziwilo ponieważ coś wyroslo miedzy nogami naszej dziewczynki :) i teraz konsternacja i szybkie wymyślanie imion: po tatusiu Maciuś, jest jeszcze Ksawery i ostatnio Tytus. Jednak ostatecznej wersji jeszcze nie ma.

Mnie się podobają imiona retro :)
Ksawery jakoś mi nie przypada do gustu, DARCIA z tej trójki propozycji to chyba klasyczne po tatusiu najładniejsze, ale wybór oczywiście Wasz, bo ile ludzi tyle gustów :)

Ja na synka zrobiłam toplistę i wyszło mi tak: 1.Antoni, 2.Franciszek, 3.Stanisław.
Znajomi śmieją się, że lepiej dla dziecka by było dziewczynką, bo mniej je skrzywdzę :D
Ale przecież Antoś, Franek, Staś... brzmią słodko ;-)

My się zastanawialiśmy między Frankiem, a Adasiem... Problem w tym, że mi bardzo się nie podoba Franciszek... Zdecydowaliśmy się zatem na Adam... Jednak nie chcieliśmy, by miał imieniny w wigilię - sprawdziłam w necie i okazało się, że Adam obchodzi też imieniny w lutym, kwietniu, maju, lipcu i wrześniu... Jednak w żadnym kalendarzu nie znajduję innych poza 24.12 ... i znów problem, bo nie chcemy tego krzywdzić dziecka, by imieniny miał w Wigilię... echhhh dylematów część dalsza :)

reklama
Alka znam ból wigilijnych imieninowców, bo ja jestem Ewa i właściwie mi nikt praktycznie nie składa życzeń z okazji imienin - zwyczajnie giną w szale świątecznym :)

Do góry